Joost Klein, Photo: Andreas Papayiannakis

EKTAKTO: H Ολλανδία αποβλήθηκε από την Eurovision 2024!

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε η EBU, καθώς μόλις ανακοινώθηκε πως η Ολλανδία αποβλήθηκε από την Eurovision 2024.

Η ανακοίνωση της EBU αναφέρει:

«Ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein δε θα διαγωνιστεί στο Μεγάλο Τελικό του φετινού διαγωνισμού.

Η σουηδική αστυνομία έκανε έρευνα από μια καταγγελία ενός θηλυκού μέλους της παραγωγής, έπειτα από ένα συμβάν μετά την εμφάνιση του Ολλανδού την Πέμπτη στο Δεύτερο Ημιτελικο. Ενώ η νομική οδός παίρνει θέση, δε θα ήταν δίκαιο να συνεχίσει στο διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρο , παρά τις φήμες από τα διεθνή μέσα , ότι το συμβάν δεν έχει ανάμειξη με οποιοδήποτε συμμετέχοντα ή αποστολή.

Διατηρούμε μηδενική ανοχή σε ακατάλληλες συμπεριφορές στο διαγωνισμό και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και βέβαιο εργασιακό περιβάλλον για την παραγωγή του διαγωνισμού. Σαν αποτέλεσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein ήταν αντίθετη με τη δεοντολογία των κανόνων του διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου διαγωνισμού θα διεξαχθεί με 25 χώρες!»

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun.com για όλες τις εξελίξεις!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ says:

    ΣΟΚ, αν και αναμενόμενο λίγο πολύ…
    Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να έχει συμβεί…

    Θα έχει ενδιαφέρον το μετά και όλες οι αντιδράσεις, όχι μόνο της Ολλανδίας…

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εφόσον έτσι έγιναν τα πράγματα και έδωσε και τον λόγο η ebu καλώς αποφασίστηκε και αποκλείστηκε. Το γιατί όμως έφτασε σε αυτή τη κίνηση θα μάθουμε ποτέ; (Τη κίνηση της βιοοπραγιας χωρίς να το επικροτω βέβαια).
    Αλλά βρε EBU βρε κλόουν μου…
    “…ηταν αντίθετη με τη δεοντολογία των κανόνων του διαγωνισμού”.
    Η συμμετοχή του Ισραήλ δεν ήταν αντίθετη;
    Άρχισαν τα όργανα!

    Απάντηση
  3. James
    James says:

    R.I.P. Eurovision Song Contest
    Καταλαβαίνετε όλοι πολύ καλά πως μετά απ’αυτό η Ολλανδία θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό και εύχομαι να ακολουθήσουν κ άλλες σοβαρές χώρες.
    Ας ξεμείνουν με τίποτα Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβίες να κερδίζουν κάθε χρόνο τίποτα γυφτοτράγουδα και να γυρίσει ο διαγωνισμός σε εποχές 80-90.
    Λυπάμαι πολύ για τούς συμμετέχοντες που θα πάνε απόψε να διαγωνιστούν κάτω από αυτό το βαρύ κλίμα, λυπάμαι και για τον Joost που ενώ δεν με κέρδισε ποτέ υπέστη όλο αυτό και τέλος λυπάμαι για εμάς τους eurofans που βλέπουμε τον διαγωνισμό τόσα χρόνια για να περάσουμε καλά και χρόνο με τον χρόνο τον βλέπουμε να ξεπέφτει.

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Όχι, βρε, να κάθεται ο κάθε εργαζόμενος να δέχεται να του επιτίθεται και τον κάνει σκουπίδι ο κάθε τραγουδιστής, γιατί εσείς γουστάρετε να χορεύετε το Europapa ντυμένοι παπάκια.
      Και τάχα μου σκούζετε για τα #metoo και για το να μιλάνε τα θύματα…

      Απάντηση
  4. orestis
    orestis says:

    Ζητω ο Πανευρωπαικός διαγωνσιμος ΜΟΥΣΙΚΗΣ της Eurovision . Για μένα τελείωσε η Eurovision ηδη. όλα στον βωμό του χρήματος. ρε ουστ

    Απάντηση
  5. Κυριάκος
    Κυριάκος says:

    Οκ αυτό ήταν! Ο τελικός αυτός θα είναι και ο τελευταίος που θα δω και μάλλον θα σταματήσω να ακουλουθω και τον διαγωνισμό. Κατάντησαν αστείο! Νομίζω πρέπει και η Σήλια και η Μαρίνα να απέχουν και οι ίδιες από τον τελικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας

    Απάντηση
  6. angela
    angela says:

    Για να αποκλείουν χώρα στην ημέρα του τελικού και να εμπλέκονται και αστυνομίες, φαίνεται να έγινε κάτι σοβαρό, αλλά από την αντίδραση του κόσμου φαίνεται σαν η EBU να έκανε κάτι άδικο. Τι ακριβώς παίχτηκε μεταξύ του και αυτής από την παραγωγή δεν έχω καταλάβει ακόμα.

    Απάντηση
  7. EscAndy
    EscAndy says:

    Αφού το περιστατικό αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον Joost, τότε για ποιο λόγο αποκλείεται ολόκληρη την Ολλανδική συμμετοχή;
    Για μένα υπάρχει κάτι πιο βαθύ και βρώμικο στην περίπτωση αυτή. Η EBU προσπαθώντας να απομονώσει την ενέργεια του, επιβάλλει μια ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ τιμωρία που ακυρώνει την συμμετοχή μιας ολόκληρης χώρας.
    Δυστυχώς όλο το προηγούμενο κλίμα εναντίον της Ισραηλινής συμμετοχής έρχεται να δηλητηριαστεί ακόμα περισσότερο με αυτήν την περίπτωση.
    Του χρόνου ας προσθέσουμε την Ολλανδία στις Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία και ποιος ξέρει άλλος.
    Πραγματικά το πανηγυράκι της EBU κούρασε και παραβρώμισε. Δεν ξέρω σε τι εξυπηρετεί να το παρακολουθούμε…. ειλικρινά τώρα….

    Απάντηση
  8. T.R
    T.R says:

    Ligika tha itan eknevrismenos apo to press conference me to Israel (evale tin simaia sto kefali tou kai ipe stin Eden Golan na apantisi stin erotisi “an theori oti vazi se kindino tis alles apostoles me tin diki tous parousia sto diagonismo”). Logika meta to press conference tha xespase se lathos atomo (atomo tis SVT). Ftaei 100% o ollandos kai den dikaiologi tin simperifora avti. Mideniki anoxi. An den tou arese pou simmetixe to Israel as min simmetixe o idios. To idio kai I Satti kai oxi na simperiferete san anorimo 15hrono.

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Αντί να ήταν εκνευρισμένοι οι άλλοι με την ελεεινή συμπεριφορά του, ήταν αυτός; Μήπως τελικά διάφοροι τυχάρπαστοι χαμηλού ήθους και ταλέντου γίνονται φίρμες και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους άλλους σκουπίδια και οι άλλοι να το βουλώνουν;

      Απάντηση
  9. spiros
    spiros says:

    Δεν θα σχολιάσω το περιστατικό με τον Joost αν δεν βγουν στοιχεία αλλά, Ισραηλινός δημοσιογράφος παρενοχλεί αποστολές με ερειστικό υφάκι (Ιρλανδία, Ολλανδία, Ελλάδα), οι Ισραηλινοί σχολιαστές ξέσκισαν το Bambie και κάλεσαν σε κατάρες και βρίσιμο γιατί “δεν μας συμπαθεί” και πάνω απ’ όλα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 35 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ. Αυτό δεν είναι αρκετό να αποβληθεί το Ισραήλ μια για πάντα; Μη μου πείτε για την Eden, δε με ενδιαφέρει άσχετα που επέλεξε η ίδια να εκπροσωπήσει και να τραγουδήσει κάτι που αρχικά είχε απορριφθεί ως προπαγάνδα. Πιθανότατα να μιλάμε για τον τελευταίο διαγωνισμό στην ιστορία και κάποιοι ακόμα σφυρίζουν αδιάφορα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *