Ισραήλ: Η Eden Golan συνάντησε τον πρόεδρο της χώρας Yitzhak Herzog

Στο προεδρικό μέγαρο, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ Ιερουσαλήμ, συνάντησε τον πρόεδρο της χώρας Yitzhak Herzog, η Eden Golan, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε και την Eurovision 2024. 

Στην προεδρική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, η Eden Golan συνάντησε τον πρόεδρο του Ισραήλ και την σύζυγό του. Ο πρόεδρος του Ισραήλ Yitzhak Herzog ανέφερε:

Η φωνή της Eden θα αντηχεί από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, είμαι σίγουρος για τις ικανότητες της και είμαι χαρούμενος που θα κυματίζει με περηφάνια την ισραηλινή σημαία.

Η Eden απάντησε με πολλή συγκίνηση στα θερμά λόγια του πρώτου πολίτη του Ισραήλ:

Έχουμε έναν πραγματικά μοναδικό λαό, νιώθω τεράστια υποστήριξη από όλους και μια ζεστασιά που μου δίνει αυτή τη δύναμη – να κινούμαι και να συνεχίσω, και είναι εκπληκτικό που είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια, και είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον, είμαστε εδώ και θα μείνουμε πάντα εδώ. Αισθάνομαι τεράστια τιμή που έχω αυτό το προνόμιο, να σταθώ εκεί στη σκηνή με τη φωνή μου και να δείξω σε όλους ποιοι είμαστε και το όμορφο έθνος μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EDEN GOLAN (@golaneden)


Ο Yitzhak Herzog δικαιολόγησε και την απόφαση του να αναμειχθεί στα εσωτερικά της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης, όταν η τελευταία υποστήριζε πως δεν είχε σκοπό να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού που είχε υποβάλει στην EBU και το οποίο δεν είχε γίνει αποδεκτό, θεωρώντας η διοργανώτρια αρχή πως παραβιάζει τους κανονισμούς του διαγωνισμού, περιέχοντας πολιτικούς στίχους.

Υπήρχαν εκείνοι που αμφισβήτησαν γιατί ο Πρόεδρος παρενέβη στην εκπροσώπηση του Ισραήλ στη σκηνή της Eurovision. Επαναλαμβάνω τη θέση μου: σε κάθε αρένα που χρειάζεται να είναι το Ισραήλ – θα είναι! Η φωνή της Eden πρέπει να ακουστεί, και ειδικά όταν έχει μια τέτοια όμορφη φωνή. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε που δείχνουμε τις πνευματικές και πολιτιστικές δυνάμεις μας, επομένως, όσοι ξέρουν – ξέρουν γιατί και πόσο ασχολήθηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είστε εκεί στη σκηνή και είμαι σίγουρος ότι θα ερμηνεύσεις υπέροχα το τραγούδι σου, γιατί είσαι σπουδαία τραγουδίστρια, έχεις μεγάλη ομάδα και γιατί πιστεύουμε σε εσένα.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας στον διαγωνισμό,  Yoav Tzafir , ολοκλήρωσε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο:

Θέλουμε πραγματικά να σας ευχαριστήσουμε. Όλοι ξέρουμε τι δυσκολίες περάσαμε με το τραγούδι φέτος. Αυτή είναι μια χρονιά που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ , και προσωπικά γνωρίζω για τη βοήθειά σας. Πραγματικά πιστεύω ότι η κίνηση που κάνατε ήταν πολύ σωστή. Το Ισραήλ πρέπει να συμμετάσχει στη Eurovision, και αν δεν συμμετείχε στη Eurovision, τότε ξέρετε, ίσως εμείς μετά να ήμασταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως δεν θα ήμασταν στο Euro, πραγματικά, σας ευχαριστώ πολύ.

Η Eden Golan θα διαγωνισθεί στην 14η θέση του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2024, στις 9 Μαίου με το τραγούδι Hurricane.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!
Πηγή: Euromix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *