Άγιος Μαρίνος: Ολοκληρώθηκε η φάση του “Academy and Casting” | Σύντομα η αποκάλυψη των προκριθέντων στους ημιτελικούς!

Η φάση του “Academy and Casting για το Una Voce per San Marino 2024, την εθνική επιλογή του Αγίου Μαρίνου για τη Eurovision 2024, μόλις ολοκληρώθηκε .

Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που λάμβανε χώρα, περισσότεροι από επτακόσιοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο πέρασαν από οντισιόν για να λάβουν ένα χρυσό εισιτήριο για τον εθνικό τελικό του μικροκράτους. Η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα είναι σύμφυτες με το UVPSM με τα είδη μουσικής των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών να κυμαίνονται από ποπ σε ροκ και από 50’s ήχο έως ραπ.

Οι προκριθέντες στους ημιτελικούς θα ανακοινωθούν σύντομα

Μια επιτροπή του RTV εξέτασε και αξιολόγησε όλους τους διαγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια των τριών γύρων των οντισιόν. Η κριτική επιτροπή θα καταλήξει σύντομα σε απόφαση και ως εκ τούτου θα αποκαλύψει τους ογδόντα -ως αναμένεται- καλλιτέχνες που θα προκριθούν στους ημιτελικούς του UVPSM 2024.

Τι ακολουθεί;

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης του “Academy and Casting” του Una Voce per San Marino 2024, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Ο ακριβής αριθμός των ημιτελικών δεν έχει αποκαλυφθεί. Ωστόσο, οι κανονισμοί του UVPSM που επισυνάπτονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού – με κάθε επιφύλαξη πάντα, καθώς ενδέχεται και περαιτέρω τροποποίησή τους, αναφέρουν τα εξής:

  • Τέσσερις ημιτελικοί θα διεξαχθούν προκειμένου η επιτροπή να επιλέξει τους καλλιτέχνες που θα προκριθούν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, καθώς και αυτούς που θα προκριθούν στον ημιτελικό δεύτερης ευκαιρίας (πέμπτος ημιτελικός). Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στον ημιτελικό δεύτερης ευκαιρίας θα αγωνιστούν επίσης για μια θέση στον Μεγάλο Τελικό της επιλογής. Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ημιτελικών, θα προκύψουν περίπου επτά φιναλίστ .
  • Επιπλέον, ένας έκτος ημιτελικός θα διεξαχθεί μεταξύ διαγωνιζόμενων, οι οποίοι είναι πολίτες του Αγίου Μαρίνου. Από αυτόν τον ημιτελικό, μόνο ένας διαγωνιζόμενος θα προκριθεί απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.
Μεγάλος τελικός

Μεταξύ 16 συμμετεχόντων, ο νικητής του UVPSM 2024 θα αποφασιστεί από μια πενταμελή κριτική επιτροπή. Οκτώ θα είναι οι συμμετέχοντες που θα προέρχονται από την κατηγορία των “ανερχόμενων, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ θα επιλεγούν και θα προσκληθούν από το RTV ως καταξιωμένοι καλλιτέχνες .

Ο Μεγάλος Τελικός του UVPSM 2024 θα πραγματοποιηθεί

στις 24 Φεβρουαρίου στο Teatro Nuovo di Dogana και  νικητής της επιλογής θα έχει επομένως το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε εφόσον πληροί και τα κριτήρια επιλεξιμότητας του RTV.

Οι Piqued Jacks, νικητές του UVPSM 2023, δεν κατάφεραν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ημιτελικού τους με μηδέν βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: sanmarinotv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *