Φινλανδία: Στο Τάμπερε το UMK 2024!

Το Τάμπερε θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Uuden Musiikin Kilpailu 2024. Ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας για τη Eurovision θα γίνει μεγαλύτερος. Το επόμενο έτος η πόλη του Τάμπερε θα φιλοξενήσει το σόου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στη Nokia Arena όπου θα μάθουμε ποιος θα είναι ο διάδοχος της Käärijä. Μέχρι στιγμής ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, Yle,  έχει λάβει συνολικά 419 υποβολές τραγουδιών για τον τελικό, αλλά μόνο επτά συμμετοχές θα διαγωνιστούν.

“Ο Διαγωνισμός για το New Music UMK έχει γίνει ένας πραγματικός μουσικός θεσμός, ο οποίος αξίζει απολύτως έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο. Το Τούρκου υπήρξε μια εκπληκτική πόλη για το UMK για τόσα πολλά χρόνια – είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό. Φέτος, το “τρένο” UMK κατευθύνεται βόρεια και νομίζω ότι το Tampere και η Nokia Arena είναι ο τέλειος χώρος για μια μεγάλη εκδήλωση για την Eurovision. Τώρα είναι η ώρα για ένα πραγματικά μεγάλο σόου και μια εκρηκτική ατμόσφαιρα Eurovision !”  Villé Villen, δημιουργικός διευθυντής της Yle

UMK 2024

Ο μεγάλος τελικός του UMK 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Τάμπερε με τα εισιτήρια να πωλούνται την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 στις 9 π.μ.. Η ανακοίνωση των επτά φιναλίστ θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 και τα τραγούδια τους θα κυκλοφορούν ένα κάθε φορά από την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με την ομάδα του Yle για το UMK, η φετινή επιλογή ήταν πολύ πιο δύσκολη αφού «τα πρότυπα είναι ιστορικά υψηλά» καθιστώντας πιο δύσκολο να αποφασίσουμε ποια σχήματα και ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν:

“Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πώς οι Φινλανδοί καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί, από νεοφερμένους μέχρι εθνικούς αγαπημένους, πέφτουν όλοι στη μάχη του UMK. Φέτος, βλέπουμε αυτό που πρέπει να είναι το καλύτερο γκρουπ συμμετοχών όλων των εποχών, το οποίο θα καταλήξει να είναι ένα πραγματικά συγκλονιστικό τελικό επτά συμμετοχών. Μεταξύ των φιναλίστ έχουμε το πρώτο χορευτικό τραγούδι ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη των 90s, ένα δυναμικό τραγούδι από ένα αληθινό φωνητικό ταλέντο, ίσως το καλύτερο τραγούδι στην καριέρα ενός αγαπημένου indie, δύο διάσημοι ερμηνευτές που κάνουν ένα εκπληκτικό δίδυμο με ένα σοβαρό ρεφρέν, ένα βροντερό ροκ ύμνο από μια μπάντα που περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, ένα σοβαρά έντονο τραγούδι από έναν από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες ακροάσεις στη Φινλανδία και ένα δυνατό κλαμπ κομμάτι από γνωστό καλλιτέχνη που κάνει come back. Φέτος, οι θεατές θα λάβουν ένα εξαιρετικά υψηλής ενέργειας UMK σε μια ακόμη μεγαλύτερη αρένα!”. Tapio Hakanen, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του UMK

Το πρόγραμμα του UMK

  • 6:00 μμ εναρκτήριο πάρτυ του UMK
  • έναρξη υπηρεσιών και άνοιγμα θυρών της Nokia Arena
  • Eurovision Disco (1ος και 3ος όροφος)
  • YleX Street (5ος όρφος)
  • 8:30 μμ το κοινό θα έχει πάρει θέση στο στάδιο
  • 8:30 – 09:00 μμ UMK24 Preshow
  • 09:00-11:00 UMK24 show
  • 11:00pm-3:00am UMK after party

Το 2023 ο Käärijä έφερε τη Φινλανδία για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ωστόσο κερδίσει την πρώτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού.

https://youtu.be/l6rS8Dv5g-8

Πηγή: Yle

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *