Νορβηγία: Το NRK παραπέμπει τις δηλώσεις των μελών της κριτικής επιτροπής στην EBU για αξιολόγηση!

Ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Νορβηγίας, NRK, επιβεβαίωσε ότι έχει στείλει πληροφορίες σχετικά με τις συζητήσεις γύρω από την ψηφοφορία της νορβηγικής κριτικής επιτροπής στην EBU για αξιολόγηση.

Μετά τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024, ο Daniel Owen που ήταν μέλος της Νορβηγικής κριτικής επιτροπής, εξέφρασε τη λύπη του που το Ισραήλ έλαβε 8 βαθμούς από τη νορβηγική κριτική επιτροπή.

 

Σε ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής:

«Κατά τη γνώμη μου, το Ισραήλ δεν πρέπει να επιτρέπεται να συμμετάσχει καθόλου στη Eurovision. Παρόλο που δεν συμμετείχα ο ίδιος στην απονομή βαθμών προς το Ισραήλ, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό που έδειξε η νορβηγική κριτική επιτροπή».

Η Gunilla Süssmann, η οποία ήταν επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής της Νορβηγίας είπε στο VG ότι:

«Το γεγονός ότι η κριτική επιτροπή δεν επέλεξε να μποϊκοτάρει καλλιτέχνες δεν είναι το ίδιο με το να υποστηρίζουμε τον πόλεμο. Αυτή ήταν μια καθαρά επαγγελματική αξιολόγηση όπου έπρεπε να αξιολογήσουμε το καλύτερο τραγούδι με βάση τη μουσική μας εμπειρία. Αυτό έχουμε κάνει».

Μιλώντας στο NRK σήμερα το πρωί, ο αρχηγός της αποστολής Stig Karlsen εξήγησε ότι μπορεί να υπήρξε παραβίαση των κανόνων ως αποτέλεσμα των σχολίων του Daniel Owen:

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι η κριτική επιτροπή πρέπει να κρίνει το τραγούδι, τον καλλιτέχνη και την ερμηνεία χωρίς να επηρεάζεται από την πολιτική ή άλλα θέματα που δεν αφορούν τη μουσική. Με τη δήλωση του Daniel Owen, μπορεί να φαίνεται ότι έχουμε παραβιάσει τον κανόνα. Πληροφορίες για την υπόθεση στάλθηκαν χθες από το NRK στην EBU για αξιολόγηση».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, EBU, δεν έχει σχολιάσει το θέμα και δεν είναι γνωστό ποιες αποφάσεις θα ληφθούν εάν διαπιστωθεί παραβίαση των κανόνων του διαγωνισμού.

 

Η Νορβηγία συμμετείχε στην Eurovision 2024 με το συγκρότημα Gåte και το τραγούδι Ulveham όπου κατέλαβε την 25η θέση – τελευταία – στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού.

https://youtu.be/YBbL8ORqNVU

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα σχετικά με τον διαγωνισμό!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *