Ελλάδα: Εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων στην ΕΡΤ, οι αποφάσεις για την Eurovision έρχονται …

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε πλέον για να ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο στην ΕΡΤ, αφού στις 16/9 ολοκληρώνεται η θητεία του προέδρου της εταιρείας Κων/νου Ζούλα, αλλά και δύο μελών του ΔΣ (Νίνου Ελματζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη). Η νέα διοίκηση που θα προκύψει στην Αγία Παρασκευή θα κληθεί σχεδόν αμέσως, να λάβει αποφάσεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2025.

Μπορεί στην Κύπρο να έχουν καταλήξει στο τραγούδι και πολύ σύντομα και στον καλλιτέχνη, όπως διαβάσατε σε προηγούμενό μας άρθρο, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει στην χώρα μας.

Μετά από ένα γεμάτο με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις καλοκαίρι, στο οποίο η ΕΡΤ είχε στραμμένη όλο το τηλεοπτικό της ενδιαφέρον, σειρά έχει πλέον η λύση του διοικητικού αινίγματος στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, το σενάριο παραμονής του Κων/νου Ζούλα στην θέση του Προέδρου της ΕΡΤ απομακρύνεται μέρα με την μέρα. Η θητεία του λήγει στις 16/9, μαζί με αυτή δύο ακόμη μελών του ΔΣ.

Η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία είναι και πιθανόν να γίνει μόνιμη μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ στην οποία έλαβε μέρος, θα είναι αυτή που εκτός απροόπτου θα κληθεί να λάβει όλες τις σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει συζητηθεί και δεν αναμένονται αποφάσεις, τουλάχιστον μέχρι και την ΔΕΘ, όπου εκεί θα έχει ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο στην ΕΡΤ, αν δηλαδή θα προχωρήσει η εταιρεία χωρίς πρόεδρο για κάποιο διάστημα ή αν θα υπάρξει κάποιος αντικαταστάτης του Κων/νου Ζούλα ή αν ανανεωθεί η θητεία του τελευταίου, με το σενάριο όμως αυτό να μην μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό στην παρούσα χρονική στιγμή.

Βασικό ερώτημα παραμένει ο τρόπος που θα επιλέξει η ΕΡΤ τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον επόμενο διαγωνισμό, με το σενάριο της απευθείας ανάθεσης όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενά μας άρθρα, να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Άγνωστο είναι αν η ΕΡΤ θα επιλέξει την πραγματοποίηση ενός τηλεοπτικού εθνικού τελικού ή μίας κλειστής επιλογής. Εκτίμηση μας πάντως είναι πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα και στο κοινό να εκφραστεί με κάποιο τρόπο, στην επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2025.

Στόχος της ΕΡΤ για τον επόμενο διαγωνισμό είναι η επιστροφή στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, κάτι που για πολύ λίγο δεν επετεύχθη την φετινή χρονιά, αλλά και η διατήρηση του υψηλού ενδιαφέροντος των Ελλήνων τηλεθεατών για το διαγωνισμό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τina
    Τina says:

    Καλύτερα ένας εθνικός τελικός παρά μια κλειστή επιλογή τύπου 2023 που τελικά αποδείχτηκε ότι η περίφημη επιτροπή της ΕΡΤ αποφάσισε ποιος θα μας εκπροσωπήσει και όχι η επιτροπή του κοινού . Κρατάω αυτό που λέτε στο τέλος ότι στόχος της ΕΡΤ είναι η επιστροφή στη δεκάδα και ελπίζω να μην μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις οπως αυτή του 2023.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lefteris says:

      Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Τελευταία νιώθω πιο δικούς μου άλλους Ευρωπαίους μουσικούς παρά την ελληνική αποστολή

      Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] to the Greek Eurovision website Eurovisionfun, no decisions have been made regarding Eurovision – neither artists who submitted songs to […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *