Ελλάδα: Εισήγηση Μαξίμου στην ΕΡΤ για εθνικό τελικό στην Eurovision 2025;

Σύμφωνα με μία από τις παλαιότερες και εγκυρότερες δημοσιογραφικές στήλες στην Ελλάδα, τον Βηματόδοτη στην εφημερίδα το Βήμα, το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλημένο από όσα συνέβησαν και φέτος στον διαγωνισμό της Eurovision, έχουν εισηγηθεί στην ΕΡΤ η ανάδειξη του επόμενου εκπροσώπου να γίνει μέσω ψηφοφορίας του κοινού, τουτέστιν εθνικός τελικό.

Το θέμα με τη συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision με τα προσποιητά χασμουρητά της την ώρα που μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια, φαίνεται πως δεν έχει λήξει.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, το θέμα πλέον περνάει σε άλλο επίπεδο γίνεται πλέον πολιτικό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά μόνον το Μαξίμου.

Σφόδρα λοιπόν ενοχλημένο είναι το Μέγαρο Μαξίμου (καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών) για την Μαρίνα Σάττι που θέλησε να κάνει δική της εξωτερική πολιτική, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να επανέρχεται στο ζήτημα και να δηλώνει ευθέως ανάμεσα στα άλλα: «αυτό που θέλω να πω ως προσωπικό σχόλιο, όταν κάποιος ―και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές θέσεις― εκπροσωπεί μια χώρα, ακόμα και σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του. Τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου δεν αφήνει το θέμα να ξεχαστεί. Πέραν της μεταφοράς της δυσφορίας του προς την διοίκηση της ΕΡΤ, προτίθεται να εισηγηθεί ώστε ο θεσμός της εγκρίσεως του τραγουδιού να γίνεται πλέον με ψηφοφορία του κοινού και όχι με… απευθείας ανάθεση που κάνει τώρα (δηλαδή κάνει ό,τι θέλει) η ΕΡΤ.

Βηματοδότης

Όπως αναφέραμε και εμείς εδώ μέσα από το Eurovisionfun το 2025 η ΕΡΤ έχει την ιδανική ευκαιρία για την διοργάνωση ενός εθνικού τελικού. Με την δημοφιλία της Eurovision στα ύψη, την εμπορική επιτυχία που σημειώνει ο διαγωνισμός τα τελευταία χρόνια, αλλά και την εκτόξευση της καριέρας της Μαρίνας Σάττι με εφαλτήριο την συμμετοχή της στο Μάλμε, η ελληνική εκπροσώπηση στην Ελβετία αναμένεται να διεκδικηθεί από πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, αφού τόσο η θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όσο και αυτή του προέδρου θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ. Ήδη για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου η διαδικασία έχει ξεκινήσει, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για την θέση του προέδρου, αφού η θητεία του νυν προέδρου Κων/νου Ζούλα λήγει τον Σεπτέμβριο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Βήμα
18 ΣΧΟΛΙΑ
  1. James
    James says:

    Αν γίνει σωστά δεν είναι κακή ιδέα.
    Αρκεί να μην δούμε πάλι καλλιτέχνες να τραγουδούν σε σκηνικά παράστασης δημοτικού.
    Όσο για την εξωτερική πολιτική της Σάττι ας δει πρώτα το Μαξίμου μερικούς βουλευτές,που τους πληρώνει κ αυτούς ο ελληνας πολίτης, όταν πάνε στις Βρυξέλλες την βγάζουν σε έναν καναπέ με ένα κινητό στο χέρι και αγνοώντας πως εκεί γύρω υπάρχουν Έλληνες σχολιάζουν “χάνω την ώρα μου εδώ πέρα” κτλ κτλ

    Απάντηση
  2. Μαρία
    Μαρία says:

    Το χασμουρητό τους πειραξε το περσινό βύσμα του Βίκτωρα όχι. Αυτός δεν πήγε με λεφτά των φορολογουμένων. Πρέπει να γίνει βέβαια εθνικός τελικός αλλα σωστός με μεγάλο μπάτζετ όχι τύπου mall 2015

    Απάντηση
  3. Tina
    Tina says:

    Είχα την εντύπωση ότι ήσασταν αντιθέτως στην ιδέα ενός εθνικού τελικού ως κάτι που ανήκει στο παρελθόν και ότι η καλύτερη λύση είναι η απευθείας ανάθεση

    Απάντηση
  4. just an esc fan
    just an esc fan says:

    αν η μαρινα ειχε κανει σχολια υπερ των γενοκτονων, θα το ειχε βουλωσει το μαξιμου, ισως και να την εστελνε και του χρονου, ισως να ηταν ο νεος σακης ρουβας που αμειβεται 220.000€ για συναυλια 17 λεπτων κτλ κτλ

    ενω τωρα που φερθηκε σαν ανθρωπος με κοινη λογικη και αξιοπρεπεια, την εχει θαψει ολο το συστημα!

    Απάντηση
  5. Η δική μου άποψη
    Η δική μου άποψη says:

    Το Μαξίμου και τα παιδάκια του που πληρώνονται από τους Έλληνες, εξελέγησαν από τους Έλληνες για να τους εκπροσωπούν και το παίζουν δικτατορία τι να το κάνουμε, μου λέτε? Εμένα με ρώτησαν αν με καλύπτει η Σαττι? Προσωπικά γέλασα με τα χασμουρητα….η ξενερωτη αγγουρω του Ισραήλ μόνο για ύπνο ήταν. Ωραίο το τραγούδι της αλλά τα δικά της πιστεύω με χαλάνε. Με καλύπτει η Μαρίνα.

    Απάντηση
  6. Panos
    Panos says:

    Ας σοβαρευτεί η κυβέρνηση που σκότωσε 57 ανθρώπους και πτωχεύσαι όλο τον λαό και να αφήσει την μαρίνα σαττι που ήταν εμπορικά η καλευτρα συμμετοχή της Ελλάδα την τελευταία 10ετια μπορεί και παραπάνω. Η κυβέρνηση ασχολείται πάντα με λάθος πράγματα.

    Απάντηση
  7. spiros
    spiros says:

    Υπάρχουν χίλιοι-δυο λόγοι για να εισηγηθεί η διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού. Το χασμουρητό της Μαρίνας, σε “ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα” δεν γίνεται να είναι ένας από αυτούς. Μήπως να πέσει και σύρμα να επιλεγούν καλλιτέχνες μόνο αν εκφράσουν αλληλεγγύη στους δολοφόνους του ισραηλ; να υπογράφουν ρουκέτες; Παράνοια..

    Απάντηση
  8. Vasiils
    Vasiils says:

    Δεν λέμε όχι σε εθνικό τελικό, αλλά πιστεύω ότι για του χρόνου λόγω των 20 χρόνων από την πρώτη μας νίκη στο διαγωνισμό, θα πρέπει να προσεγγίσουν ένα μεγάλο εμπορικό όνομα όπως Παπαρίζου, Φουρέιρα, Αργυρό, Μάστορα, Onirama, ακόμα και Josephine, Lila, ώστε να μη χαθεί ούτε λίγο από το φετινό ενδιαφέρον του κοινού για τη συμμετοχή της Ελλάδας. Ειδικά αν πάει ένας από τους 3 πρώτους θα έχουμε και πιθανότητες νίκης.

    Απάντηση
  9. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Εθνικός τελικός μόνο αν πρώτα γίνει αξιολόγηση των τραγουδιών που θα κατατεθούν από επιτροπή κοινού και σοβαρή επιτροπή ειδικών, και συμμετοχή σοβαρής επιτροπής ειδικών στον εθνικό τελικό. Αν πει η ΕΡΤ αποφασίζω και διατάζω αυθαίρετα ποιοι θα πάνε στον εθνικό τελικό και ψηφίζει μόνο το κοινό, προβλέπω να είμαστε εκτός πρώτης θέσης, όσο καλό τραγούδι και παρουσία και να στείλουμε, για τον εξής λόγο: αφού στον τελικό περνάνε οι χώρες μόνο με televoting, οι λίγες μπαλάντες που περνάνε σαρώνουν στις επιτροπές, ενώ τα televoting friendly τραγούδια μοιράζονται μεταξύ τους τις ψήφους του κοινού, με αποτέλεσμα μόνο μια μπαλάντα να μπορεί να νικήσει την eurovision.

    Απάντηση
  10. Harry
    Harry says:

    Απευθείας ανάθεση μόνο. Ποιος εγχώριος καλλιτέχνης θα μπει στην διαδικασία του εθνικού τελικού? Και τέλος είμαστε σίγουροι για τις επιλογές του κοινού? Ενα μεγάλο όνομα και με μέτριο τραγούδι θα νικήσει.. κανένα μουσικό κριτήριο δεν υπάρχει, γιατι πολυ απλα δεν εχουμε μουσικη παιδεία ως λαός…

    Απάντηση
  11. Diana
    Diana says:

    Τουλάχιστον ίσως αν ακολουθηθεί αυτή η δημοκρατική διαδικασία , να κάνω πρόταση σαν δημιουργός . Φέτος πραγματικά μετάνοιωσα που σπατάλησα χρόνο και δεν απευθύνθηκα με το τραγούδι μου στην Κύπρο που τόσο αγαπώ … ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δημοσιογράφους αλλά και σε σας τους Eurofans για τα καλά σας λόγια σχετικά με την πρόταση που είχα κάνει με ένα τραγούδι σύμπλεγμα Έθνικ στοιχείων , βαλκανανιακών καταβολών και πάνω απ´ολα την αγαπημένη λύρα μας… Ο τίτλος ήταν
    ´ STEP IN STARS ‘ σε μουσική George Julius και ενορχήστρωση του Chris Chemanentzidis… Ίσως τελικά επανέλθω αν αυτή η χώρα αποφασίσει να δώσει την σκυτάλη στο κοινό… ❤️❤️❤️

    Απάντηση
  12. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν και πιστεύω ότι και το ’25 χρειάζεται να ακολουθήσει η ΕΡΤ απευθείας ανάθεση σε μεγάλο όνομα με κόμματαρα όπως φέτος για να έχει τηλεθέαση, ενδιαφέρον και ένα καλο (ή και καλύτερο ) αποτελέσμα, δεν είμαι αρνητικός σε έναν εθνικό τελικό. Βέβαια ελάχιστα είναι τα ονόματα που σηκώνουν απευθείας ανάθεση και αν θέλει η ΕΡΤ να γιορτάσει όμορφα τα 20 χρόνια της νίκης μας ένα όνομα μόνο μπορεί να το καταφέρει…. Ελένη Φουρέιρα! Τώρα πιθανότητα ένας εθνικός τελικός χωρίς έστω ένα γνωστό όνομα θα πάει ακλαφτος από θέμα τηλεθέασης ενώ τρέμω στην ιδέα του πως αυτός θα διοργανωθεί… Δε ζητάμε MF αλλά ας είναι έστω κάτι κοντά στο σερβικό τελικό όχι όπως αυτούς της Μολδαβίας…
    Με αυτό που διαφωνώ είναι ο λόγος που χρειάζεται να γίνει εθνικός τελικός… Δεν μας πείραξε ο γόνος εφοπλιστών αλλά η Σαττι… Ντροπή.
    Για εμένα ιδανική λύση είναι απευθείας ανάθεση (Φουρέιρα) και έναν εθνικό τελικό με 3-4 τραγούδια. Στείλτε την πριν σβήσει η φωτιά της!

    Απάντηση
    • John
      John says:

      Ο γόνος εφοπλιστών είναι κολλητός της κυβέρνησης για αυτό και δεν τους πείραξε. Σχετικά με την απευθείας ανάθεση συμφωνώ πως αν γίνει να πάει η Φουρέιρα αν και θα υπάρξει αντίδραση λόγω αλβανικής καταγωγής και έχει ενισχυθεί η ακροδεξιά στην Ελλάδα οπότε το βλέπω δύσκολο. Josephine και κάτι άλλες άστα να πάνε.

      Απάντηση
  13. Κώστας
    Κώστας says:

    Σταματήστε επιτέλους την πιπίλα για τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Όλα πληρώνονται από σπόνσορες και δείτε τι χρήμα πήρε η ΕΡΤ από τής διαφημίσεις..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *