Ιταλία: Αυστηρή κριτική στο Φεστιβάλ του Sanremo από τον Fabrizio Moro, εκπρόσωπο της Ιταλίας στη Eurovision του 2018

Το Sanremo, αποτελεί ενα σημαντικό Ιταλικό πολιτιστικό γεγονός της χώρας, το οποίο, πέραν του γεγονότος ότι οδηγεί στην επιλογή του εκπροσώπου για τη Eurovision της εκάστοτε χρονιάς, παράλληλα λειτουργεί ως πλατφόρμα ανάδειξης τραγουδιστών και μουσικών της Ιταλικής μουσικής βιομηχανίας.

Ο Fabrizio Moro, που εκπροσώπησε την Ιταλία στη Eurovision του 2018 στη Λισαβόνα μαζί με τον Ermal Meta και τερμάτισε πέμπτος με το τραγούδι «Non mi avete fatto niente», εκφράζει τις σκέψεις και την έντονη κριτική του για το Φεστιβάλ του Sanremo 2025 σε συνέντευξή του, ενόψει της συναυλίας στην οποία θα συμμετάσχει με τίτλο «Per la pace» (μετάφραση: «Η ζωή ενάντια στον πόλεμο»).

 

Η κριτική απέναντι στο Φεστιβάλ του Sanremo

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2025, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να επιλέξει τον εκπρόσωπο και το τραγούδι της Ιταλίας για τη Eurovision 2025 στη Βασιλεία. Ο Fabrizio Moro, επιλέχθηκε με τον ίδιο τρόπο μαζί με τον Ermal Meta, όταν κέρδισαν το Φεστιβάλ του Sanremo το 2018 και στάλθηκαν στην Πορτογαλία για να εκπροσωπήσουν την Ιταλία, όπου και τερμάτισαν πέμπτοι. Έξι χρόνια αργότερα, ο καλλιτέχνης ασκεί έντονη κριτική στο Φεστιβάλ του Sanremo, ιδιαίτερα κατά την περίοδο διαχείρισης από τον Amadeus (2020-2024), κατηγορώντας τον για την αποτυχία να διακρίνει μεταξύ έμπειρων καλλιτεχνών και «ράπερ με αλυσίδες στο λαιμό», αναφερόμενος σε νεότερους και λιγότερο έμπειρους τραγουδιστές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός τραγουδιστής δήλωσε πως:

«Κάθε χρόνο ακούγεται το όνομά μου και ποτέ δεν εμφανίζομαι. Είναι μια στιγμή στη ζωή μου που δεν θέλω μεγάλη πίεση στους ώμους μου. Θέλω να απολαύσω ό,τι έχω καταφέρει να δημιουργήσω και να χτίσω σε μια καριέρα είκοσι ετών. Δεν μου αρέσει να στέκομαι στην ουρά»

 

Η ανησυχία ως προς τους νεότερους καλλιτέχνες

Ο Fabrizio, συνέχισε να επικρίνει το Φεστιβάλ του Sanremo υπό τη διαχείριση του Amadeus, εμμένοντας μάλιστα στη χρονιά του 2024 και την επιλογή άπειρων καλλιτεχνών. Χαρακτηριστικά, ανέφερε τα εξής:

«Δεν νιώθω άνετα να κάθομαι σε μια αίθουσα αναμονής με μια ομάδα παιδιών που έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα single ή κάτι παραπάνω. Το Φεστιβάλ του Sanremo ήταν ένα “φως” που φώτισε το δρόμο μου και το σέβομαι απεριόριστα, αλλά όχι, δεν θα είμαι εκεί»

 

Οι streaming πλατφόρμες και η επιρροή τους

Ο καλλιτέχνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις πλατφόρμες streaming, λέγοντας πως το σύστημα αυτό προωθεί πολύ νεαρούς καλλιτέχνες με ελάχιστη εμπειρία και συνήθως χωρίς προοπτικές μακροχρόνιας επιτυχίας.

«Η πραγματική ζημιά γίνεται από τις πλατφόρμες streaming. Δεν υπάρχουν φίλτρα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο παρουσιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Sanremo δε θα είναι ο Amadeus, καθώς έχει αντικατασταθεί από τον Carlo Conti.

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον εκπρόσωπο της Ιταλίας για τη Eurovision 2018:

Πηγή: EUROMIX

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *