Eurovision 2024: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ψάχνουν ξενοδοχεία στο Malmö για βόμβες, ενόψει της Eurovision!

Καθώς ο διαγωνισμός της Eurovision πλησιάζει, οι προφυλάξεις ασφαλείας στο Malmö έχουν κλιμακωθεί. Πελάτες ξενοδοχείων έχουν ενημερωθεί ότι τα δωμάτιά τους θα υποβληθούν σε έρευνες από σκύλους που εντοπίζουν βόμβες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με αναφορές του TV4 News.Advertisement

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η περιοχή που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός μέσα και γύρω από το Malmö Arena θα ερευνηθεί διεξοδικά χρησιμοποιώντας σκύλους ανίχνευσης βομβών ως μέρος των συνολικών προσπαθειών ασφαλείας. Ο Jimmy Modin, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Skåne, διευκρίνισε:

“Δεν είναι θέμα απειλής ή κάτι παρόμοιο, αλλά θα το κάνουμε αυτό συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που η εκδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκινώντας από σήμερα.”

Επιπλέον, οι επιβάτες του Malmö Arena Hotel και του Malmö Live θα σαρώσνουν τις αποσκευές τους χρησιμοποιώντας συστήματα παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στα σημεία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου. Ωστόσο, η αστυνομία αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την πτυχή των επιχειρήσεων ασφαλείας της.

“Δεν σχολιάζουμε τις λεπτομέρειες της δουλειάς μας για την ασφάλεια της Eurovision!”

Το TV4 News τόνισε προηγουμένως τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας που περιβάλλουν τη Eurovision στο Malmö. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν τη χρήση όπλων ενίσχυσης (ισοδύναμων με τα υποπολυβόλα), την απαγόρευση των σάκων στις εκδηλώσεις και την εγκατάσταση ράβδων συναγερμού σε διάφορες εισόδους.

Σε συνδυασμό με αυτές τις προσπάθειες, η αστυνομία χρησιμοποιεί επίσης παρακολούθηση με κάμερες για την πρόληψη εγκληματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της Eurovision. Ο Jimmy Lindin, επικεφαλής του τμήματος κάμερας στην αστυνομία του Skåne, τόνισε τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας:

“Μέσω των καμερών, μπορούμε γρήγορα να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης και να διακόψουμε εγκληματικές ενέργειες. Αυτό που καταγράφουν οι κάμερες είναι επίσης μεγάλο όφελος για εμάς όταν ερευνούμε και καθιστούμε τους ανθρώπους υπόλογους για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί.”

Η αυξημένη παρακολούθηση με κάμερες επικεντρώνεται σε βασικές περιοχές, όπως το Malmö Live, το Malmö Arena και το Folkets Park. Οι προσωρινές εγκαταστάσεις καμερών στις προσόψεις των κτιρίων και η χρήση αστυνομικών drones εξοπλισμένων με κάμερες ενισχύουν περαιτέρω την ασφάλεια. Τα ρυμουλκούμενα με κινητές κάμερες είναι στρατηγικά τοποθετημένα για να συμπληρώσουν τις μόνιμες προσπάθειες επιτήρησης.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Malmö της Σουηδίας!

Πηγή: TV4
Φωτογραφία: Gustav Röriksson/TV4

Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν στο Malmö:

 

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Έχει γίνει το Μάλμε αστακός και η Eurovision στόχος επιθέσεων γιατί η γελοίοι της ebu δεν απέκλεισαν το Ισραήλ όπως σωστά είχαν κάνει με την Ρωσία/ Λευκορωσία. Γενικά χώρες σε πόλεμο δεν έχουν θέση στο διαγωνισμό. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη…
    Και όχι μόνο αυτό, η ίδια χώρα είναι στην 7η θέση των στοιχημάτων και ενώ οι φανς σκιζονταν για να μην συμμετέχει τώρα ξαφνικά είναι οκ με αυτό και το ψηφίζουν σε poll, στοιχήματα κλπ…
    Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *