Σουηδία: Τα αποτελέσματα του Πέμπτου Προκριματικού για το Melodifestivalen 2024!

Πριν λίγο έλαβε χώρα ο πέμπτος και τελευταίος ημιτελικός για το Melodifestivalen 2024 με ακόμη δύο συμμετοχές να προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό, ενώ άλλες δύο συμμετοχές συνεχίζουν στον  για ακόμη μία ευκαιρία να εξασφαλίσουν το χρυσό εισιτήριο του τελικού.

Ο πέμπτος προκριματικός έλαβε χώρα στο  Löfbergs Arena στην πόλη Κάρλσταντ της Σουηδίας, με παρουσιάστρια την Carina Berg. 

Πέμπτος προκριματικός

Έξι καλλιτέχνες συμμετέχουν στον  πέμπτο προκριματικό του Melodifestivalen 2024 και πρόκειται να εμφανιστούν με βάση την ακόλουθη σειρά εμφάνισης:

  1. Marcus & Martinus – “Unforgettable
  2. Chelsea Muco – “Controlla
  3. Jay Smith – “Back To My Roots
  4. Elecktra – “Banne maj
  5. Annika Wickihalder – “Light
  6. Medina – “Que Sera

Οι 6 συμμετοχές του Ε’ Προκριματικού:

1. “Unforgettable” Marcus & Martinus

Την έναρξη του πέμπτου προκριματικού πραγματοποιούν το μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Δύο κάθετες επίπεδες επιφάνειες για το δίδυμο, που θυμίζουν τις αντίστοιχες της Loreen αλλά πάντα κάθετες. Στην αρχή είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, στη συνέχεια, όμως, το κενό μεγαλώνει. Οι αγαπημένοι μας Marcus and Martinus είναι πάντα απίστευτα επαγγελματίες και τα φωνητικά τους υπέροχα. Μία σίγουρη πρόκριση και ίσως η επόμενη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2024.

Photo: Andreas Papayiannakis

2.“Controlla” – Chelsea Muco

Μπορεί να είμαστε στο κρύο Karlstad, αλλά αυτό το τραγούδι θυμίζει παραλία, κοκτέιλ, θάλασσα. Θέλουμε να χορέψουμε. Φοίνικες και ζεστά χρώματα στο βάθος, έξι εντελώς νέοι χορευτές εκ των οποίων ο ένας έχει ένα αρκετά γνωστό επώνυμο (D’Mello). Η Chelesea είναι αρκετά καλή για πρωτοεμφανιζόμενη, καλά φωνητικά, ωραία ενέργεια. Ωστόσο, δε νομίζω πως θα προκριθεί.

Photo: Andreas Papayiannakis

3.“Back To My Roots” – Jay Smith

Μεγάλο prop με τον τίτλο του τραγουδιού , η μπάντα του πίσω σα να παίζει σε ζωντανή συναυλία και μετά είναι ο Jay με την καταπληκτική φωνή του. Το τραγούδι θυμίζει λίγο Nickelback, λίγο  00s, αλλά όπως λέει ο κόσμος εδώ, αυτός είναι ένας πολύ οικείος ήχος στους Σουηδούς και σε συνδυασμό με την καταπληκτική φωνή του Jane, μπορεί να κάνει κάτι. Λαμβάνει δυνατό χειροκρότημα από το κοινό της αρένας.

Photo: Andreas Papayiannakis

4.“Banne maj” – Elecktra

Aπό το main stage της σουηδικής εκδοχής του RuPaul Drag Race στο ντεμπούτο της στο Melodifestivalen 2024! Ένα κλασικό drag act χωρίς ωστόσο πολλές εκπλήξεις καθώς η Elecktra είναι αρκετά στατική. Έχουμε την κλασική eurovision συνταγή με αλλαγή ρούχου, key change και βροχή πυροτεχνημάτων! Δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού αν και είναι ένα αρκετά αγαπητό πρόσωπο στο σουηδικό κοινό. Λαμβάνει από τα μεγαλύτερα της βραδιάς μέσα από την αρένα.

Photo: Andreas Papayiannakis

5.“Light” – Annika Wickihalder

Το τραγούδι και η αύρα της μου δίνει θυμίζει Faith Kakembo. Έχει καταπληκτική φωνή, σε μία αρκετά λιτή εμφάνιση που βασίζεται στην ερμηνεία της και στον εντυπωσιακό φωτισμό της σκηνής. Τυπική μπαλάντα Melodifestivalen ή Eurovision που πολλές χώρες θα ζήλευαν να έχουν ως συμμετοχή τους. Κατά πάσα πιθανότατα θα προκριθεί η Annika.

Photo: Andreas Papayiannakis

6.“Que Sera” – Medina

Πάρα πολλά χρώματα και πάρα πολλά συμβαίνουν, στη σκηνή, χορευτές. Ωστόσο, καταφέρνουν να το κάνουν με κάποιο τρόπο να λειτουργήσει. Τα φωνητικά τους δεν είναι τα καλύτερα σε αυτήν τη πρόβα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα φτιάξουν όλα αύριο. Θυμίζει ποδοσφαιρικό ύμνο, το πλήθος κινείται κατά την εμφάνιση και φωνάζει. Αποστολή εξετελέσθη. Απευθείας φιναλίστ σίγουρα.

Photo: Andreas Papayiannakis

Τα αποτελέσματα

Πρώτος γύρος ψηφοφορίας

Νικητής πρώτου γύρου ψηφοφορίας:   Marcus & Martinus 

Δεύτερος γύρος ψηφοφορίας

Ο γενικός νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας είναι: Medina

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακές ομάδες:

  • 3-9: Medina
  • 10-15: Medina
  • 16-29: Medina
  • 30-44: Medina
  • 45-59:  Jay Smith
  • 60-74: Annika Wickihalder
  • 75+: Annika Wickihalder
  • Τelevoting: Annika Wickihalder

Στον πέμπτο προκριματικό του φετινού Melodifestivalen για μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό περνούν:

Annika Wickihalder και Jay Smith

 

Μείνετε συντονισμένοι καθώς σε πολύ λίγο θα ξέρουμε και τους τελευταίους δύο φιναλίστ για το Melodifestivalen 2024!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

Πηγή: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *