Joost Klein, Photo: Andreas Papayiannakis

Ολλανδία: Αβέβαιη η συμμετοχή στην Eurovision 2025!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας των Κάτω Χωρών, AVROTROS, δημοσίευσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με το θεσμό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και στον απόηχο των δυσάρεστων εξελίξεων που έλαβαν χώρα στη φετινή διοργάνωση στο Μάλμε της Σουηδίας. Θα περιμένει να δει τις θεσμικές αλλαγές που θα κάνει η EBU, θέλοντας καλλιτέχνες και μουσική να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο του διαγωνισμού. Αυτή τη στιγμή ο AVROTROS δηλώνει ότι εξετάζεται η συμμετοχή του το 2025 στην Ελβετία.

Τις τελευταίες εβδομάδες συνέβησαν πολλά στα παρασκήνια του AVROTROS μετά την απογοητευτική έκβαση του Διαγωνισμού Τραγουδιού για τις Κάτω Χώρες. Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε ό,τι μπορούμε, αλλά ζητάμε επίσης κατανόηση του γεγονότος ότι δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν τα πάντα (ακόμα).

Ο αποκλεισμός του Joost Klein

Η έρευνα για το περιστατικό μετά την εμφάνιση του Joost Klein στον 2ο ημιτελικό εκκρεμεί ακόμη από τη Σουηδική Εισαγγελία. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, δυστυχώς δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες, τις συνθήκες και τον χειρισμό αυτού του περιστατικού, επειδή αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την έρευνα. Μπορούμε να πούμε ότι με βάση τις πληροφορίες που είχαμε τότε και έχουμε τώρα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο αποκλεισμός ήταν περιττός και δυσανάλογος.

Η έρευνα της EBU

Ο AVROTROS, όπως και άλλες συμμετέχουσες χώρες, έχει λάβει αίτημα από την EBU να συνεργαστεί σε μια έρευνα. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, με τις απαραίτητες επιφυλάξεις. O AVROTROS πιστεύει ότι απαιτείται μια ευρύτερη, βαθύτερη και πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα για την αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων.

Όχι μόνο η οργάνωση στο Μάλμε και η EBU, αλλά και ο ρόλος και η εντολή της Ομάδας Αναφοράς (η επιτροπή των εξουσιοδοτημένων συμμετεχουσών χωρών), οι κανόνες/διαδικασίες και οι δυνατότητες προσφυγής σε περίπτωση καταγγελιών και η αυξημένη πίεση στους καλλιτέχνες και τις αντιπροσωπείες ενόψει και κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από αναγνωρισμένο και ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό.

Το μέλλον

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δημιουργήθηκε για να συνδέσει χώρες και λαούς μέσω της μουσικής και να ενθαρρύνει την αμοιβαία αδελφοσύνη. Αυτό θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για τους διοργανωτές και όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Μέχρι οAVROTROS να βεβαιωθεί ότι θα γίνουν δομικές προσαρμογές στους καλλιτέχνες και ότι το μουσικό τους μήνυμα θα είναι ξανά στο επίκεντρο, θα διατηρήσουμε τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού υπό εξέταση.

Πηγή: AVROTROS

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: RTK


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο  Μάλμε:

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αυτή τη στάση πρέπει να κρατήσουν όλες οι χώρες. Πλέον είναι γνωστό από πολύ νωρίς ότι το Ισραήλ θα συμμετέχει. Αν δηλώσεις συμμετοχή ως χώρα ή ως καλλιτέχνης φαίνεται να αποδέχεσαι την κατάσταση και την κατρακύλα της Eurovision. Αν όμως αποσυρθούν καμιά 10αρια χώρες τότε να δω τι θα κάνει η EBU που μπροστά στο βωμό των χρημάτων και των χορηγιών έχει ξεφτιλισει το διαγωνισμό και τον έχει κάνει το συνώνυμο της πολιτικοποίησης.
    Κατά τα άλλα οι ψήφοι γειτνίασης ήταν το θέμα τους…
    Ελπίζω και η ΕΡΤ και το Τικ να κρατήσουν στάση ανάλογη του ολλανδικού φορέα αν και δυστυχώς δεν το βλέπω…
    Τουλάχιστον ας μειωθεί η αξία και η απήχηση του διαγωνισμού μπας και συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται Ριζοκοτατες αλλαγές!

    Απάντηση
  2. T.R
    T.R says:

    I eurovision exase tin aigli tis. Den ine diagonismos tragoudiou. Oute i idia i EBU den xeri ti ine. Apo to 2021 pou epitrepoun ta pre recorded pire ton katiforo. Me tous polemous kai tis politika katrakilise akoma perissotero. Me tin eurovision den axizi na asholite kaneis perissotero apo 2 mines (apo ton Marti pou epilegoun oles oi xores). kai an den katargisoun ta pre recorded me vlepo na min to xanavlepo. Sketi koroidia. Diladi ti ine avto pou theli i EBU na provali? Pos na ise tragoudistis tou playback?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *