Hera-Bjork

Ισλανδία: Υπό εξέταση η ψηφοφορία του Τελικού του Söngvakeppnin 2024!

Η Hera Björk με το τραγούδι Scared of Heights, κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και αναδειχθεί νικήτρια του Söngvakeppnin 2024, αφήνοντας εκτός Eurovision, τον Bashar Murad.

Ωστόσο η συμμετοχή της χώρας δε θεωρείται σίγουρη, καθώς το θέμα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και της συμμετοχής του πρώτου στο διαγωνισμό αποτελεί σημείο τριβής στη δημόσια σφαίρα της Ισλανδίας. Υπενθυμίζουμε, ότι η δημόσια τηλεόραση της χώρας, RUV, δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την παρουσία της χώρας στο Μάλμε.

Μετά το τέλος του Söngvakeppnin 2024, θύελλα έχει ξεσπάσει μεταξύ αρκετών φανς, αλλά και πολλών Ισλανδών κατοίκων, οι οποίοι αμφισβητούν τα αποτελέσματα του εθνικού τελικού.

Απόρροια των παραπάνω, είναι και το γεγονός ότι υπήρξαν πολλά προβλήματα κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας στο δεύτερο γύρο του Söngvakeppnin 2024. Συγκεκριμένα, πολλοί Ισλανδοί παραπονέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ψήφοι τους που προορίζονταν για τον Bashar Murad, τελικά προσμετρούνταν στην Hera Björk, σύμφωνα με τα μηνύματα που έλαβαν ως απάντηση από την RUV.

Η RÚV,  απαντώντας στις κατηγορίες ανακοίνωσε, ότι το θέμα είναι υπό εξέταση, αλλά και πως αυτό το υποτιθέμενο ελάττωμα της ψηφοφορίας, δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της βραδιάς, καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν χαοτική.

«Τέτοια σχόλια έρχονται κάθε χρόνο. Φυσικά, πάντα ερευνούμε το θέμα. Αυτά τα σχόλια αναφέρονται στις ψήφους από SMS που μπορούν να σταλούν μέσω της εφαρμογής RÚV Stjörnur. Δεν έχουν γίνει σχόλια σχετικά με τα άλλα εκλογικά κανάλια που ήταν διαθέσιμα. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε με τους παραγωγούς της εφαρμογής εάν μπορεί να έχει συμβεί κάποιο λάθος και αναμένουμε σύντομα αποτελέσματα από αυτήν την εξέταση». Rúnar Freyr Gíslason – διευθυντής του Söngvakeppnin

Ακόμα συνεχίζει λέγοντας:

«Αλλά για την αποφυγή αμφιβολιών, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι ο συνολικός αριθμός των ψήφων SMS που έλαβαν αυτοί οι δύο διαγωνιζόμενοι δεν ήταν τόσο καθοριστικός ώστε να επηρεάσει τα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν όλες οι ψήφοι sms που έλαβε το νικητήριο τραγούδι πήγαιναν στο τραγούδι που τερμάτισε στη 2η θέση, δεν θα άλλαζε τίποτα στο τελικό αποτέλεσμα. Οι εκπρόσωποι της Vodafone, που ήταν εκεί σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και φρόντισαν για την καταμέτρηση των SMS και των ψήφων κλήσης για το RÚV, το επιβεβαιώνουν». Rúnar Freyr Gíslason – διευθυντής του Söngvakeppnin

Τέλος, επισήμανε ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα και των τριών σόου του Söngvakeppnin, θα δημοσιοποιηθούν με την πρώτη ευκαιρία, όπως έκανε πάντα η RÚV.

H Hera Björk με το Scared of Heights, εφόσον το RÚV αποφασίσει να συμμετέχει τελικά στο διαγωνισμό, θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024 την Τρίτη 7 Μαΐου διεκδικώντας ένα από τα δέκα εισιτήρια για το Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο 11 Μαΐου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Hera Björk θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία μετά το 2010, όπου και τερμάτισε τότε στη 19η θέση του τελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Πηγή: visir.is

1 reply
  1. Eurovision 2024
    Eurovision 2024 says:

    Ένα δράμα η φετινή χρονιά… χειρότερη και από το 16, 22… τελικά και χωρίς τη Ρωσία πάλι πάλι γκρίνιες θα υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται για χρόνια

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *