Τουρκία: Σωστή η απόφαση να αποχωρήσουμε από την Eurovision λέει ο Ερντογάν!

Η Τουρκία, ως γνωστόν, απέχει από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εδώ και 12 χρόνια με τελευταία συμμετοχή το 2012 όταν και η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Μπακού, στο αδελφικό Αζερμπαϊτζάν.

Από το 2013 και μετά η χώρα αποφάσισε να απέχει από το διαγωνισμό διατυπώνοντας στην αρχή την αντίθεσή της ως προς τους κανονισμούς του θεσμού, μεταξύ άλλων το καθεστώς των Big 5 χωρών αλλά και την εισαγωγή των επιστροπών που καθορίζουν κατά 50% το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ήρθε να προστεθεί και ενόχληση της Τουρκίας σχετικά με την ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων με τον τότε γενικό διευθυντή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, TRT, να κάνει άμεση αναφορά στην drag περσόνα Conchita Wurst που κέρδισε το διαγωνισμό το 2014 για λογαριασμό της Αυστρίας.

Σήμερα ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πολιτικές τους δηλώσεις έκανε άμεση αναφορά στην αποχή της Τουρκίας από το διαγωνισμό τραγουδιού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

“Έχουν περάσει 12 χρόνια που δε συμμετέχουμε σε αυτόν τον αισχρό διαγωνισμό. Ήταν μία σωστή απόφαση από πλευράς μας. Είναι αδύνατον να βρεις κανονικούς ανθρώπους στην Eurovision και προωθεί περίεργους ανθρώπους καθώς αποτελεί σκόπιμη προσπάθεια αφαίρεσεις των όρων για τα φύλα.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σχετικές δηλώσεις στην παρακάτω ανάρτηση στο X.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2025!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Έτσι όπως κάνει την χώρα σου Ερντο, πάλι καλά που δεν κυκλοφορούν οι γυναίκες όλες αναγκαστικά και με μαντίλες! Βέβαια, λίγο πριν αποφασίσεις να απέχει η χώρα, να θυμίσω ότι είχες ζητήσει/ απαιτήσει η Τουρκία να μπει στις Βιg Five γιατί ήταν…μεγάλη σε πληθυσμό και τις άξιζε να είναι! Έφαγες μαύρο από στην EBU, και μετά…είδες ότι η EV, είναι απαράδεκτη για τα χρηστά ήθη και την κουλτούρα της Τουρκίας! Μετά…Οπότε, κάτσε εκεί που κάθεσαι και εσύ και η Τουρκία, και όταν με το καλό φύγεις από την προεδρία, τα ξαναλέμε πάλι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *