Μαυροβούνιο: Στις 26 και 27 Νοεμβρίου το Montesong 2024!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας το Μαυροβούνιο επιστρέφει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision διοργανώνοντας τη δική του διαδικασία επιλογής συμμετοχής υπό τον τίτλο Montesong 2024 που θα λάβει χώρα στις 26 και 27 Νοεμβρίου στην Ποντγκόριτσα.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου, RTCG, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό για την επιλογή του τραγουδιού και του εκπρόσωπο του Μαυροβουνίου σε αυτόν τον μουσικό διαγωνισμό και η διαδικασία θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο διευθυντής του φεστιβάλ Danijel Alibabić στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, θα παρουσιαστούν 16 ανταγωνιστικές συνθέσεις. Ο καλύτερος θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο στον πιο διάσημο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία.

“Οι ερμηνευτές πρέπει να είναι πολίτες του Μαυροβουνίου και οι συνθέτες μπορούν να είναι από όλο τον κόσμο. Θα είναι ένα εγχείρημα παραγωγής που δεν έχει ξαναδεί το Μαυροβούνιο”

Ο Alibabić είναι γεμάτος αισιοδοξία και πιστεύει ότι το φεστιβάλ θα μείνει ζωντανό.

“Θα ήθελα να έχει μια παράδοση όπως το Κροατικό Dora και να είναι σε αυτή τη βαθμίδα. Πιστεύω ότι η σκηνή θα είναι φαντασμαγορική.”

Είναι επίσης πεπεισμένος ότι το Μαυροβούνιο θα έχει εκπρόσωπο που θα περάσει στον τελικό.

“Το γεγονός ότι θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ, όπου θα πληρωθούν για ολόκληρη την εμφάνισή τους, είναι αρκετό ερέθισμα για τους συντελεστές. Θα είναι πραγματικό θέαμα”

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σύλλογος Ποικιλόμορφων Ερμηνευτών Μαυροβουνίου έκανε μια προσπάθεια να υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων στο φεστιβάλ που θα ασχολείται με τη γραφιστική και τον φωτισμό.

“Θα γίνουν και πρόβες, ώστε οι τραγουδιστές και η ομάδα να διορθώσουν ό,τι δεν τους αρέσει και θα άλλαζαν, αν θέλουν”

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Vladana Vučinić ανακοίνωσε ότι η διαδικασία της κρίσης των συνθέσεων θα είναι διαφανής και τύπου Eurovision: 50% κοινού – 50% κριτικής επιτροπής.

“Η κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει εγχώριους μουσικούς και μουσικούς από το εξωτερικό. Θα αποτελείται από εξέχοντες συνθέτες”

Η Vučinić δήλωσε επίσης ότι το φεστιβάλ θα χρηματοδοτηθεί ως επί το πλείστον από το Σύλλογο Ποικιλόμορφων Ερμηνευτών και το RTCG είναι στο ρόλο του συμπαραγωγού.

“Θέλουμε να δώσουμε στους μουσικούς υποστήριξη και μια ευκαιρία να παρουσιαστούν. Έχουμε λίγους μουσικούς και ενθαρρύνω όλους να εμφανιστούν. Θα θέλαμε να ακούσουμε διαφορετικά μουσικά στυλ. Υπάρχει χώρος για όλους στη σκηνή”

Ενθάρρυνε ιδιαίτερα νέους ερμηνευτές να υποβάλουν αίτηση για το διαγωνισμό.

“Τα οικονομικά ήταν πάντα το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Πρέπει να παρέχουμε υποστήριξη στους νέους μουσικούς και αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία”

Ερωτηθείς εάν το Υπουργείο Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης έχει δείξει ενδιαφέρον για το φεστιβάλ, η Vučinić απάντησε αρνητικά.

“Προς το παρόν, δεν το έχουν. Αλλά ελπίζουμε να κερδίσουμε την εύνοια των θεσμών”

Πηγή: RTCG

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *