National Finals Winners

Eurovision 2024: Οκτώ τραγούδια που κέρδισαν το televoting αλλά όχι τον εθνικό τελικό!

Οι εθνικοί τελικοί των χωρών για την επιλογή των συμμετοχών τους στην Eurovision 2024 ολοκληρώθηκαν! Πλέον γνωρίζουμε όλους τους καλλιτέχνες και σχεδόν όλα τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Μάλμε για τη νίκη.

Από τις 37 συμμετέχουσες χώρες, οι 23 επέλεξαν τον εκπρόσωπο τους μέσω της διοργάνωσης εθνικού τελικού, ενώ μόνο 14 με απευθείας ανάθεση ή κλειστή επιλογή.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα δούμε, οκτώ συμμετοχές που κέρδισαν το televoting στον εθνικό τελικό της χώρας τους, αλλά οι κριτικές επιτροπές είχαν άλλη άποψη, με αποτέλεσμα να τους στερήσουν τη νίκη.

Δανία

Ο Basim με το τραγούδι “Johnny” ήταν ο νικητής του δανέζικου televoting. Όμως, η δεύτερη θέση που του έδωσε η κριτική επιτροπή στην κατάταξη της, ήταν ικανή για να του στερήσει τη νίκη και τη δεύτερη συμμετοχή του στη σκηνή της Eurovision. Για την ιστορία, η χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα στείλει στον Διαγωνισμό, το τραγούδι που ψηφίστηκε στην πρώτη θέση από το τηλεοπτικό κοινό.

Ιταλία

O Geolier με το τραγούδι “I p’ me, tu p’ te”, κέρδισε σαρωτικά τη ψήφο του ιταλικού τηλεοπτικού κοινού, με ποσοστό 60%. Ωστόσο, οι επιτροπές δημοσιογράφων και ραδιοφώνων, τον κατέταξαν με χαμηλό ποσοστό στις τελευταίες θέσεις και έτσι του στέρησαν τη νίκη.

Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο μετά από 31 χρόνια απουσίας από τον Διαγωνισμό, επέστρεψε με τη διοργάνωση του Luxembourg Song Contest. Η Krick με το τραγούδι “Drowning in the Rain”, ήρθε με μικρή διαφορά πρώτη στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή την κατέταξε δεύτερη με μεγάλη διαφορά, με αποτέλεσμα να χάσει τη νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=c-uavtuOuRs&pp=ygUaa3JpY2sgZHJvd25pbmcgaW4gdGhlIHJhaW4%3D

Μάλτα

Η Μάλτα επέλεξε τον εκπρόσωπο της μέσα από το Malta Eurovision Song Contest 2024. Πρώτος στην ψηφοφορία του πολωνικού κοινού ήρθε ο Matt Blxck με το τραγούδι “Banana”. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή τον κατέταξε τρίτο με αποτέλεσμα να χάσει την νίκη.

Μολδαβία

Η Μολδαβία συνέχισε την επιλογή της μέσω του Etapa națională και φέτος. Η Valeria Pasha με το “”Anti-Princess”” ήρθε με τις διπλάσιες ψήφους, από τη δεύτερη Natalia Bardu, πρώτη στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, ωστόσο η ισοψηφία της με τη δεύτερη, που ήταν πρώτη στη ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, έδωσε σε εκείνη το χρίσμα της εκπροσώπησης, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ψηφοφορία των κριτών έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Το ίδιος γεγονός συνέβη και πέρσι στη Λιθουανία.

https://www.youtube.com/watch?v=w_hiPc_OnsA&pp=ygUNdmFsZXJpYSBwYXNoYQ%3D%3D

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία επέλεξε τον εκπρόσωπο της μέσα από το Festival da Canção. Πρώτος στη ψηφοφορία του πολωνικού κοινού ήρθε ο João Borsch με το τραγούδι “…Pelas costuras”. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή τον κατέταξε πέμπτο με αποτέλεσμα να χάσει την νίκη.

Σερβία

Η Σερβία διάλεξε εκπρόσωπο μέσα από το σόου Pesma za Evroviziju. Η Breskvica με το “Gnezdo orlovo” ήρθε πρώτη με μεγάλη διαφορά στην προτίμηση του σερβικού κοινού, αλλά η έκτη θέση που της έδωσε η κριτική επιτροπή, στάθηκε η αφορμή να της κόψει το δρόμο για το Μάλμε. Για την ιστορία, η χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα στείλει στον Διαγωνισμό, το τραγούδι που ψηφίστηκε στην πρώτη θέση από το τηλεοπτικό κοινό.

Τσεχία

Η Τσεχία συνέχισε την επιλογή της μέσω του ESCZ και φέτος. Πρώτη στη ψηφοφορία του τσέχικου κοινού, με σαρωτική διαφορά, ήρθε η Elly με το τραγούδι “The Angel’s Share”. Ωστόσο, το διεθνές κοινό την κατέταξε δεύτερη και με μεγάλη διαφορά από την πρώτη Aiko, με αποτέλεσμα να χάσει την νίκη.

Αυτές ήταν οι οκτώ χώρες, που το αποτέλεσμα τους ανατράπηκε από την κριτική επιτροπή, δίχως να ακουστεί η επιλογή του τηλεοπτικού και βάζοντας σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και την ύπαρξη των κριτικών επιτροπών για άλλη μια φορά.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν στην Eurovision 2024!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *