Ιρλανδία: Κοντά σε ένα μοναδικό show για την επιλογή κομματιού βρίσκεται η τηλεόραση της Ιρλανδίας!

Η ιρλανδική τηλεόραση φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ στη μετάδοση ενός τηλεοπτικού show για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision!

Σε συνέντευξή του στο EuroTrip, ο Michael Kealy, δήλωσε ενθουσιώδης και πιο αισιόδοξος από ποτέ για το Eurosong, έναν εθνικό τελικό Ιρλανδίας, ένα τηλεοπτικό show επιλογής του κομματιού της χώρας για τη Eurovision. Είναι κάτι που ο ίδιος θέλει εδώ και καιρό να συμβεί αλλά λόγω διαφόρων συνθηκών δεν έχει πάρει σάρκα και οστά μέχρι στιγμής.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η επιλογή της Ιρλανδίας για το το κομμάτι εκπροσώπησης γίνεται κατά τη διάρκεια του Late Late Show και δεν υπάρχει ξεχωριστό show για τη διαδικασία αυτή, γεγονός που φαίνεται να ισχύει και για το 2025. Συγκεκριμένα, ο Kealy, δήλωσε:

”Φοβάμαι ότι το Eurosong 2025 θα εξακολουθήσει να βρίσκεται ενταγμένο στο The Late Late Show”

Οι λόγοι για τους οποίους η RTÉ δεν είχε τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα τέτοιο show, ήταν κυρίως οικονομικοί. Όμως, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του παραπάνω, τα οικονομικά πλάνα αλλάζουν σταδιακά με το αισιόδοξο μήνυμα του Kealy πως το κράτος έχει προνοήσει για μία τέτοια παρουσίαση προγράμματος. Ρεαλιστικά μιλώντας, ο Kealy, δήλωσε πως το Eurosong θα μεταδοθεί από το 2026 και έπειτα.

”Προφανώς αυτό δεν θα συμβεί το 2025. Θα ήμουν αισιόδοξος ότι το 2026 είναι η χρονιά που θα το κάνουμε αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι στα χαρτιά και ελπίζω ότι θα γίνει μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα.”

Όμως, η RTÉ βρέθηκε σε σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκαν κρυφές οικονομικές συμφωνίες με τον πρώην παρουσιαστή του The Late Late Show, Ryan Tubridy. Αποδείχθηκε ότι είχαν καταβληθεί στον Tubridy 345.000 ευρώ περισσότερα από το ανακοινωθέν ποσό για την περίοδο 2017-2022, ενώ έγιναν γνωστές δαπάνες άνω των 100.000 ευρώ για διεθνή ταξίδια και ύπαρξη παράλληλων λογαριασμών. Ο τότε γενικός διευθυντής, Dee Forbes, αφού τέθηκε σε διαθεσιμότητα, παραιτήθηκε. Ο Kealy ανέφερε ότι το σκάνδαλο εμπόδισε τα σχέδια για μια ανεξάρτητη εκπομπή επιλογής της Ιρλανδίας το 2024.

Μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής ανέφερε πως μετά το 2025 μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσει τα ηνία στη νέα αποστολή. Θεωρεί προνόμιο να δουλεύει για τη Eurovision, αλλά νιώθει ενοχές που το αναλαμβάνει μόνος του. Η Clare Hughes, μεγάλη θαυμάστρια της Eurovision, αποτελεί σημαντική προσθήκη στην ομάδα της Ιρλανδίας και πολύτιμη βοήθεια ενόψει της διοργάνωσης στην Ελβετία το 2024.

”Η Clare είναι μεγάλη θαυμάστρια της Eurovision, πράγμα που σίγουρα βοηθάει, αλλά πιστεύω ότι θα είναι μια σπουδαία προσθήκη στην ομάδα της Ιρλανδίας και σίγουρα μια σπουδαία προσθήκη για μένα ενόψει της Βασιλείας στην Ελβετία το επόμενο έτος.”

Αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε σχέση με τις επιλογές της ιρλανδικής τηλεόρασης για το επικείμενο Eurosong στο μέλλον!

Για όλα τα νέα που αφορούν το διαγωνισμό ακολουθήστε το Eurovision Fun!

Πηγή: EuroTrip

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *