Ελλάδα: Δημοσίευση κανονισμών για τον εθνικό τελικό | Τέλος στη διαμάχη ΕΡΤ και ΡΙΚ

Αλλάζει η στρατηγική για τη Eurovision. Η ΕΡΤ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει τους κανόνες για τη διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό. Αυτή η ανοιχτή διαδικασία περιλαμβάνει κάποιους κινδύνους, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η δημοσίευση των κανονισμών, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και καταγγελίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Typologies αλλά και με βάση τις δικές μας πληροφορίες, πολύ σύντομα όπως εξάλλου είχε ανακοινώσει και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Κατερίνα Κασκανιώτη στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ,  θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό. Η ΕΡΤ θα ανακοινώσει τους πλήρεις κανονισμούς της διαδικασίας, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τον ακριβή τρόπο, αλλά και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, που θα ακολουθηθούν για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στην Eurovision 2025.

Η ΕΡΤ στοχεύει στη δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών που θα οδηγήσουν στην επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα υπάρξουν προκριμματικοί, όπως διαβάσατε στον τύπο τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα, θα λειτουργούν οι υπηρεσίες streaming Eurovision Channel και Ράδιο Eurovision. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός της Eurovision 2024 με τη Μαρίνα Σάττι σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στην ΕΡΤ1, ξεπερνώντας ακόμη και τον τελικό του UEFA Europa Conference League, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο.

Την προηγούμενη Τετάρτη, στο Ωδείο Αθηνών, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΕΡΤ, με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΡΙΚ, Σταύρο Γεωργιάδη. Μετά την ένταση που είχε προκύψει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου την προηγούμενη χρονιά, αρχικά λόγω της αντίδρασης της ΕΡΤ στην πρόθεση του ΡΙΚ να επιλέξει τον εκπρόσωπο του μέσω του Fame Story του STAR και στην συνέχεια με τις αποκαλύψεις του Κύπριου Πρέσβη στην Αθήνα, για την αναφορά του πρώην Προέδρου της ΕΡΤ, Κων/νου Ζούλα, πως η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει μεγάλη βαθμολογία στην Κύπρο, εξαιτίας του γεγονότος πως το Liar είχε απορριφθεί από την κριτική επιτροπή της ΕΡΤ την προηγούμενη χρονιά, οι σχέσεις φαίνεται να επανέρχονται στο γνώριμο άριστο επίπεδο που υπήρχαν ανέκαθεν.

Θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή των 12 βαθμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ξανά; Θυμίζουμε πως η τελευταία φορά που οι δύο χώρες αντάλλαξαν 12αρια ήταν το 2021.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: typologies, eurovisionfun

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Πάρα πολύ σημαντική η δημοσιοποίηση των κανονισμών και μπράβο στην ΕΡΤ για αυτό, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους. Ελπίζω να είναι όσο πιο αναλυτικοί γίνεται και να μπει και το κοινό στο ξεσκαρτάρισμα των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό ή στα ημιτελικά, αν γίνουν τελικά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *