Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Γαλλίας!

Το δεύτερο μισό της σημερινής ημέρας είναι αφιερωμένο στις χώρες της Big5 και στη διοργανώτρια Σουηδία. Στη σκηνή της Malmö Arena αυτή τη στιγμή η Γαλλία με τον Slimane και το τραγούδι “Mon Amour“!

Ποιος είναι ο Slimane;

Από τα πιάνο μπαρ Paris Pigalle, από όπου ξεκίνησε, μέχρι τις sold-out περιοδείες του σε μεγάλες αρένες, το ταξίδι του Slimane είναι μια ωδή στην επιμονή, το ταλέντο και το πάθος.

Από τότε που κέρδισε το The Voice (Γαλλία) το 2016, η άνοδος της δημοτικότητας του Slimane ήταν μετεωρική, με 2 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, 5 μουσικά βραβεία NRJ, 2 δισεκατομμύρια παγκόσμιες ροές, 7 εκατομμύρια ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα Victorie de la Musique στο όνομά του.

Ο τραγουδιστής έγραψε τους στίχους του “Mon Αmour” και συνέθεσε το τραγούδι με τους αχώριστους συνεργάτες και φίλους του Yaacov και Meir Salah, με τους οποίους ο Slimane κάνει μουσική από την ηλικία των 15 ετών.

Ο ήρωάς του στη Eurovision είναι η Marie Myriam – το τελευταίο άτομο που κέρδισε τη νίκη για τη Γαλλία!

Η πρόβα

Ο Γάλλος Slimane είναι ο επόμενος, με τη σαρωτική του μπαλάντα “Mon Amour”. Έγινε καθιερωμένος σταρ στην πατρίδα του από τότε που κέρδισε το The Voice (Γαλλία) το 2016 και τώρα έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Eurovision. Το σκηνικό αυτής της παράστασης έχει την ίδια ενέργεια με το επίσημο βίντεο, με πολλά κοντινά πλάνα του Slimane να μοιράζεται τον πόνο του και να θέτει τα μεγάλα ερωτήματα για την αγάπη.

Το φωνητικό του εύρος και η απλή συνοδεία πιάνου δημιουργούν ένα είδος έντασης που κόβει την ανάσα και κανείς δεν κάνει το είδος του chanson d’amour όπως η Γαλλία. Σε σκηνοθεσία, ξεκινά με τον Slimane ξαπλωμένο στο πάτωμα με ένα λευκό κοστούμι, και ερμηνεύει το πρώτο μισό του τραγουδιού στα γόνατά του, αλληλεπιδρώντας με την κάμερα με τρόπο που μοιάζει με ένα POV μιας πραγματικά έντονης λογομαχίας. Η αντιπαράθεση αυτού με τις ερωτήσεις που κάνει στους στίχους είναι πραγματικά καθηλωτική, σαν να είσαι μέρος της συζήτησης.

Σου κόβει την ανάσα για τρία λεπτά. Στο τέλος υπάρχει ένα τμήμα όπου ο Slimane απομακρύνεται από το μικρόφωνο και τραγουδά το τελικό ρεφρέν εξ ολοκλήρου acapella, σε ένα σύννεφο καπνού. Έχουμε δει αυτό το στοιχείο στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της σεζόν στα pre-parties, αλλά σε αυτή τη μεγάλη αρένα δημιουργεί έναν στοιχειωμένο απόηχο.

France First Rehearsal Eurovision 2024 Credits: Corinne Cumming

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Παρακάτω δείτε απόσπασμα από πρώτη την πρόβα της Γαλλίας:

@eurovision Je rejoue la scène… That’s how good @Slimane first rehearsal was #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τον Slimane στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *