Δανία: Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχών για το Dansk Melodi Grand Prix 2024!

Το DR, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας, έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει το μεγαλύτερο μουσικό σόου της χώρας για το 2024, δηλαδή το Dansk Melodi Grand Prix, τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2024. Με τις αιτήσεις συμμετοχών να ανοίγουν σήμερα, η χώρα είναι έτοιμη να επιλέξει τον νέο της εκπρόσωπο.

Οι αιτήσεις συμμετοχών θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους κανόνες, αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, στην ειδική ιστοσελίδα.

«Το νικητήριο τραγούδι, με την υψηλή του ποιότητα, πρέπει να έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Δανέζικη μουσική και κουλτούρα με τον πιο ξεχωριστό τρόπο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision» 

Για άλλη μια χρονιά, το Dansk Melodi Grand Prix, θα πραγματοποιηθεί απευθείας με τον Μεγάλο Τελικό και με συμμετοχή οχτώ τραγουδιών. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στους κανόνες αναφέρεται πως:

  • Ο καλλιτέχνης, ο στιχουργός ή ο συνθέτης του διαγωνιζόμενου κομματιού, πρέπει να είναι Δανός πολίτης, ή να έχει  μια εξίσου δυνατή σχέση με την Δανία
  • Κάτοικοι την Γροιλανδίας και των Νησιών Φερόε μπορούν επίσης να λάβουν μέρος
  • Το διαγωνιζόμενο τραγούδι πρέπει να έχει διάρκεια μέχρι τρία λεπτα και να μην έχει αναπαραχθεί πουθενά δημόσια χωρίς την συγκατάθεση του DR
  • Συνθέτες και στιχουργοί μπορούν να συμμετέχουν με διαφορετικά τραγούδια
  • Τα τραγούδια μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμεί ο καλλιτέχνης
  • Το νικητήριο τραγούδι, πρέπει να ερμηνευτεί τόσο στο DMGP όσο και στην ίδια την Eurovision, live και με 100% ζωντανά φωνητικά

Ο περσινός νικητής του Dansk Melodi Grand Prix και εκπρόσωπος της Δανίας στην Eurovision 2023, ήταν ο Reiley με το τραγούδι “Breaking My Heart”, ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, αφήνοντας την χώρα του εκτός, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά:

https://youtu.be/XVZvzZF1JOk

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Δανίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: dr.dk


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

1 reply
  1. Τina
    Τina says:

    Διαβάζοντας για τη Δανία σκέφτομαι οτι η ΕΡΤ μου εμπνέει ελάχιστη εμπιστοσύνη μετά τα φετινά πεπραγμένα παρόλα αυτά εύχομαι να ξαναβρεί τον εαυτό της και όσοι θα ασχοληθούν με το project ελληνική εκπροσώπηση να δουλέψουν ώστε να ξαναφέρουν την χώρα μας στη δεκάδα και όχι σε ένα δεύτερο αποκλεισμό. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί από τον αν απομακρυνθούν τα άτομα που ευθύνονται για την φετινή αποτυχία αλλιώς αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα γίνουμε μάλλον στο ίδιο έργο θεατές.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *