Ο αντίκτυπος της ανακοίνωσης: Η ΕΡΤ καινοτομεί με εθνικό τελικό για τη Eurovision 2025

Όπως αναμενόταν, η ανακοίνωση της CEO της ΕΡΤ, Κατερίνας Κασκανιώτη, για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού εθνικού τελικού για την επιλογή της συμμετοχής μας στη Eurovision 2025 είναι σήμερα το θέμα συζήτησης. Τηλεοπτικές εκπομπές, sites και όλος ο τύπος γενικότερα σχολιάζουν πολύ θετικά την απόφαση αυτή της διοίκησης της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, η οποία, μετά από τόσα χρόνια, άκουσε την επιθυμία τόσο των καλλιτεχνών όσο και των φίλων του διαγωνισμού.

Τα θετικά σχόλια έρχονται επίσης από το εξωτερικό, καθώς όλα τα Eurovision sites αναφέρονται με εγκωμιαστικά σχόλια για την απόφαση της ΕΡΤ να δώσει την ευκαιρία σε όλους και να πραγματοποιήσει, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, έναν ανοιχτό εθνικό τελικό.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στα social media, όπου οι φίλοι του διαγωνισμού ανυπομονούν για αυτήν τη μεγάλη επιστροφή. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης το βράδυ της Τετάρτης, το #eurovisiongr ήταν στις τάσεις του Twitter στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αγάπη που έχουν οι Έλληνες για τη Eurovision.

Για όσους δεν πιστεύουν ότι η ΕΡΤ έλαβε ελαφρά τη καρδία αυτή την απόφαση και σκοπεύει να παρουσιάσει κάτι πρόχειρο ή κάτι από το παρελθόν, όπως τον περιβόητο εθνικό τελικό του 2012 στο Mall ή έναν εθνικό τελικό σε κάποιο μπουζουκτσίδικο, απλά αυταπατώνται.

Όπως η ΕΡΤ εξέπληξε κάποιους με την ανακοίνωση για την επιστροφή του εθνικού τελικού, έτσι σκοπεύει να μας εκπλήξει και με τις υπόλοιπες αποφάσεις που θα συνοδεύσουν το εγχείρημα.

Τόσο η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Κατερίνα Κασκανιώτη όσο και η Δώρα Χειράκη, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ και υπεύθυνη για το Eurovision project, έχουν ως στόχο, εκτός από τη διεξαγωγή μιας αμερόληπτης και αντικειμενικής διαδικασίας, την παραγωγή ενός τηλεοπτικού αποτελέσματος που θα αντανακλά τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, συνεχίζοντας την εξωστρεφή πολιτική της εταιρείας.

Με ανυπομονησία περιμένουμε πλέον τις αναλυτικές ανακοινώσεις για τον κανονισμό και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του εθνικού τελικού, από την ΕΡΤ μας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Σίγουρα εσείς ξέρετε κάποια πράγματα παραπάνω αλλά για μένα είναι λογικό να είναι κάποιος επιφυλακτικός απέναντι στην ΕΡΤ . Περιμένω και εγώ με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις του ραδιοτηλεοπτικού φορέα για να δω τις μας επιφυλασσει για φέτος .

    Απάντηση
  2. Μάριος
    Μάριος says:

    Το τετριμμένο και αυτονόητο για τόσες άλλες χώρες, και υποδεέστερων οικονομικά από την Ελλάδα, εδώ γίνεται αξιοθαύμαστο κατόρθωμα. Μήπως απλά έχουμε κατεβάσει πολύ τον πύχη των απαιτήσεών μας από το κράτος σε αυτή τη χώρα;

    Απάντηση
  3. Ben
    Ben says:

    Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θέλουν αλλά ακόμα εκκρεμούν 2-3 γραφειοκρατικές λεπτομέρειες για τη σύμβαση. Η εναλλακτική που σκέφτονται αν δεν κάτσει το ΔΘΠ τους κοστίζει πολύ περισσότερο, αλλά θα δούμε.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *