Eurovision 2024: Το Örsnköldsvik υπέβαλε επίσημα πρόταση στο SVT, ελπίζοντας να φιλοξενήσει τη Eurovision το 2024!

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων πόλεων για τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους έληξε χθες το βράδυ στις  23:59. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Στοκχόλμη το Γκέτεμποργκ και το Malmö υπέβαλαν επίσημα τις προτάσεις τους για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς στη Σουηδία.

Όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένωςο Örnsköldsvik είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, μετά από έναν επιτυχημένο διαγωνισμό στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, φέτος. Το SVT επιβεβαίωσε σήμερα ότι η πόλη του Örnsköldsvik, ή Övik όπως το αποκαλεί ο Σουηδικός λαός (πολύ δύσκολο να το προφέρει κανείς άλλωστε), έχει υποβάλει πρόταση για τη διοργάνωση της Eurovision 2024 .

Ο δήμος επεσήμανε επίσης ότι στο φετινό Melodifestivalen11 από τις 28 συμμετοχές είχαν μουσικούς δημιουργούς που συνδέονταν με κάποιο τρόπο με το Örnsköldsvik. Ο δήμος καθιστά σαφές ότι θέλουν να δημιουργήσουν έναν βιώσιμο και κλιματικά ουδέτερο διαγωνισμό το 2024.


Πόσο πιθανό είναι το Örnsköldsvik να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό;

Ο Örnsköldsvik δεν έχει διοργανώσει ποτέ ξανά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το Övik είναι μια μικρή πόλη στα βόρεια της Σουηδίας, στην περιοχή του Västernorrland με λίγο λιγότερους από 33.000 κατοίκους.

Το Örnsköldsvik είχε φιλοξενήσει το φετινό ημιτελικό του Melodifestivalen στο Hägglunds Arena, όπου η αρένα φαινόταν τηλεοπτικά κάπως μικροσκοπική σε σύγκριση με άλλα σόου του tour. Ο δήμος για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα διαμονής και να μπορέσει να υποδεχθεί όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό, επεσήμανε ότι θα αγκυροβολήσουν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι ως επιπρόσθετα καταλύματα.

Αυτό ήρθε ως απάντηση σε πολλές αναφορές από τις αρχές Μαρτίου, για αποτρεπτικές τιμές και μία σχετικά περιορισμένη και όχι αρκετά αξιοπρεπή επιλογή δωματίων ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του ημιτελικού, κάνοντάς μας να σκεφτούμε ότι οι πιθανότητες του Örnsköldsvik να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό είναι απειροελάχιστες.

Πόλεις που επιβεβαιωμένα έχουν υποβάλλει πρόταση διοργάνωσης για το 2024

Πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης της διοργανώτριας πόλης

Για τους δύο πιο πρόσφατους διαγωνισμούς που φιλοξενήθηκαν στη Σουηδία, το 2013 με την ανακοίνωση του Μάλμε και το 2015 με την ανακοίνωση της Στοκχόλμης , και οι δύο πραγματοποιήθηκαν στις 8 Ιουλίου της προηγούμενης χρονιάς. Εάν το SVT ακολουθεί το ίδιο μοτίβο, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα μήνα θα γνωρίζουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους, καθιστώντας πιθανή την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ως ημερομηνία της σχετικής ανακοίνωσης.

Η Σουηδία θα φιλοξενήσει τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision  μετά  την ιστορική δεύτερη νίκη της Loreen με το τραγούδι “Tattoo”:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, στη Σουηδία!

Πηγή: SVT

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *