Switzerland Nemo Second Rehearsal

Eurovision 2024: Η δεύτερη πρόβα της Ελβετίας!

Σειρά έχει η Ελβετία, η συμμετοχή της οποίας βρίσκεται στην κορυφή των στοιχημάτων και αποτελεί το φαβορί για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού. Τη χώρα εκπροσωπεί το Nemo με το τραγούδι “The Code

Ποιο είναι το Nemo;

Το Nemo γεννήθηκε το 1999 στο Biel, ένα μικρό δίγλωσσο χωριό στην Ελβετία, και από μικρή ηλικία ασχολείται με το βιολί, το πιάνο και τα τύμπανα. Το 2016, το Nemo έγινε επιτυχία εντός μιας νύχτας μέσω μιας εμφάνισης στο SRF Virus, η οποία έγινε viral στα social media. Αργότερα κυκλοφόρησε δύο EPs – μέσα από τα οποία 7 τραγούδια μπήκαν απευθείας στον επίσημο Ελβετικό πίνακα Singles Chart.

Το 2020 σηματοδότησε μια περίοδο αλλαγής για το Nemo, όταν άρχισε να γράφει και να παράγει μουσική για άλλους καλλιτέχνες, και επίσης άρχισε να κυκλοφορεί τραγούδια στα αγγλικά.

Επιλέχθηκε εσωτερικά για να εκπροσωπήσει την Ελβετία στο Eurovision 2024 μετά από μια εσωτερική διαδικασία επιλογής από τον Ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SRF. Ένα πάνελ τουλάχιστον 240 διεθνών μελών της δημόσιας κριτικής επιτροπής και μια 30μελής διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων από 20 χώρες επέλεξαν την καλύτερη συμμετοχή για τη χώρα από 472 συμμετοχές που υποβλήθηκαν.

Στη μουσική του, το Nemo ασχολείται με θέματα όπως η ταυτότητα φύλου, η ψυχική υγεία και η εύρεση του τόπου του σε αυτόν τον κόσμο.

Η πρόβα:

Το τραγούδι “The Code” είναι μία μείξη διαφορετικών μουσικών ειδών. Συνδυάζει ραπ, drum ‘n’ bass και όπερα. Το Nemo μπορεί να εξυπηρετήσει άψογα όλα τα παραπάνω είδη.

Switzerland second rehearsal Eurovision 2024. Credit: Sarah Louise Bennett/EBU

Συνεπώς, όλοι περιμέναμε πως η εμφάνιση της Ελβετίας θα είναι μοναδική και δεν απογοητευτήκαμε. Το Nemo φοράει ένα σύνολο που αποτελείται από ροζ και λευκή γούνα. Η εμφάνισή του περιλαμβάνει μια λευκή κυκλική πλατφόρμα μήκους δύο ή τριών μέτρων. Η πλατφόρμα κινείται και περιστρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Το Nemo ανεβαίνει, γλιστράει και χορεύει σε αυτή. Η εμφάνιση αποτελεί, ουσιαστικά, μία επίδειξη ισορροπίας.

Switzerland second rehearsal Eurovision 2024. Credit: Sarah Louise Bennett/EBU

Αργότερα σήμερα, θα δοθεί στην δημοσιότητα ένα βίντεο με αποσπάσματα τριάντα δευτερολέπτων από τα τηλεοπτικά πλάνα των δεύτερων προβών των πρώτων εννέα χωρών του Β΄ημιτελικού. Το βίντεο αυτό θα δημοσιευθεί στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, μετά την ολοκλήρωση όλων των προβών.


Περισσότερες πληροφορίες για την εμφάνιση της Ελβετίας θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 8/5, μετά τη διεξαγωγή της Dress Rehearsal των χωρών του Β΄Ημιτελικού. 

Πηγή: Eurovision.tv


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

 

1 reply
  1. Dimis
    Dimis says:

    Nai meta ti euro tha ton paroune sto circo de solè kai na fantasteite oti to tragoudi tou mou aresei para polu, allá auto to binary kai kala pou egine tis modas kai auto to rouxo kai kala, emena prosopika me ekneurizei, einai kai I Irlandi binary allá toulaxiston to ekfrazei diaforetikos, telos pantwn dika mou point of view

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *