Ελλάδα: Τα αποτελέσματα του poll του Eurovisionfun | Ποιος είναι ο καταλληλότερος για την Eurovision 2024;

Επί δύο 24ωρα ζητήσαμε από τους αναγνώστες μας να μας απαντήσουν στο ερώτημα, ποιος είναι ο καταλληλότερος από τους δέκα καλλιτέχνες που προτείναμε, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2024; Η συμμετοχή σας ήταν μεγάλη , αφού συνολικά καταμετρήθηκαν περίπου 900 ψήφοι!

Οι υποψήφιοι

10 πολύ ταλαντούχοι, με υπέροχες φωνές και μουσικό εκτόπισμα αρκετό, ώστε να σταθούν επάξια στην απαιτητική σκηνή της Eurovision, σηκώνοντας με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα, ήταν οι προτάσεις της ιστοσελίδας μας για την επόμενη χρονιά.

Τέσσερις άνδρες και έξι γυναίκες, δύο ομογενής και οκτώ εγχώριοι καλλιτέχνες, τρεις καλλιτέχνες της PANIK, μία της Cobalt, μία της OffBeat Records, μια της Barcode Entertainment και τέσσερις ακόμη σε μικρότερες δισκογραφικές ή δισκογραφικές του εξωτερικού. Καλλιτέχνες που μπορούν να τραγουδήσουν ποπ, έθνικ, λαϊκό, εναλλακτικό, τζαζ, rap, trap, ροκ, μιούζικαλ, house, afro, hip-hop, R&B ακόμα και όπερα. Καλλιτέχνες που μιλούν ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ακόμη και ιταλικά.

Καλλιτέχνες από διάφορα είδη μουσικής, που ό,τι όμως κάνουν το κάνουν καλά και ο καθ΄ένας πολύ επιτυχημένα στον τομέα του. Είναι από 17 μέχρι και 33 ετών, αλλά το ταλέντο τους  ήταν αυτό που μας έκανε να τους συμπεριλάβουμε στην λίστα μας.

Τα αποτελέσματα

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία μας ήταν πολύ μεγάλη, αφού συνολικά είχαμε 900 ψήφους. Κάθε χρήστης μπορούσε να ψηφίσει μία φορά από κάθε συσκευή, αφού το σύστημα απέρριπτε τις ψήφους με βάση τις ip και τα cookies. Έτσι, είχαμε ένα αρκετά μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που προώθησαν μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσής τους την ψηφοφορία μας, που κατά κάποιο τρόπο γίνεται θεσμός, αφού μην ξεχνάμε πως τόσο η Stefania, όσο και η Amanda, ειπώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις αντίστοιχες προτάσεις του 2020 και του 2022, ακριβώς πριν τέσσερα και τρία χρόνια αντίστοιχα.

Επιπλέον, με ξεχνάμε τους Melissa Mantzoukis, Leon Of Athens, Αντωνία Καούρη και Βασίλη Κούρτη, που μας απασχόλησαν έντονα την περασμένη χρόνια και ενημερωθήκατε γι αυτούς μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Πάμε τώρα στα ουσιώδη. Αναλυτικότερα έλαβαν:

  • Silia Kapsis 35,6%
  • Λίλα Τριάντη (LILA) 20,2%
  • Κατερίνα Λιόλιου 11,4%
  • Μαρίνα Σπανού 9,6%
  • Ellize 6,5%
  • Eleni C 6,2%
  • Biased Beast 5,7%
  • Δημήτρης Θεοδοσιάδης 2,1%
  • Steve Onemanshow 1,8%
  • Ερμογένης Σκιτίνης 0,8%

Από την αρχή της ψηφοφορίας η Silia Kapsis ήταν στις δύο πρώτες θέσεις με τη Λίλα Τριάντη, όπου το πρώτο 24ωρο της ψηφοφορίας έδωσαν μάχη στήθος με στήθος για την κορυφή.

Μπορεί στην αρχή η LILA, να προπορευόταν ελάχιστα μπροστά, όμως η τεράστια στήριξη που έλαβε από την Αυστραλία, το τελευταίο 24ωρο η ομογενής Silia Kapsis, την έχρησαν νικήτρια του Poll, του EurovisionFun για την Eurovision 2024.

Στην τρίτη θέση ήταν σταθερή η Κατερίνα Λιόλιου, ενώ στην τέταρτη είχαμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στην Μαρίνα Σπανού και την Eleni C. Ωστόσο, η τελευταία έχασε έδαφος με την ξαφνική άνοδο της Ellize, η οποία αν και εκτός πεντάδας στην αρχή, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση. Από την άλλη η Eleni C τελικά κατέληξε στην έκτη θέση.

Στην έβδομη θέση ο Biased Beast, ενώ ο όγδοος ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης. Στην ένατη θέση συναντούμε τον Steve Onemanshow και στην δέκατη τον Ερμογένη Σκιτίνη.

Νικήτρια λοιπόν του φετινού μας poll η ομογενής μας από την Αυστραλία, Silia Kapsis.

Στην δεύτερη θέση η αγαπητή Λίλα Τριάντη (LILA).

με την τριάδα να κλείνει η εκθαμβωτική Κατερίνα Λιόλιου.

Φυσικά, βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα του καλοκαιριού και πολλά μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν μέχρι το φθινόπωρο, όπου η ΕΡΤ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2024, ενώ και νέα ονόματα θα προστεθούν στην λίστα αυτών που θα μας απασχολήσουν.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, γιατί για μία ακόμη χρονιά όλες τις εξελίξεις για την ελληνική συμμετοχή θα τις βρείτε εδώ! Στο σπίτι της Eurovision στην Ελλάδα!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vasilis
    Vasilis says:

    Μπράβο SILIA! Μακάρι να είναι και η εκπρόσωπος μας για το 2024 στο Μάλμε!
    Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, με πολλά κοινά με την Stefania μας. Μπράβο στους Αυστραλούς που την στήριξαν, όπως και πέρσι η Γερμανία για την πραγματική μας εκπρόσωπο, Μελίσσα Μαντζούκη.
    Ελπίζω αν όχι το Liar, ο Κοντόπουλος να της έχει δώσει ένα δυνατό dance γιατί η κοπέλα το χει και μπορεί να πάει πολύ καλά.

    Απάντηση
  2. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Κούρτης κ Leon of Athens πουθενά? ή τλκ ηταν τόσο μάπα ΟΛΕΣ οι συμμετοχές μας φέτος ώστε μόνο της Melissa να ξεχώριζε λίιιιγο παραπάνω στο βασίλειο των μετριοτήτων φέτος? ποσο κριμα κ να φανταστεις φέτος η ΕΡΤ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογης πιο νωρίς από ποτέ…
    Εντωμεταξύ ακόμα δεν μπορεί να το χωρέσει ο νούς μου πως γίνεται το top3 της επιλογής της ΕΡΤ να ήταν τα τρία αυτά μουσικά αίσχη Shout out, Monica + What they say. Ακόμα κ εγώ μεχρι και το τέλος περίμενα κάτι το ιδιαίτερο να δουμε επι σκηνής έστω κ με ένα μέτριο κομμάτι. Έλεος, μία που το ακουσα κ μια που ξέχασα οτι υπήρχε. Ποσα ευχαριστώ στους Κυπριους που το ψήφισαν….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *