Στοιχήματα: Οι αποδόσεις μετά την ολοκλήρωση των εθνικών τελικών – Πτώση για Ελλάδα και Κύπρο!

Λίγες ώρες πέρασαν από την ολοκλήρωση των εθνικών τελικών της φετινής Eurovisionικής περιόδου, με Σουηδία και Πορτογαλία να είναι οι δύο τελευταίες χώρες που επέλεξαν το τραγούδι που θα τις εκπροσωπήσει στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Γι’ αυτό το λόγο, μία από τις πλέον αγαπημένες και πολυσυζητημένες στήλες του Eurovisionfun επιστρέφει, με τις στοιχηματικές αναλύσεις για τη Eurovision 2024 να είναι πάλι εδώ.

Όσο εσείς ετοιμάζεστε για τις κομβικές επόμενες ημέρες με τα αποκαλυπτήρια των υπόλοιπων συμμετοχών ενόψει Μαΐου, οι bookers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, με την ενότητα του νικητή της Eurovision 2024 να προσφέρεται ήδη σε κάποιες εταιρείες. Έτσι, δράττουμε της ευκαιρίας και σας παρουσιάζουμε τα έως τώρα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Κορυφή η Κροατία – Ανακατατάξεις στην πρώτη πεντάδα

Αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση στην κορυφή, με την Κροατία να βρίσκεται στην πρώτη θέση εδώ και δέκα ημέρες. Η σαρωτική επικράτηση του Baby Lasagna στο Dora έφερε την Κροατία για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη θέση των στοιχηματικών πινάκων. Η νίκη της Κροατίας ποντάρεται τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 4 και 5,25, αποδόσεις ελαφρώς υψηλότερες συγκριτικά με εκείνες που παιζόταν όταν γραφόταν η τελευταία μας ανάλυση.

Στη δεύτερη θέση παραμένει η Ουκρανία. Οι Alyona Alyona & Jerry Heil μπορεί να έπεσαν από την κορυφή, παρ’ όλα αυτά, η απόστασή τους από την προπορευόμενη Κροατία είναι πολύ μικρή, με την τέταρτη νίκη της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να ποντάρεται σε αποδόσεις μεταξύ 4,33 και 5,6.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ξανά η Ιταλία. Πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα οι αποδόσεις νίκης της Angelina Mango με το “La Noia” , επιστρέφοντας από 7,5 έως και 10 φορές το ποντάρισμα εκείνου που πιστεύει στην δεύτερη ιταλική νίκη μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Και πάμε τώρα στις χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, όπου έχουμε δύο συμμετοχές που ανέβηκαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Τέταρτη είναι πλέον η Ελβετία μετά την κυκλοφορία του “The Code” του Nemo, η οποία ανέβηκε έξι θέσεις συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση, απειλώντας ευθέως πλέον την τρίτη Ιταλία. Η νίκη της Ελβετίας ποντάρεται σε αποδόσεις μεταξύ 6 και 10 και είναι θέμα ωρών – ως φαίνεται – να περάσει στην τρίτη θέση.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ολλανδία, με το “Europapa” του Joost Klein να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και την καρδιά μεγάλου μέρους του κοινού. Η συμμετοχή της χώρας της Δυτικής Ευρώπης είναι η μεγαλύτερη κερδισμένη των τελευταίων ημερών, ούσα 20 θέσεις υψηλότερα σε σχέση με την προ δέκα ημερών ανάλυσή μας. Μεταξύ 11 και 15 παίζεται η νίκη των Ολλανδών στο Μάλμε.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Στην έκτη θέση βρίσκεται το Βέλγιο. Η προ ολίγων ημερών κυκλοφορία του “Before the Party’s Over” του Mustii φαίνεται να είχε ενθουσιάσει αρχικά τις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες έχουν πλέον τη χώρα της Δυτικής Ευρώπης εκτός του Top 5 λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του. Η νίκη του Βελγίου ποντάρεται σε αποδόσεις μεταξύ 11 και 17, όντας ελάχιστα υψηλότερες από τις αντίστοιχες της προπορευόμενης Ολλανδίας.

Στην έβδομη θέση έπεσε η Σουηδία, λίγες ώρες μετά τον μεγάλο τελικό της φετινής έκδοσης του Melodifestivalen όπου οι Marcus & Martinus κέρδισαν με το “Unforgettable“. Εντός έδρας νίκη της Σουηδίας προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 11 και 19, σημειώνοντας ελαφριά άνοδο συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση και ρίχνοντας τους φετινούς διοργανωτές κατά μία θέση.

Στην όγδοη θέση συναντά κανείς τη Γαλλία, η οποία παρουσιάζει ανοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά την εμφάνιση του Slimane στον κροατικό εθνικό τελικό πριν μια εβδομάδα. Έως και 21 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει στο “Mon Amour“.

Στην ένατη θέση είναι πλέον η Γεωργία. Μία μόλις ημέρα πριν την κυκλοφορία του “Firefighter” της Nutsa Buzaladze, η Καυκάσια χώρα έχει ανέβει στην πρώτη δεκάδα, ρίχνοντας κατακόρυφα τις αποδόσεις της το τελευταίο χρονικό διάστημα και, παράλληλα, δημιουργώντας ένα κλίμα προσμονής και προσδοκιών για τα αποκαλυπτήρια της φετινής γεωργιανής συμμετοχής. Η νίκη της Γεωργίας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 15 και 26.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Ισραήλ, το οποίο επιστρέφει στην πρώτη δεκάδα, λίγες μόλις ώρες πριν την κυκλοφορία του “Hurricane“, με το οποίο θα διαγωνιστεί η Eden Golan στο Μάλμε. Όπως και η προπορευόμενη Γεωργία, έτσι και η νίκη του Ισραήλ επιστρέφει έως και 26 φορές το ποντάρισμα.

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με την παρουσία της Ελλάδας και της Κύπρου στους στοιχηματικούς πίνακες, καθώς αμφότερες έχουν σημειώσει πτώση συγκριτικά με την προ ολίγων ημερών ανάλυσή μας και την κυκλοφορία των δύο συμμετοχών.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας παρουσιάζει πτώση τριών θέσεων συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση, ούσα πλέον στη 15η θέση. Μπορεί τις πρώτες ώρες μετά την κυκλοφορία του “ZARI“, η Ελλάδα να είχε βρεθεί και πάλι εντός Top 10 μετά από περίπου έναν μήνα, παρ’ όλα αυτά τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει πέσει στη 15η θέση, με τις αποδόσεις της να έχουν πάρει πάλι την ανιούσα.

Η νίκη της Μαρίνας Σάττι παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 26 και 41, με τις αποστάσεις από τις προπορευόμενες χώρες να είναι μικρές και – πολύ πιθανόν – αναστρέψιμες άπαξ και συνεχιστεί η δημοφιλία που αποκτά η ελληνική συμμετοχή μέρα με τη μέρα.

Πτώση πέντε θέσεων παρουσιάζει η Κύπρος, της οποίας οι αποδόσεις έχουν ανέβει κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, βρίσκεται πλέον στην 25η θέση. Η κυκλοφορία του “Liar” της Silia Kapsis, φαίνεται να μην ενθουσίασε τους bookers, οι οποίοι πλέον προσφέρουν το ενδεχόμενο νίκης της Μεγαλόνησου σε αποδόσεις μεταξύ 51 και 176.

Σε κάθε περίπτωση και με μία πιο προσεκτική ματιά στον παραπάνω πίνακα, μπορεί να διαπιστώσει κάποιος πως η Κύπρος παίζεται σε χαμηλότερες αποδόσεις σε σχέση με κάποιες εκ των προπορευόμενων χωρών και πως δύο-τρεις εταιρείες που προσφέρουν τη νίκη της Κύπρου σε απόδοση πάνω από 150, αποτελούν και τον λόγο που έχει πέσει στην 25η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=EBsgTJQFl9k

Πιστεύετε θα καταφέρει ο Baby Lasagna να χαρίσει στην Κροατία την παρθενική της νίκη ως ανεξάρτητη χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ; Πείτε μας στα σχόλια!

 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. bntfz
    bntfz says:

    Σταματήστε να αναπαράγετε τα στοιχήματα, καθε αλλο παρά βλάπτουν τον διαγωνισμό. Δηλαδή γιατί να ξεκινάει ως φαβορί η τάδε χώρα έναντι κάποιας άλλης; έχουν βλάψει αφάνταστα το ολο θέμα. Μακάρι να πάνε όλοι κουβά που ποντάρουν από τώρα

    Απάντηση
  2. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Τα στοιχήματα, καθώς και η αναπαραγωγή τους, πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο για τον διαγωνισμό. Προσωπικά δεν τους δίνω καμία σημασία, καθώς έχουμε δει τόσες συμμετοχές να πλασάρονται σε καλές θέσεις και να καταποντίζονται στο τέλος και το αντίθετο. Όσον αφορά την Ελλάδα νομίζω όλοι ξέρουμε ότι έχει τεράστια απήχηση το τραγούδι μας, οπότε δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με την κάθε στοιχηματική.

    Απάντηση
  3. Μια άποψη
    Μια άποψη says:

    Οι στοιχηματικές είναι χρήσιμες, γιατί δίνουν με αξιοπιστία τον νικητή και μία σχετική τάση για τους υπόλοιπους. Αλλά όλα είναι ανοικτά σε ανατροπές. Μόνο η πρώτη θέση είναι σιγουράκι, μετά τις πρώτες πρόβες.

    Απάντηση
  4. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Ρε παιδιά, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: με τα τωρινά δεδομένα είναι λογικό να μη θεωρούμαστε κλεισμένο φαβορί για πρωτιά. Το Zari ενώ έχει ενθουσιάσει τους Eurofans, είναι ένα τραγούδι που λίγο δύσκολα θα πλασαριστεί στην πρώτη θέση. Δυστυχώς είναι και οι επιτροπές στη μέση, οι οποίες ίσως να μην το εκτιμήσουν τόσο.

    Φέτος είναι μία πολύ ανοιχτή χρόνια σε θέμα φαβορί, έχουμε σχεδόν όλα τα τραγούδια και ξεκάθαρος νικητής δεν υπάρχει. Όλα θα φανούν στις πρόβες. Για την ώρα, το Zari είναι ένα πολύ δυνατό τραγούδι, αλλά δε νομίζω ότι ο μέσος άνθρωπος θα στοιχημάτιζε σε αυτό με τα τωρινά δεδομένα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *