Malmö Eurovision Song Contest 2024

The Model: Προβλέπει την Ελβετία ως νικήτρια μία εβδομάδα πριν τον μεγάλο τελικό – 12η η Ελλάδα και 16η η Κύπρος!

Με τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 να βρίσκεται προ των πυλών, το The Model, η προσομοίωση του διαγωνισμού με βάση τα δεδομένα του Eurovoix, δίνει προβάδισμα στην Ελβετία ως πιθανή νικήτρια.

Αντλώντας στοιχεία από διάφορες πηγές δεδομένων, όπως τρέχουσες αποδόσεις στοιχημάτων, κατατάξεις της κοινότητας και δημοσκοπήσεις, το The Model υποστηρίζει ότι το Nemo και το τραγούδι του «The Code» είναι οι επικρατέστεροι για να κατακτήσουν τη νίκη στον φετινό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την τελευταία προσομοίωση, η Ελβετία αναμένεται να συγκεντρώσει συνολικά 454 πόντους, που ενδεχομένως να σηματοδοτήσει το χαμηλότερο σύνολο νίκης από την έναρξη του νέου συστήματος ψηφοφορίας το 2016. Από κοντά ακολουθούν η Ουκρανία και η Ιταλία, οι οποίες προβλέπεται να συγκεντρώσουν 422 βαθμούς και να μοιραστούν τη δεύτερη θέση.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τις αποδόσεις των bookmakers, τις κατατάξεις της κοινότητας και άλλα, το The Model προσπαθεί να παρέχει ακριβείς προβλέψεις για τη Eurovision. Για μια βαθύτερη κατανόηση της μεθοδολογίας του, δείτε μια σύντομη εξήγηση εδώ:

Καθώς ο διαγωνισμός πλησιάζει, το Μοντέλο προσαρμόζει τις προβλέψεις του ώστε να αντικατοπτρίζει την εξελισσόμενη δυναμική, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η σειρά εμφάνισης, οι πολιτικές προκαταλήψεις και οι ψηφοφορίες τακτικής. Αυτή η σχολαστική προσέγγιση αποσκοπεί στη δημιουργία ρεαλιστικών προβλέψεων για το τελικό αποτέλεσμα.

Αν λοιπόν το Μοντέλο ήταν απολύτως ακριβές, ποια σενάρια προβλέπει για τη Eurovision 2024;

Πρώτος ημιτελικός

Με τις πρόβες να βρίσκονται σε εξέλιξη, οι φίλαθλοι και οι στοιχηματικές εταιρείες αποκτούν πληροφορίες για τα σκηνοθετικά σχέδια κάθε χώρας, επηρεάζοντας το μεταβαλλόμενο τοπίο των πιθανοτήτων νίκης. Οι σημερινές επικαιροποιημένες προβλέψεις από το The Model αντικατοπτρίζουν αυτές τις αλλαγές, παρουσιάζοντας μια σημαντικά αλλαγμένη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Η Ουκρανία διατηρεί το προβάδισμά της στον πρώτο ημιτελικό, με το τραγούδι «Teresa & Maria» των Alyona Alyona και Jerry Heil να δέχεται σημαντική ενίσχυση των αποδόσεων μετά την αποκάλυψη του σκηνικού τους. Από κοντά ακολουθούν ο Baby Lasagna και η Κροατία, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση παρά την αναρρίχηση στην πρώτη θέση των συνολικών αποδόσεων.

Στα αξιοσημείωτα είναι η Ιρλανδία, που ανεβαίνει γρήγορα στην κατάταξη μετά την αποκάλυψη του κλιπ πρόβας του Bambie Thug για το «Doomsday Blue». Με μειωμένες αποδόσεις, το The Model προβλέπει τώρα ότι η Ιρλανδία θα εξασφαλίσει άνετα 135 βαθμούς στον πρώτο ημιτελικό, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην τελική φάση.

Το «Luktelk» του Silvester Belt για τη Λιθουανία ακολουθεί από κοντά με 115 βαθμούς, ενώ η Φινλανδία και η Κύπρος ισοβαθμούν με 94 βαθμούς στην πέμπτη και έκτη θέση. Παρά το γεγονός ότι είναι τραγούδια υψηλής ενέργειας, τόσο το «No Rules» όσο και το «Liar» επωφελούνται από την κατάργηση των κριτικών επιτροπών φέτος, ενισχύοντας τις πιθανότητές τους να συγκεντρώσουν την υποστήριξη του κοινού.

Δεύτερος ημιτελικός

Στον δεύτερο ημιτελικό, αν και οι αλλαγές είναι λιγότερες, το The Model προσαρμόζει την πρόβλεψή του για να ευθυγραμμιστεί με τις μεταβαλλόμενες αποδόσεις, τις δημοσκοπήσεις και άλλους παράγοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στοιχηματικές εταιρείες δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού σε σύγκριση με τον πρώτο ημιτελικό, κάτι που αντανακλάται και από το The Model.

Ο Joost Klein προβλέπεται να θριαμβεύσει σε αυτόν τον ημιτελικό με τον hardstyle ύμνο του «Europapa», κλείνοντας το σόου με πάταγο. Παρά την κριτική που ασκήθηκε στη σκηνοθεσία, το The Model αναμένει τη συντριπτική υποστήριξη του τραγουδιού που θα μεταφραστεί σε σημαντικούς πόντους την Πέμπτη.

Πίσω από τον Joost Klein ακολουθεί ο Nemo με το «The Code», εξασφαλίζοντας ισχυρούς 165 πόντους. Παρ’ όλα αυτά, η θέση της Ελβετίας ως φαβορί για τη νίκη στο συνολικό διαγωνισμό παραμένει αμετάβλητη.

Στην όγδοη θέση του ημιτελικού προβλέπεται πως θα τερματίσει η Ελλάδα, με τη Μαρίνα Σάττι και το “ZARI” να συγκεντρώνουν 89 βαθμούς από την προτίμηση του κοινού.

Μεγάλος Τελικός

Ελλείψει της σειράς κατάταξης για τον τελικό, το The Model αντιμετωπίζει κάθε τραγούδι σαν να εμφανίζεται στην ίδια θέση, εκτός από τη Σουηδία, η οποία έχει ήδη κληρωθεί στην πρώτη θέση. Παρά τον περιορισμό αυτό, το The Model προβλέπει μια συναρπαστική αναμέτρηση στον μεγάλο τελικό.

Σε αυτή την προσομοίωση, το Ισραήλ προηγείται στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής με τη συγκλονιστική μπαλάντα «Hurricane», ξεπερνώντας οριακά την Ελβετία. Ωστόσο, η ψηφοφορία του κοινού παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα, με την Ουκρανία να αναδεικνύεται νικήτρια, ακολουθούμενη στενά από την Ελβετία και την Ιταλία.

Τελικά, η Ελβετία εξασφαλίζει τη νίκη με 454 βαθμούς, αξιοποιώντας τις ισχυρές επιδόσεις της τόσο στις ψηφοφορίες της κριτικής επιτροπής όσο και στις ψηφοφορίες του κοινού. Ενώ οι εκπλήξεις είναι πολλές στις προβλέψεις του The Model, μόνο το τελικό show θα αποκαλύψει αν αυτές οι προβλέψεις θα γίνουν πραγματικότητα.

Αναφορικά με την Ελλάδα και την Κύπρο, η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι προβλέπεται πως θα τερματίσουν στη 12η θέση του μεγάλου τελικού με 164 βαθμούς συνολικά, έχοντας πάρει 91 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές (9η θέση) και 73 βαθμούς από το κοινό (10η θέση). Αντίθετα, η Κύπρος και η Silia Kapsis αναμένεται να τερματίσουν στη 16η θέση του φετινού διαγωνισμού με 109 βαθμούς, εκ των οποίων 45 θα προέρχονται από τις επιτροπές (20η θέση) και 64 από το κοινό (13η θέση).

Με μόλις μία εβδομάδα να απομένει μέχρι τη Eurovision 2024, το The Model συνεχίζει να βελτιώνει τις προβλέψεις του. Μείνετε συντονισμένοι για τις προβλέψεις για κάθε σόου την επόμενη εβδομάδα, και μετά τα γεγονότα, θα συγκρίνουμε τις προβλέψεις του Μοντέλου με τα πραγματικά αποτελέσματα, προσφέροντας πληροφορίες για την ακρίβειά του.

Καθώς ο ενθουσιασμός κορυφώνεται, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελβετία ως το φαβορί για τη νίκη. Η αντίστροφη μέτρηση για τη Eurovision 2024 έχει ξεκινήσει και η προσμονή είναι στα ύψη, καθώς οι fans περιμένουν με ανυπομονησία τον μεγάλο τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Πηγή: Eurovoix

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Η ελληνική αποστολή από ότι έχω καταλάβει ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες που φαίνονται προς το παρόν να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα πρόβλεψη για 8η θέση στον ημιτελικό και 12η στον τελικό αν ισχύσουν αυτές οι προβλέψεις θα μιλάμε για μια αποτυχία της χώρας μας μακάρι να αλλάξουν τα δεδομένα αλλά δεν είμαι σίγουρη το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ δύσκολα θα δούμε τη χώρα μας φέτος στην πρώτη θέση

    Απάντηση
    • Αποτυχία;;;
      Αποτυχία;;; says:

      Αποτυχία της χώρας μας η 12η θέση;; Έχετε μετρήσει ποτέ πόσες χώρες με Εθνικούς τελικούς, σόου και υψηλούς προϋπολογισμούς απο τις Εθνικές τους Τηλεοράσεις αποκλείονται κάθε χρόνο στους ημιτελικούς ή πατώνουν στους Τελικούς;;; Μόνο τη Γερμανία να δείτε φτάνει. Και μη μου πείτε ότι παραιτείται κάθε χρόνο όλο το ΔΣ της Ard (γερμανική Ερτ) λόγω τελευταίας θέσης;;; Αυτά τα καραγκιοζιλίκια και τις υπερβολές μονον εδώ τις λέμε και τις γράφουμε..

      Απάντηση
      • Tina
        Tina says:

        Για μένα θα είναι αποτυχία η 12η θέση και πιστεύω και για την ελληνική αποστολή καθώς οι προσδοκίες μέχρι την ημέρα που προσγειώθηκαν στη Σουηδία θα ήταν μια θέση στο top 5 και ίσως η νίκη μακάρι να τα πάμε καλά κόντρα στα απαισιόδοξα προγνωστικά για την χώρα μας .Σου εύχομαι Καλή Ανάσταση

        Απάντηση
    • Euro Fan
      Euro Fan says:

      Εγώ δεν πιστεύω πάντως σε αυτές τις βλακειες. Το τραγούδι της χώρας μας έχει τρομερή απήχηση όπως και η Μαρίνα και πιστεύω ότι σίγουρα θα επιστρέψουμε στην 10αδα

      Απάντηση
  2. All about Eve
    All about Eve says:

    Αρκετά διορθωμένη η πρόβλεψη, αλλά πιστεύω ότι απέχει ακόμα.
    Σωστό στην κορυφή.
    Δύσκολα θα σπάσει η τριάδα Ιταλίας-Υρκανίας-Ελβετίας.

    Ενωμένο Βασίλειο, Λιθουανία και Αυστρία θα είναι παραπάνω. Νορβηγία παρακάτω.
    Εμείς δεν θα βρούμε 91 πόντους από επιτροπές και 73 από τελε (ενώ απουσιάζουν, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία που θα έδιναν σίγουρους πόντους).
    Αν περάσουμε μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό το 50+30=80 πόντοι (18-14η θέση).

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εντάξει αγαπητό μοντέλο ας μην γίνει ο διαγωνισμός. Βρήκαμε πως θα πάει το πράγμα….
    Εγώ πάντως εμπιστεύομαι αυτήν την ομάδα που είναι ο,τι καλύτερο και δουλεύει τη κάθε λεπτομέρεια. Με μια καλή πρόβα την Τετάρτη το βράδυ και καλά σχόλια από το press center και μια καλή εμφάνιση στον ημιτελικό η συμμετοχή μας μπορεί να ανέβει πολύ!
    Πιστεύω ότι στέλνουμε φέτος αξίζει ακόμα και 5αδα. Ας λένε τα μοντέλα και οι πικροχολες στοιχηματικες που αποθεώνουν συγκεκριμένους και θαβουν(χωρίς λόγο) άλλους.

    Απάντηση
  4. Pan. M
    Pan. M says:

    Εγω παλι ειχα υψηλες προσδοκιες αλλα μετα τη δευτερη προβα λιγο κραταω μικρο καλαθι Οταν ακουσα και τη Μαρινα ως μια αλλη Γιαννα Τερζη να λεει αυτο το μην αγχωνεστε κακες μνημες ηρθαν στο μυαλο μαυ. Ελπιζω να μη ζησουμε εποχες Γιαννας Τερζη

    Απάντηση
  5. Άλεξ Π.
    Άλεξ Π. says:

    Κάπου εκεί θα τερματίσουμε..
    Μην το πολυζορίζετε το θέμα.
    Όπως το είδα το τραγούδι να ακούγεται στη σκηνή, σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το hype που είχε δημιουργηθεί από την κυκλοφορία του.

    Απάντηση
  6. Dinle
    Dinle says:

    Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μέσα έπεσε το μοντέλο. Θεωρώ σχεδον σίγουρο ότι κοινό κ κριτική επιτροπή δε θα συμφωνήσουν στον νικητή, και επίσης πολύ πιθανο ο νικητής να μην έχει βγει πρώτος σε κανένα από τα δύο. Το μεγαλύτερο φάουλ που βλέπω εδώ ειναι το Ισραήλ πρώτο στις εποτροπες, φαντάζομαι το μοντέλο δε θα μπορεί να υπολογίσει τα πολιτικά θέματα.

    Απάντηση
  7. Vasiils
    Vasiils says:

    Καλό είναι να μην επειρεαζόμαστε από αυτά. Εγώ δεν πιστεύω με τίποτα ότι θα καταλήξουμε εκτός 10αδας. Εξήγησε και η Μαρίνα στο live της ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, οκ έγινε μια κακή πρόβα για την οποία όμως δεν έχει ευθύνη η Μαρίνα και ότι είναι θα διορθωθεί. Χαρείτε όλη αυτή τη δυναμική της συμμετοχής μας φέτος, γιατί σε μια εβδομάδα ο διαγωνισμός θα είναι παρελθόν και του χρόνου ποιος ξέρει τι μας περιμένει πάλι. Γιατι ΕΡΤ είναι αυτή…
    Να είστε σίγουροι ότι θα δούμε κάτι πολύ καλό στις 7 και στις 11 Μαϊου με την ελπίδα ότι φέτος μετά από πολλά χρόνια θα είμαστε ξανά στην 5αδα. Κακό Πάσχα!! Χριστός Ανέστη!!

    Απάντηση
  8. λεων
    λεων says:

    Οι Ισραηλινοί κάνουν οτι έκανε και η Μάλτα με την Destiny, οσον αφορά τα odds! Ουσιαστικά τα εξαγοράζουν, για να φα νεί οτι παίζουν ψηλά στα στοιχήματα, εν μέσω γενοκτονίας και παγκόσμιας κατακραυγής, και στα πλαίσια της οργανωμένης artwashing σιονιστικής προπαγάνδας που πληρώνει bots στο ιντερνετ μεταξύ άλλων! Κατα τ’αλλα, η Ελλάδα θα είναι στάνταρ στην δεκάδα!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *