Ελλάδα: Η Eurovision απογείωσε το ERTFlix τον Μάιο!

Η Eurovision απογείωσε το ERTFLIX τον Μάιο

Η μετάδοση της Eurovision, που έσπασε κάθε ρεκόρ ημερήσιας θέασης και στο ERTFLIX, όπως βέβαια και η παρακολούθηση ταινιών, αλλά και των σειρών μυθοπλασίας της ΕΡΤ έφεραν άνοδο 58% τον περασμένο μήνα, σε σχέση με τον Μάιο του 2023, στη ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPAW Video Analytics οι συνολικές θεάσεις τον Μάιο του 2024 έφτασαν τα 14.283.00 έναντι 9.037.000 τον ίδιο μήνα του 2023.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο τελικό της Εurovision, το Σάββατο 11 Μαΐου, σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων θεάσεων που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ήταν περισσότερες από 830.000 (μέση ημερήσια θέαση τρέχοντος έτους 500.000), ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και η επόμενη ημέρα Κυριακή 12 Μαΐου κινήθηκε σε πολύ υψηλές τιμές με τις θεάσεις να φτάνουν τις 820.000.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τα πιο δημοφιλή προγράμματα, σύμφωνα με τις καταγραφές της NPAW τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Η παραλία», «Ηλέκτρα», και «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ». Ακολουθούν οι κωμικές σειρές «Η τούρτα της μαμάς» και το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Στα ξένα προγράμματα, τις πέντε πρώτες θέσεις κατέλαβαν η αστυνομική σειρά «Broadchurch», η βιογραφική σειρά «Λεονάρντο» οι αστυνομικές σειρές «Επιθεωρητής Μπέκστρομ» και «Άστριντ και Ραφαέλ» και οι ιστορίες εγκλημάτων και τιμωρίας «Κατηγορούμενοι».

Υψηλές θεάσεις απέσπασαν,  εξάλλου, οι μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες «Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζωμού», «Spiderman: Μακριά από το τόπο σου», «Ghostbusters: Alterlife», και «Old Boy»

Tέλος, σημαντική άνοδο σημείωσε και το παιδικό πρόγραμμα με τις εκπομπές «Αριθμοκυβάκια»,  «Φλουπαλού» κ.ά.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τina
    Τina says:

    Το 2025 γιορτάζοντας 20 χρόνια από την μοναδική μας νίκη η ΕΡΤ πρέπει να βρει τον τρόπο που η επόμενη συμμετοχή μας δεν θα κάνει μόνο ντόρο και θα περιοριστεί σε μια 11η θέση αλλά θα είναι μια συμμετοχή που από την αρχή θα διεκδικεί την υψηλότερη θέση.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *