Επιστολή Σχοινά στην EBU για την απαγόρευση των σημαιών της ΕΕ στο Μάλμε!

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς απέστειλε σήμερα επιστολή στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), εκφράζοντας τη λύπη του για την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και ζητώντας εξηγήσεις.

Ως επίτροπος αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για την πολιτιστική πολιτική στην ΕΕ, ο κ. Σχοινάς τονίζει στην επιστολή του προς την EBU, ότι για σχεδόν επτά δεκαετίες, η Eurovision ενσαρκώνει τις αξίες της ποικιλομορφίας και της πολιτιστικής ανταλλαγής – αξίες που μοιράζεται και υποστηρίζει η ΕΕ. Εκφράζει επίσης «λύπη» για «την πολιτική που εφάρμοσε φέτος η EBU για να απαγορεύσει στους συμμετέχοντες να κυματίζουν τη σημαία της ΕΕ κατά τη διάρκεια του τελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision».

«Τέτοιες ενέργειες έχουν ρίξει σκιά σε αυτό που προορίζεται να είναι ένα χαρούμενο γεγονός για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο που έρχονται μαζί για να γιορτάσουν. Λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές και σε περιόδους γεωπολιτικής αναταραχής, με την ΕΕ να βρίσκεται στο στόχαστρο κακόβουλων και αυταρχικών παραγόντων, η απόφαση της EBU συνέβαλε στην απαξίωση ενός συμβόλου που ενώνει όλους τους Ευρωπαίους”, ανέφερε ο Σχοινάς στην επιστολή του. Αντίθετα, επισημαίνει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, «η ΔΟΕ επέτρεψε την έπαρση των σημαιών της ΕΕ σε όλους τους χώρους και τις τελετές απονομής».

«Η ασυνέπεια στη στάση της EBU έχει αφήσει εμένα και πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές να αναρωτιούνται τι και ποιανού είναι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision», τονίζει ο Επίτροπος, καλώντας τη διοίκηση της EBU να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης μένει να φανεί, με τις φωνές εναντίον της να δυναμώνουν μέρα με τη μέρα μετά τα γεγονότα στο Μάλμε.

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *