Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Ισπανίας!

Το δεύτερο μισό της σημερινής ημέρας είναι αφιερωμένο στις χώρες της Big5 και στη διοργανώτρια Σουηδία. Στη σκηνή της Malmö Arena αυτή τη στιγμή η Ισπανία με τους Nebulossa και το τραγούδι “ZORRA“!

Ποιοι είναι οι Nebulossa;

Αυτό το synth-pop ντουέτο από το Αλικάντε περιλαμβάνει τη Mery Bas στα φωνητικά και τον Mark Dasousa στα synths.

Το συγκρότημα κέρδισε το σόου προεπιλογής Benidorm Fest της Ισπανίας με το “ZORRA“, το οποίο παρέμεινε στα ανώτερα κλιμάκια των ισπανικών charts για εβδομάδες, και έγινε επίσης το δεύτερο πιο viral hit στις πλατφόρμες ροής παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Οι στίχοι είναι αυτοβιογραφικοί και σχεδιάστηκαν ως αυτοθεραπεία από τη Mery, η οποία έπρεπε να εκφραστεί για να αποτινάξει όλα τα συναισθήματα διάκρισης που ένιωθε ως γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα.

Αποφάσισε να ξεκινήσει μια μουσική καριέρα μετά την ηλικία των 50 ετών και ο καλλιτέχνης θέλει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να απελευθερωθούν από τις ετικέτες της κοινωνίας και να γιορτάσουν την ταυτότητα και την ελευθερία τους.

Η πρόβα

Ακολουθούν οι Nebulossa της Ισπανίας, που έχουν φέρνουν ώμους και μεγάλα synth-pop vibes της δεκαετίας του ’80 στη σκηνή της Eurovision. Αποτελούνται από την τραγουδίστρια Mery Bas και τον Mark Dasousa. Zorra σημαίνει αλεπού στα Ισπανικά, αλλά χρησιμοποιείται και ως προσβολή σε σχέση με τις γυναίκες.

Αυτό το τραγούδι, λοιπόν, έχει να κάνει με την εκ νέου διεκδίκηση της λέξης Zorra και την απελευθέρωση από τις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα. Είναι επίσης το απόλυτο ντίσκο μποπ, και οι θαυμαστές του Benidorm Fest θα χαρούν να μάθουν ότι ο κυκλικός κόκκινος καναπές ήρθε στο Μάλμο, αλλά το μπροστινό τμήμα έχει βαφτεί χρυσό και έχει τη μορφή μίας πολύ αριστοκρατικής Ισπανικής σημαίας.

Ωστόσο, αυτό δεν το ανακαλύπτουμε μέχρι το τέλος της εισαγωγής, επειδή αυτή η παράσταση ξεκινάει ΜΕΣΑ στον μεσαίο κύβο – είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε χαμηλωμένο μέχρι τη σκηνή.

Ολόκληρη η ατμόσφαιρα και η αισθητική είναι πάνω κάτω ότι είδαμε στο Benidorm Fest, αλλά απλώς μεγαλύτερο και πιο υπέροχο – με στίχους στον τοίχο LED κατά τη διάρκεια των τμημάτων singalong και τεράστια ZORRA να κινούνται στους κύβους.

Το κοστούμι της Mery είναι ένα διάφανο δαντελένιο catsuit με φουσκωτό παντελόνι και γιγάντιους φουσκωτούς ώμους – μόλις μας είπαν ότι σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό σχεδιαστή Michael Costelloe και είναι επικαλυμμένο με πάνω από 100.000 μικροσκοπικούς κρυστάλλους. Οι δύο άντρες χορευτές της, εν τω μεταξύ, ξεκινούν με κομψά μαύρα κοστούμια, αλλά σύντομα απορρίπτονται για να αποκαλύψουν γυμνό στήθος, κορσέδες με στρινγκ και μπότες μηρού από PVC. Είναι τρία θεατρικά λεπτά και ανυπομονούμε να ακούσουμε όλο το πλήθος να το τραγουδά μαζί τους την επόμενη εβδομάδα.

Spain First Rehearsal Eurovision 2024 Credits: Corinne Cumming

Spain First Rehearsal Eurovision 2024 Credits: Corinne Cumming

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Παρακάτω δείτε απόσπασμα από πρώτη την πρόβα της Ισπανίας:

@eurovision @NEBULOSSA have arrived to Malmö exactly as we’d hoped – más ZORRA todavía #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τους Nebulossa στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *