Κύπρος: Πολλοί οι μνηστήρες για την εκπροσώπηση | Το ΡΙΚ ξεκίνησε την αναζήτηση για την Eurovision 2025!

Η Κύπρος είναι από τις χώρες που παραδοσιακά ξεκινά από νωρίς την προετοιμασία της για τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Εξαίρεση δεν είναι ούτε η φετινή χρονιά. Πολλοί καλλιτέχνες είτε δημόσια, είτε στο παρασκήνιο έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν την χώρα στην Ελβετία, με το ΡΙΚ να έχει ξεκινήσει ήδη τις διεργασίες. Ας τα πάρουμε όλα όμως με τη σειρά.

Πολλοί οι μνηστήρες για την κυπριακή εκπροσώπηση

Πολλοί γνωστοί, αλλά και λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες, έχουν εκφράσει με διάφορους τρόπους το τελευταίο διάστημα την πρόθεση τους, να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Eurovision 2025.

Μία καλλιτέχνιδα που μας έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και πλέον σε κάθε ευκαιρία δηλώνει την επιθυμία της να εκπροσωπήσει είτε την Ελλάδα, είτε την Κύπρο στο διαγωνισμό είναι η Ζόζεφιν. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια  μάλιστα περιέγραψε πως είναι κάτι που συζητά με την εταιρεία της και πως θα ήθελε πολύ να βρεθεί στην Ελβετία με ένα χορευτικό τραγούδι, είτε με τα ελληνικά, είτε με τα κυπριακά χρώματα.

Ένας άλλος καλλιτέχνης που όπως δήλωσε μάλιστα στην συχνότητα του ΡΙΚ, έχει ήδη υποβάλει την πρότασή του στην κυπριακή δημόσια τηλεόραση για την Eurovision 2025, είναι Biased Beast. Ο Χριστόφορος Ηλία που συμμετείχε και σε προηγούμενο κύκλο του J2US, έχει σπουδάσει μουσική και θέατρο στην Νέα Υόρκη και μέσα από τα social media του έχει κάνει ιδιαίτερα φανερή την επιθυμία του να βρεθεί στην σκηνή του διαγωνισμού. Ο Biased Beast ήταν και στις περσινές μας προτάσεις για τον διαγωνισμό.

Μία άλλη Κύπρια καλλιτέχνιδα που συμμετείχε και στην Junior Eurovision και η οποία επίσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τον διαγωνισμό της Eurovision, είναι η Σοφία Πατσαλίδη. Η Σοφία μάλιστα πρόσφατα διασκεύασε στα ελληνικά το Mon Amour του Slimane, λαμβάνοντας εγκωμιαστικά σχόλια.

Τέλος, ο Φειδίας που τον γνωρίσαμε μέσα από το Fame Story, αλλά και το J2US και ανήκει στο δυναμικό της PANIK Records, σε κάθε του συνέντευξη αναφέρει πως μεγάλος του στόχος είναι να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision.

Φυσικά στα παραπάνω ονόματα υπάρχουν και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες, που μπορεί δημοσίως να μην έχουν κάνει καμία δήλωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν με τον τρόπο τους εκφράσει στο ΡΙΚ το ενδιαφέρον τους.

Καλλιτέχνης με έδρα του την Κύπρο ο επόμενος εκπρόσωπος

Η ομάδα όμως του ΡΙΚ που ασχολείται με το διαγωνισμό της Eurovision, μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως πάντοτε μεθοδικά και με πλάνο σχεδιάζει από νωρίς όλες τις λεπτομέρειες για την εκπροσώπηση της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό. Δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση και αυτή η χρονιά.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες, η απόφαση του ΡΙΚ για τον εκπρόσωπο στην Eurovision 2025, είναι να επιλεγεί ένας καλλιτέχνης που θα έχει την έδρα του την Κύπρο. Μετά την επιλογή δύο Κυπρίων καλλιτεχνών από τη διασπορά, το ΡΙΚ επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία αυτή τη φορά σε ένα ντόπιο ταλέντο. Πως όμως θα επιλεγεί;

Σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο του τραγουδιού, αλλά και ειδήμονες της Eurovision συμμετέχουν σε ένα focus group, το οποίο συμβουλευτικά θα δώσει τη γνώμη του στο ΡΙΚ σε μία μικρή λίστα καλλιτεχνών που έχει επιλέξει η κυπριακή δημόσια τηλεόραση και η οποία πληροί τα εξής κριτήρια:

  • Να μπορεί να σταθεί στην απαιτητική σκηνή της Eurovision
  • και όπως γράφουμε και παραπάνω να έχει έδρα του την Κύπρο

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το ΡΙΚ θα ανακοινώσει τον εκπρόσωπο του στις αρχές του φθινοπώρου, όπως έπραξε και τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος για μία ακόμη φορά ένα τραγούδι και μία σκηνική εμφάνιση που θα κάνει περήφανους όλους τους Κύπριους.

Η Κύπρος, παρότι είναι από τις μικρότερες χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, καταφέρνει τα τελευταία δέκα χρόνια να είναι σχεδόν πάντοτε στον μεγάλο τελικό και να φέρνει αρκετά καλά πλασαρίσματα. Ένα αποτέλεσμα καθόλου ευκαταφρόνητο, αν σκεφθεί κανείς πως χώρες πολύ μεγαλύτερες από την Κύπρο, μετρούν πολύ λιγότερες προκρίσεις.

Τίποτα φυσικά δεν γίνεται τυχαίο, αλλά όλα επαφίονται στην μικρή, αλλά αποτελεσματική κυπριακή αποστολή, που εργάζονται κυριολεκτικά σχεδόν 12 μήνες το χρόνο, για το 3λεπτο αποτέλεσμα που βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές τον Μάιο στους δέκτες τους.

Την Κύπρο εκπροσώπησε φέτος η 17χρονη Silia Kapsis, με το τραγούδι Liar, που κατέλαβε την 15η θέση στον τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=c4wMioZXbMk

Εσείς ποιος θα θέλατε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2025; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κυριάκος
    Κυριάκος says:

    Χαίρομαι που το ΡΙΚ το έχει πάρει τόσο ζεστά το θέμα Eurovision για άλλη μία χρονιά και ελπίζω να πράξει αναλόγως και η ΕΡΤ (από ο,τι καταλαβαίνω θα πρέπει να τελειώσουν οι ολυμπιακοί για να μάθουμε τι θα γίνει αλλά υπομονή).
    Προσωπικά θα ήθελα την Σοφία Παρτσαλίδη. Θεωρώ ότι λόγω προηγούμενης εμπειρίας αλλά και φωνητικών δυνατοτήτων είναι η πιο κατάλληλη. Όμως έχει έδρα το Λονδίνο νομίζω και ίσως δημιουργήσει πρόβλημα. Οψομεθα!

    Απάντηση
  2. Eri
    Eri says:

    Θα ήθελα πολύ να δω τον Φειδία στη σκηνή της Eurovision! Θα έδινε ενα υπέροχο performance αλλά ίσως σε 2-3 χρόνια για να έχει μεγαλώσει λίγο.

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Enligt uppgifter till sajten Eurovisionfun.com kommer det cypriotiska TV-bolaget ännu en gång att hålla ett internt val för att utse artist […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *