Αλβανία: Πάνω από 80 τραγούδια κατατέθηκαν για το Festivali i Kenges 62!

Έληξε, στις 10 Οκτωβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 62ο Festivali i Kenges, το δημοφιλές αλβανικό φεστιβάλ μέσω του οποίου θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας για τη Eurovision 2024. Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTSH, έχουν κατατεθεί περισσότερα από 80 τραγούδια, τα οποία υπογράφουν συνθέτες όχι μόνο αλβανικής καταγωγής αλλά και από χώρες όπως το Κοσυφοπέδιο, η Βόρεια Μακεδονία, η  Γερμανία, η Σουηδία, η Ιταλία αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η φετινή διαδικασία ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένη, συγκριτικά με την περσινή. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες έλαβαν μία αυτοματοποιημένη απάντηση μετά την υποβολή της συμμετοχής τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. Επιπρόσθετα, οι προτάσεις έπρεπε να περιλαμβάνουν το ολοκληρωμένο τραγούδι, την ενορχήστρωση, τα φωνητικά,  τη μουσική, τους στίχους, αλλά και τα ονόματα των δημιουργών. Έπειτα από την κατάθεση του παραπάνω υλικού οι καλλιτέχνες έλαβαν ένα mail, μέσω του οποίου ενημερώθηκαν σχετικά με την αποδοχή ή μη της συμμετοχής τους, συνοδευόμενο από τα αντίστοιχα επιχειρήματα.

Κατά την εβδομάδα αυτή θα αξιλογηθούν τα τραγούδια από ειδική επιτροπή του RTSH και σε επόμενο στάδιο θα γνωστοποιηθούν τα ονόματα των καλλιτεχνών που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Την Αλβανία εκπροσώπησαν φέτος οι Albina και Familja Kelmendi με το τραγούδι “Duje”, τερματίζοντας στην 22η θέση του τελικού.

https://www.youtube.com/watch?v=TI9rSDhXwyc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Feurovisionfun.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title


Μείνεται συντονισμένοι στο eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: RTSH

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *