Ο Γεν. Διευθυντής της EBU Noel Curran στην Αθήνα | Ψήφο εμπιστοσύνης σε ΕΡΤ

Με τον Γενικό Διευθυντή της EBU Noel Curran συναντήθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Τον κ. Curran συνόδευαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη και ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Παπαδόπουλος. Με εγκωμιαστικά σχόλια μίλησε για την ελληνική δημόσια τηλεόραση, ο Γενικός Διευθυντής της EBU, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην σημαντική αναβάθμιση που έχει σημειώσει τα τελευταία πέντε χρόνια η Δημόσια Τηλεόραση και τις καινοτομίες που έχει εγκαινιάσει όπως το ErtFlix και την επένδυση στην συνεχή και αντικειμενική ενημέρωση μέσω του EΡΤNews.

Ο Γενικός Διευθυντής της EBU από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια για το τηλεοπτικό προϊόν της ΕΡΤ λέγοντας πως είναι μέσα στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε τηλεθέαση στις νεότερες ηλικίες, αλλά και μέσα στην πρώτη δεκάδα στον μεγαλύτερο ηλικιακά πληθυσμό. Επιπλέον, τόνισε την ικανοποίηση της EBU για την βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στο κομμάτι του κράτους δικαίου και της διαφάνειας του Τύπου αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου (Rule of Law) και την πρόοδο που αυτή διαπίστωσε από την ελληνική πλευρά.

Ο Υφυπουργός, ο Γενικός Διευθυντής της EBU, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των φορέων με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αλλά και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: ΕΡΤ
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *