Στοιχήματα: Ντέρμπι Κροατίας – Ισραήλ για τη νίκη | Πολλές ανακατατάξεις μετά τον δεύτερο ημιτελικό!

Ανατροπές επί ανατροπών έφεραν στους στοιχηματικούς πίνακες οι δύο ημιτελικοί, με αρκετές χώρες να ξεχωρίζουν και άλλες να χάνουν έδαφος. Η διαρροή των ψήφων του ιταλικού κοινού στο δεύτερο ημιτελικό άλλαξε άρδην το σκηνικό, με όσα σας γράφαμε χθες να πηγαίνουν περίπατο.

Με λιγότερο από 36 ώρες να απομένουν για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

“Καλπάζει” το Ισραήλ

Την “ανάσα” του Ισραήλ νιώθει πλέον η Κροατία, με τη χθεσινοβραδινή διαρροή από την τηλεόραση του RAI να ανεβάζει την Eden Golan κατά έξι θέσεις, με περιθώριο να ανέβει ακόμα περισσότερο. Το σαρωτικό κύμα υποστήριξης προς τη συμμετοχή του Ισραήλ, το οποίο αρίθμησε περί το 40% των ψήφων του ιταλικού κοινού, ενδεχομένως να δείχνει μία πανευρωπαϊκή τάση υποστήριξης του “Hurricane“.

Όταν χθες σε σύνολο 16 χωρών, ένα τραγούδι έχει συγκεντρώσει το 40% των ψήφων και το δεύτερο, η Ολλανδία, έχει λίγο κάτω από το 8%, τότε μπορούμε να μιλάμε για μία συνθήκη που μπορεί να επηρεάσει άρδην την εξέλιξη του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, πρώτο φαβορί είναι η Κροατία. Η υπερηχητική εμφάνιση του Baby Lasagna στον πρώτο ημιτελικό είχε δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην Κροατία, με την παρθενική της νίκη ως ανεξάρτητη χώρα να ήταν “προ των πυλών” σύμφωνα με τους bookers που πρόσφεραν το εν λόγω ενδεχόμενο σε αποδόσεις 1,62 έως 1,91 πριν τον δεύτερο ημιτελικό. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να ποντάρει κανείς να ποντάρει στην παρθενική νίκη των Κροατών σε αποδόσεις μεταξύ 1,83 και 2,25.

Δεύτερο είναι το Ισραήλ, το οποίο χθες πριν την εμφάνισή του στον δεύτερο ημιτελικό και, ειδικά, τη διαρροή της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης, θεωρείτο ως το όγδοο επικρατέστερο για να κερδίσει τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σε αποδόσεις κοντά στο 67. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αποδόσεις αυτές αποτελούν παρελθόν πια. Έτσι, η νίκη του Ισραήλ στη Eurovision 2024 παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 2,75 και 3,5. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση αποδόσεων που έχει καταγραφεί από ημιτελικό σε τελικό στην ιστορία της Eurovision, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο μέσα στις επόμενες ώρες να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την Κροατία.

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Nemo στον χθεσινοβραδινό δεύτερο ημιτελικό, η Ελβετία έχει πέσει στην τρίτη θέση, ως άμεσο απότοκο της ραγδαίας ανόδου του Ισραήλ. Η νίκη της Ελβετίας και του Nemo ποντάρεται πλέον σε αποδόσεις μεταξύ 6 και 9, από 3,5 έως 4 που ήταν χθες βράδυ.

Η δεύτερη κερδισμένη του χθεσινοβραδινού σόου είναι ασυζητητί η Γαλλία, η οποία είναι η μοναδική χώρα από κοινού με το Ισραήλ που βλέπει τις αποδόσεις της να πέφτουν ώρα με την ώρα. Μεταξύ 17 και 26 παιζόταν χθες βράδυ η νίκη της Γαλλίας, ενώ τώρα παίζεται μεταξύ 11 και 17. Η εξαιρετική ερμηνεία του Slimane που συγκίνησε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά την Ευρώπη, ανέβασε τους Γάλλους πάνω από Ουκρανούς, Ιρλανδούς και Ιταλούς.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ουκρανία, ούσα η μεγάλη χαμένη μετά τον δεύτερο ημιτελικό, χάνοντας δύο θέσεις σε σχέση με το που βρισκόταν στην τελευταία μας ανάλυση. Με τις αποδόσεις που προσφέρεται να έχουν διπλασιαστεί σχεδόν, αυτή την στιγμή ως και 26 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει η νίκη των Ουκρανών στο Μάλμε.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Σε παρόμοιες αποδόσεις με την Ουκρανία μπορεί να παίξει και την Ιρλανδία, η οποία έπεσε στην έκτη θέση, ενώ πριν τον δεύτερο ημιτελικό βρισκόταν στην τέταρτη. Το ενδεχόμενο νίκης της Ιρλανδίας προσφέρεται τώρα μεταξύ 13 και 26.

Απώλεια μίας θέσης και για την Ιταλία, με μία νίκη της Angelina Mango αύριο το βράδυ να επιστρέφει έως και 36 φορές τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν. Άνοδος των αποδόσεων για την Ιταλία, η οποία έχει χάσει όποιο μομέντουμ είχε πριν τον διαγωνισμό.

Το ίδιο ισχύει, αλλά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, για την όγδοη Ολλανδία. Έχοντας χάσει πέντε θέσεις σε σχέση με πριν την έναρξη των προβών και ούσα πλέον εκτός πρώτης πεντάδας στην όγδοη θέση, μια ενδεχόμενη νίκη του Joost Klein και του “Europapa” να επιστρέφουν έως και 81 φορές το ποντάρισμα.

Στην ένατη θέση παραμένει η Ελλάδα, την ώρα που γράφεται το εν λόγω άρθρο, με τις αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι τεράστιες. Μέσα στις πρωινές ώρες της 10ης Μαίου έχουμε δει πάρα πολλές χώρες να ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς και να βρίσκεται κάποια στιγμή της μέρας εντός δεκάδας και κάποια άλλη ακόμα χαμηλότερα. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία τώρα είναι ένατη, αλλά είχε βρεθεί νωρίτερα και στη 15η θέση. Μία ενδεχόμενη νίκη του “ZARI” και της Μαρίνας Σάττι παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 81 και 251, υψηλότερες σε σχέση με την προχθεσινή μας ανάλυση όπου και παιζόταν σε αποδόσεις μεταξύ 51 και 151.

Σε ίδια μέγιστη απόδοση με την Ελλάδα συναντά κανείς το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο και συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Έως και 251 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει η πρώτη νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου εντός του 21ου αιώνα.

Τέλος, όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγαλόνησος θεωρείται ως η 25η επικρατέστερη για να κερδίσει τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μια ενδεχόμενη νίκη της Silia Kapsis θεωρείται ως μακρινό σενάριο σύμφωνα με τους bookers, οι οποίοι και γι’ αυτόν τον λόγο την προσφέρουν σε αποδόσεις μεταξύ 151 και 751. Πάντως, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, έτσι και στην περίπτωση της Κύπρου, ισχύουν οι συνεχείς ανακατατάξεις στις αποδόσεις, όπου ουσιαστικά οι μέγιστες αποδόσεις που προσφέρουν μία δύο εταιρείες διαμορφώνουν και την κατατάξη, όπως αυτή αποτυπώνεται στον πίνακα του Oddschecker.

Συμπεράσματα

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τις επόμενες ώρες το κατά πόσον θα επηρεαστούν ακόμα περισσότερο οι στοιχηματικοί πίνακες, μετά τη διαρροή των ψήφων της Ιταλίας στον χθεσινοβραδινό ημιτελικό με τη σαρωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ. Σε κάθε περίπτωση, θα επανέλθουμε με επιπλέον στοιχηματικά άρθρα ενόψει του μεγάλου τελικού του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Άλλη μία τραγική χρονιά για το διαγωνισμό. Και για όλα φταίει η EBU. Να συσπειρώθουν οι Εβραίοι να πάρει καμιά νίκη το Ισραήλ να ψαχνομαστε. Μπράβο κλόουν της EBU ! Και όχι μόνο αυτό, ρίξατε και χειροκροτήματα χθες στην εμφάνιση να μην ακούγεται το γιουχαρισμα. Δεν είμαι υπέρ αυτού σαφώς, αλλά όταν αφήνεις τα γιουχαρισματα να ακουστούν το 2014 στην Ρωσία γιατί να μη κάνεις το ίδιο και στο Ισραήλ;
    Είναι η πρώτη χρονιά που εύχομαι οι επιτροπές να μαγειρέψουν τα αποτελέσματα για να αποφευχθεί το μοιραίο…
    Κρίμα έτσι που έχει καταντήσει ο διαγωνισμός. Ξεκίνησε για να ενώνει τους λαούς και εν μέσω πλην σαφώς υποστηρίζει μια γενοκτονία. Να ντρέπεσαι πλέον να πεις ότι ασχολείσαι με το διαγωνισμό αυτον.

    Απάντηση
    • Dinle
      Dinle says:

      Ταυτιζομαι πολύ με το σχόλιο. Κ εάν όντως τον Joost τον εξετάζουν για δηλώσεις του για Ισραήλ, άλλο ένα βήμα στη λάθος κατεύθυνση. Προσανατολιζομαι να ψηφίσω στρατηγικά Ελβετία μπας κ πάρει αρκετά από κοινο+ επιτροπές για να σταματήσει το Ισραήλ να βγει- η Κροατία λογικά δεν έχει πολλές ελπίδες να το κάνει γιατί από επιτροπές θα είναι χαμηλά.

      Απάντηση
  2. John
    John says:

    Αν θελήσουν οι Ισραηλινοί θα τον κερδίσουν τον τελικό. Θυμηθείτε τι έγινε το 2018 με τη συμμετοχή της Φουρέιρα και του Ισραήλ και πως κέρδισε το Ισραήλ με το χειρότερο τραγούδι.

    Απάντηση
  3. Μαρίκα Από Μενίδι
    Μαρίκα Από Μενίδι says:

    Καλα ειναι χαζοί στην ΕΒU? Δεν καταλαβαίνουν οτι με μια νίκη του Ισραήλ φετος ο διαγωνισμός θα καταρρεύσει? Θα σταματήσει ολος ο κοσμος να ασχολείται και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοι καλλιτέχνες που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν και πολλές αποχωρήσεις χωρων. Γιατι ποιος σοβαρος καλλιτεχνης και χώρα θέλει να επενδύσει χρονο,προσπαθεια και χρημα για εναν τοσο πολιτικοποιημένο διαγωνισμο? Αν δεν κερδίσει η Κροατία ή εστω η Ελβετια ή Γαλλια δεν τα βλεπω καλα τα πράγματα για τον διαγωνισμό και ισως θα ναι η τελευταία χρόνια που πολλοι απο μας θα τον παρακολουθησουμε!

    Απάντηση
    • Alexander
      Alexander says:

      Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει. Ο περισσότερος κόσμος είτε υποστηρίζει το Ισραήλ, είτε είναι ουδέτερος. Το ίδιο και οι κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν. Ακόμα και οι πιο φιλοπαλαιστινιακές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισλανδία που απειλούν κάθε τρεις και λίγο ότι τάχα μου θα αποχωρήσουν, στο τέλος μένουν μόνο στα λόγια.

      Απάντηση
  4. Tina
    Tina says:

    Οι οποίες βλέψεις μπορεί να είχε η χώρα μας για μια θέση στο top 5 με βάση αυτά που διαβάζω στο άρθρο εξανεμίζονται τελικά η σκηνική παρουσία δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα ώστε να ξεκολλήσουμε από την 9η θέση

    Απάντηση
  5. Dconsta
    Dconsta says:

    Κάτι βρωμάει μα τα αποτελέσματα της Ιταλίας πάντως . Το Ισραήλ δεν ήταν ποτε φαβορί για την νίκη . Δυστυχώς το Ισαραηλ θα βάφει στο top 5 γιατί αυτοί που ποντάρουν ψηφίζουν κι ανάλογα . Γενικά ο διαγωνισμός έγινε τζόγος

    Απάντηση
  6. Bill
    Bill says:

    Νομίζω πως είναι λογικό το αποτέλεσμα του ιταλικού κοινού στο Ισραήλ πρώτον διότι δεν ψήφισε πολύς κόσμος , αφού ήταν ημιτελικός και δεύτερον ότι το Ισραήλ έχει και υποστηρικτές . Άρα αν όλοι αυτοί ψήφισαν μαζικά λογικό το βρίσκω .
    Νομίζω βέβαια πως οι επιτροπές δεν θα δώσουν ξεκάθαρο νικητή . Περιμένω πρώτη τη Γαλλία και δεύτερο το Ισραήλ . Αντικειμενικά είναι οι πιο δυνατές εμφανίσεις φέτος και πολύ όμορφα τραγούδια . Το κοινό όμως σίγουρα θα στηρίξει τη Γαλλία περισσότερο από το Ισραήλ . Ανατριχιάζεις μόλις ακούσεις την ερμηνεία . Πιστεύω δεκάδα :
    1)Γαλλία
    2)Κροατία
    3)Ισραήλ
    4)Ελβετία
    5)Ουκρανία
    6)Ιταλία
    7)Ολλανδία
    8)Λετονία (βλέπε Alika 2023)
    9)Ιρλανδία
    10)Κύπρος
    !Προσωπική άποψη , ότι η Ελλάδα δεν θα πάει καλά !

    Απάντηση
  7. John
    John says:

    Όποιος τα βάζει με το Ισραήλ καταποντίζεται. Δείτε τι έπαθε το Βέλγιο που αποκλείστηκε από τον τελικό. Αν οι Ισραηλινοί βάλουν στο μάτι τη Σάττι τότε η Ελλάδα θα βρεθεί κάτω από τη 14η.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *