Στοιχήματα: Οι αποδόσεις μετά την κυκλοφορία όλων των συμμετοχών – Άνοδος για Ελλάδα και Κύπρο!

Λίγες μέρες πέρασαν από τα αποκαλυπτήρια όλων των συμμετοχών της φετινής Eurovisionικής περιόδου, γι’ αυτό το λόγο, μία από τις πλέον αγαπημένες και πολυσυζητημένες στήλες του Eurovisionfun επιστρέφει, με τις στοιχηματικές αναλύσεις για τη Eurovision 2024 να είναι πάλι εδώ.

Όσο εσείς ετοιμάζεστε για τις κομβικές επόμενες ημέρες με το ξεκίνημα των pre-parties, οι bookers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, με την ενότητα του νικητή της Eurovision 2024 να προσφέρεται ήδη σε όλες τις εταιρείες. Έτσι, δράττουμε της ευκαιρίας και σας παρουσιάζουμε τα έως τώρα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Μόνη πρώτη η Κροατία

Μπορεί η κατάσταση στην κορυφή να παραμένει αναλλοίωτη, με την Κροατία να παραμένει πρώτη εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, παρ’ όλα αυτά η απόσταση των Βαλκάνιων από τους διώκτες τους όλο και μεγαλώνει. Ενάμιση μήνα πριν τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το ενδεχόμενο η Κροατία να πετύχει την παρθενική της νίκη στον διαγωνισμό θεωρείται ολοένα και πιθανότερο. Η νίκη του Baby Lasagna ποντάρεται τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 3 και 4, τις χαμηλότερες που έχει προσφερθεί ποτέ κροατική συμμετοχή.

Στη δεύτερη θέση, με σαφώς όμως πτωτικές τάσεις, είναι πλέον η Ουκρανία. Με την απόσταση από την προπορευόμενη Κροατία να έχει μεγαλώσει, οι bookers προσφέρουν τη νίκη των Alyona Alyona & Jerry Heil στις υψηλότερες αποδόσεις που έχουμε δει να προσφέρεται κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου. Η τέταρτη νίκη της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ποντάρεται σήμερα σε αποδόσεις μεταξύ 5 και 7.

Στην τρίτη θέση είναι η Ιταλία, με τις αποδόσεις της να πέφτουν καθημερινά και να πλησιάζουν τις αντίστοιχες της Ουκρανίας. Από 6 έως και 8 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει τη δεδομένη χρονική στιγμή η νίκη της Angelina Mango με το “La Noia”, για εκείνους που πιστεύουν σε μία δεύτερη ιταλική νίκη μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Τέταρτη παραμένει η Ελβετία, η οποία ακολουθεί κατά πόδας την Ιταλία. Η νίκη της Ελβετίας ποντάρεται σε αποδόσεις μεταξύ 5 και 8,5, με το “The Code” του Nemo να κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα και να αποτελεί έναν από τους μεγάλους κερδισμένους των τελευταίων εβδομάδων μετά και την επίσημη κυκλοφορία της ελβετικής συμμετοχής.

Τέλος, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ολλανδία. Αν μιλάμε για κερδισμένους των τελευταίων εβδομάδων, σίγουρα η διοργανώτρια της Eurovision 2021 δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συζήτηση, με το “Europapa” του Joost Klein να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και να σαρώνει στα charts και τα streams σε μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου, όντας ένα από τα “dark horses” του φετινού διαγωνισμού. Μεταξύ 9 και 11 παίζεται η νίκη των Ολλανδών στο Μάλμε, σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με την τελευταία μας ανάλυση.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Με τις χώρες του Top 5 να έχουν ξεχωρίσει συγκριτικά με εκείνες που ακολουθούν στους στοιχηματικούς πίνακες, ας ρίξουμε μία ματιά στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας. Στην έκτη θέση βρίσκεται το Βέλγιο. Η νίκη του Βελγίου ποντάρεται σε αποδόσεις μεταξύ 11 και 15, όντας ελάχιστα χαμηλότερες συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση, με τους bookers να δίνουν στον Mustii και το “Before the Party’s Over” σεβαστές πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μάλμε.

Η μεγάλη κερδισμένη των τελευταίων ημερών είναι, φυσικά, η Ελλάδα. Η χώρα μας έχει ανέβει στην έβδομη θέση, ούσα οχτώ θέσεις ψηλότερα συγκριτικά με την προ δέκα ημερών ανάλυσή μας μετά την ολοκλήρωση των εθνικών τελικών. Η Μαρίνα Σάττι και το “ZARI” κερδίζουν συνεχώς έδαφος, με τους bookers να έχουν φέρει την Ελλάδα στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί φέτος κατά τη διάρκεια της Eurovisionικής περιόδου.

Η νίκη της Μαρίνας Σάττι παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 13 και 21, με τη δημοφιλία που αποκτά η ελληνική συμμετοχή μέρα με τη μέρα να έχει ρίξει τις αποδόσεις της στο μισό και τους bookers να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική συμμετοχή.

Στην όγδοη θέση συναντά κανείς το Ισραήλ, το οποίο επίσης κέρδισε έδαφος τις τελευταίες ημέρες, ανεβαίνοντας δύο θέσεις. Η κυκλοφορία του “Hurricane“, με το οποίο θα διαγωνιστεί η Eden Golan στο Μάλμε, έριξε τις αποδόσεις νίκης του Ισραήλ, το οποίο παίζεται σε παρεμφερείς τιμές με εκείνες της προπορευόμενης Ελλάδας. Η νίκη του Ισραήλ επιστρέφει έως και 21 φορές το ποντάρισμα.

Στην ένατη θέση έπεσε η Γαλλία, η οποία παρουσιάζει ελαφρώς καθοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες μετά και την κυκλοφορία όλων των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στη Eurovision 2024. Έως και 34 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει το “Mon Amour“ και ο Slimane.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Σουηδία. Η πολυνίκης του διαγωνισμού και διοργανώτρια φέτος χάνει συνεχώς έδαφος, ούσα μία από τις πλέον χαμένες των τελευταίων ημερών. Εντός έδρας νίκη της Σουηδίας προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 19 και 36, σημειώνοντας πτώση συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση και ρίχνοντας τους φετινούς διοργανωτές κατά τρεις θέσεις, φέρνοντας τους Marcus & Martinus στα όρια του Top 10.

 

Τέλος, όσον αφορά την Κύπρο, η πτωτική πορεία του τελευταίου χρονικού διαστήματος σταμάτησε, παίρνοντας και πάλι την ανιούσα. Έτσι, βρίσκεται πλέον στην 22η θέση, κερδίζοντας τρεις θέσεις συγκριτικά με το προ ολίγων ημερών άρθρο μας. Η κυκλοφορία του “Liar” της Silia Kapsis, κράτησε συγκρατημένους τους bookers, οι οποίοι πλέον προσφέρουν το ενδεχόμενο νίκης της Μεγαλόνησου σε αποδόσεις μεταξύ 51 και 251.

Σε κάθε περίπτωση και με μία πιο προσεκτική ματιά στον παραπάνω πίνακα, μπορεί να διαπιστώσει κάποιος πως η Κύπρος παίζεται σε χαμηλότερες αποδόσεις σε σχέση με κάποιες εκ των προπορευόμενων χωρών και πως η 22η θέση που απεικονίζεται αυτή τη στιγμή στους πίνακες του Oddschecker είναι έως και παραπλανητική. Η Μεγαλόνησος θα μπορούσε κάλλιστα να απεικονίζεται έως και 20η, έχοντας την ίδια μέγιστη απόδοση με τις προπορευόμενες Δανία και Σλοβενία, προσφερόμενη όμως σε μία εταιρεία στο 51, απόδοση χαμηλότερη σε σχέση με τις χώρες που είναι από πάνω της.

https://www.youtube.com/watch?v=EBsgTJQFl9k

Πιστεύετε θα καταφέρει ο Baby Lasagna να χαρίσει στην Κροατία την παρθενική της νίκη ως ανεξάρτητη χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ; Πείτε μας στα σχόλια!

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Angelos-Filip M.
    Angelos-Filip M. says:

    Η Κροατια ειναι το απολυτο φαβορι μου! Οσο για τι Σαττι (δεν λεω καν Ελλαδα),αν θα περασει στον τελικο την βλεπω στην 15η θεση!

    Απάντηση
  2. Jim
    Jim says:

    Και σιγά το τραγούδι που έχει ο Κροάτης και είναι πρώτο στα στοιχήματα. Μα αφού είναι χάλια τραγούδι. Απορώ πως είναι τόσο ψηλά. Κοίτα, μην πάθει Μάλτα 2021 η Κροατία.

    Απάντηση
  3. Jim
    Jim says:

    Αηδία η Κροατία. Απορώ πραγματικά πως είναι τόσ ψηλά στα στοιχήματα. Βέβαια, δε μου κάνει καμία εντύπωση. Το σίγουρο είναι ότι θα πάθει ”Μάλτα 2021”.

    Απάντηση
  4. All about Eve
    All about Eve says:

    Θεωρώ πολύ δύσκολο να νικήσει η Κροατία. Υποψηφιότητες σοβαρές για πολιτικούς λόγους έχουν η Υρκανια και το Ισραήλ.

    Τραγουδιστικα έχουν καλές πιθανότητες Ιταλία και Ελβετία.

    Οσον αφορά την Σάττι, λογικά θα περάσει 6η ή 7η απ’ τον ημιτελικό και θα βρεθεί κάπου μεταξύ 15ης και 10ης θέσης.

    Απάντηση
  5. barbara
    barbara says:

    H Kροατία παίζει στις ίδιες αποδόσεις με τη Μάλτα πριν 3 χρόνια και διευρύνει το προβάδισμά της γιατί δεν προέκυψε κάτι άλλο που να έχει καταφέρει να πείσει τις στοιχηματικές μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να κερδίσει ένας από τους πολλούς κλώνους του Cha Cha Cha φέτος, από την άλλη μπορεί να τον βοηθήσει ότι το τραγούδι κατά βάση είναι ροκιά σε αντίθεση με την Ολλανδία που είναι σκέτη παιδική χαρά και την Ελβετία που μου βγάζει μια υστερία. Προϋπόθεση βέβαια είναι να μαζέψει αυτό το τσίρκο που παρουσίασε στη σκηνή και να σταματήσει να λαχανιάζει στα μισά του τραγουδιού…

    Όπως και το 2021, η Ιταλία μπορεί να ξεπεταχτεί και να κάνει την έκπληξη και όσο για την Ελλάδα πιστεύω ότι μπορεί να γίνει το Fuego του 2024 και να βρεθεί πολύ ψηλότερα από όσο παίζει αυτή τη στιγμή.

    Απάντηση
  6. Christos
    Christos says:

    Λειπουν αρκετες βαλκανικες χωρες, αλλα ποτε δε ξες. Η Κροατια απο οτι φαινεται θα τα παει εξαιρετικά στο κοινο. Το θεμα ειναι ποσο οι επιτροπες θα επηρεαστούν απο τα στοιχηματα, διοτι υπο κανονικες συνθηκες δεν θα την εβαζαν 10αδα. Τωρα θεωρω πως μπορουν για ταβάνι 5η θεση. Πιο ψηλα δεν πιστεύω

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μου αρέσει που η φετινή χρονιά είναι ανοιχτή. Προσωπικά πιστεύω ότι ο νικητής θα βγει όπως το ’19. Που ο Duncan δεν κέρδισε ούτε κοινό ούτε επιτροπές…
    Στα φετινά:
    Κροατία: το τραγούδι είναι για νίκη, αλλά το staging και το live όχι.
    Ουκρανία: κάπου “παλιωσε” η συνταγή τους, δεν νομίζω να κερδίσει ξανά.
    Ιταλία: θα μπορούσε να κερδίσει βγαίνοντας 2η-3η και σε κοινό και σε επιτροπές
    Ελβετία: αν στηθεί σωστά σίγουρα θα μπορούσε να κερδίσει χτυπώντας ακόμα και νίκη στις επιτροπές, αλλά δεν κέρδισε το ’21, που το κοινό την έβγαλε πολύ χαμηλά σε σχέση με το αναμενόμενο, θα κερδίσει φέτος;
    Ολλανδία: πιστεύω θα είναι 1-2 στο κοινό, στις επιτροπές μεγάλο ερωτηματικό, αν βγει εκεί 4-5 μπορεί συνδυαστικά να κερδίσει.
    Βέλγιο: Μου βγάζει τρομερά vibes sennek… Θα πάει πολύ καλά στις επιτροπές, αλλά στο κοινό πραγματικά δεν πιστεύω να είναι καν κοντά στην 5αδα για να μπορέσει να διεκδικήσει νίκη.
    Ελλάδα: αν η Μαρίνα προσφέρει πλάνα, θέαμα, φωνητικά και χορογραφία τότε συνδυαστικά θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και βγαίνοντας 2-4 και σε κοινό και σε επιτροπές να “κλέψει” τη νίκη. Θα φανεί στις πρόβες αν εκτοξευτεί ή όχι και βγει φαβορί από το πουθενά όπως οι maneskin και ο Salvador που τέτοια περίοδο ήταν 5-6 θέση…
    Πιστεύω η νίκη θα παίξει σε μια απο αυτές τις 7 χώρες με διαφορετικές πιθανότητες η κάθε μία. Οι πρόβες θα κρίνουν παρα πολλά.
    Στα της Κύπρου, πιστεύω ότι στην καλύτερη των καλύτερων να ισοφαρίστει το περσινό αποτέλεσμα και αυτό αν η Σίλια το σκίσει. Δεκάδα, δύσκολα, και αν συμβεί πολύ οριακά… Φαίνεται ότι για την ώρα η Κύπρος μας πέρασε και δεν ακούμπησε. Μια θέση μεταξύ 12ης-17ης είναι πιο ρεαλιστική.

    Απάντηση
  8. Ruby
    Ruby says:

    Έτσι πως πάει μάλλον το Ισραήλ θα το πάρει για πολιτικούς λόγους, είναι και τραγούδι επιτροπών. Δεν νομίζω πως θα το πάρει πάλι η Ουκρανία αλλά θεωρώ σίγουρη την πεντάδα. Η Ιταλία θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη αλλά δεν θα κέρδιζε ούτε τις επιτροπές ούτε το televoting. Η Κροατία αν και είναι από τα αγαπημένα μου το live του Lasagna είναι κάκιστο. Δύσκολο με μια τέτοια εμφάνιση να έχει τη στήριξη των επιτροπών ώστε να κερδίσει.Θα μπορούσα να τη δω άνετα να καταλήγει σαν την Ιταλία το 17. Η Ελλάδα επίσης δεν είναι τραγούδι επιτροπών αλλά θεωρώ σχεδόν σίγουρη την δεκάδα αν όλα είναι σωστά (staging, φωνή). Δεν θεωρώ πως η Ελβετία θα τα πάει τόσο καλά όσο πιστεύουν όλοι. Έχει τόσα πολλά στοιχεία μέσα, λες και ακούς 3 διαφορετικά τραγούδια και αυτό το καθιστά δύσκολο να στηθεί στη σκηνή. Πραγματικά δυσκολεύομαι να το φανταστώ on stage. Θα μου πεις και της Ελλάδας είναι λίγο αχταρμας αλλά είναι χορευτικό και πιασαρικο οπότε άνετα το στήνεις με μια μοντέρνα χορογραφία. Επίσης χώρες που θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και να μπουν δεκάδα είναι οι Σερβία, Νορβηγία και Λιθουανία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *