Βασίλης Κούρτης: Ο προβληματισμός για τη συμμετοχή του στον εθνικό τελικό της Eurovision 2025 και οι σκιές του παρελθόντος

Ο Βασίλης Κούρτης, ένας ταλαντούχος τενόρος με αναγνωρισμένη καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αναφορικά με τη συμμετοχή του στον εθνικό τελικό της ΕΡΤ για την Eurovision 2025. Ο Κούρτης είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, καθώς σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην δηλώσει συμμετοχή, εξαιτίας της εμπειρίας του από την προηγούμενη διαδικασία επιλογής για τη Eurovision 2023.

Το 2023, ο Κούρτης κατέθεσε συμμετοχή για τον εθνικό διαγωνισμό με ένα τραγούδι που είχε ενθουσιάσει πολλούς στον χώρο της μουσικής, συμπεριλαμβανομένων και ημών. Ωστόσο, παρά την αρχική αποδοχή του και τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν, η επιτροπή της ΕΡΤ τον απέκλεισε από την τελική εφτάδα. Αυτή η απόφαση προκάλεσε πολλές συζητήσεις, ιδιαίτερα επειδή προκρίθηκαν συμμετοχές που δεν είχαν την ίδια δυναμική, όπως της Ιωσηφίδου ή το τραγούδι Shout Out των Μαραγκού-Καούρη, επιλογές που είχαν σχολιαστεί αρνητικά από κοινό και κριτικούς.

Παρά το γεγονός πως ο Βασίλης Κούρτης δεν βρέθηκε στην τελική εφτάδα, ήταν ο καλλιτέχνης που είχε προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των media, αλλά και των φίλων του διαγωνισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτός ο αποκλεισμός είχε απογοητεύσει τον Βασίλη Κούρτη και είχε εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της ΕΡΤ, μία διαδικασία που ανέδειξε νικητή τον Victor Vernicos με την γνωστή κατάληξη και έφτασε ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες, από την δεύτερη της επιλογής Melissa Mantzoukis.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις τότε, ήταν σαφές ότι είχε επηρεαστεί από τον τρόπο που λειτούργησε η επιτροπή. Ως καλλιτέχνης με σοβαρή μουσική πορεία, ο Κούρτης αισθάνεται πως η διαδικασία της Eurovision απαιτεί αντικειμενικότητα και διαφάνεια.

Η Eurovision είναι ένας σημαντικός θεσμός για τον ίδιο, όχι μόνο ως πλατφόρμα διεθνούς προβολής, αλλά και για την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά τις αμφιβολίες του, η απόφαση να συμμετάσχει ή όχι το 2025 δεν έχει ακόμα ληφθεί. Ο Βασίλης Κούρτης θέλει να εξασφαλίσει πως οποιαδήποτε συμμετοχή του θα βασίζεται στην καλλιτεχνική του αξία και όχι σε άλλες παραμέτρους.

Η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από το αν η διαδικασία επιλογής για το 2025 θα διασφαλίζει μια πιο διαφανή και δίκαιη αξιολόγηση των τραγουδιών. Μέχρι τότε, παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να καταθέσει ξανά τη μουσική του πρόταση, ελπίζοντας σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό του 2023.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. eu8
    eu8 says:

    Θέλουμε Βασιλη Κουρτη για τον εθνικο τελικο διακαωε.
    Επισης δεν καταλαβαινω ποιο θα ηταν το θεμα, να μην εχει την ιδια χρονια ανδρα η Κυπρος και η Ελλαδα μαζι..αυτο το δευτερο το ρωταω στο eurovision fun. Τι θα επηρεαζε;

    Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Παρόλο που η ΕΡΤ υπόσχεται το αδιάβλητο της διαδικασίας υπάρχουν καλλιτέχνες όπως ο Κούρτης που παραμένουν επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους δηλώσεις και δεν μπορώ να τον αδικήσω καθώς το 2023 η διαδικασία επιλογής του Έλληνα εκπροσώπου εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο ελπίζω να αποδειχθεί ότι η υπεύθυνοι για το project eurovision έχουν αφήσει πίσω τους τέτοιες καταστάσεις.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Υπερβολικός…
    Δλδ η Ευαγγελία που έχει φάει επανωτα άκυρα και έχει αδικηθεί πολύ περισσότερο τι να πει…
    Μάλλον απλα δεν θέλει τόσο και βρίσκει προφάσεις. Ενδεχομένως και να φοβάται τον ανταγωνισμό από πιο γνωστά και εμπορικά ονόματα. Πάντως δεδομένης της αλλαγής της σύστασης της ΕΡΤ και της διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θεωρώ τα όσα είπε δικαιολογιες. Πιο έντιμη η στάση του pan pan ξεκάθαρο δεν ενδιαφέρομαι. Κρίμα και θα ήταν καλή περίπτωση ο Βασίλης…

    Απάντηση
  4. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Βασίλη, αν τυχόν βλέπεις τα μηνύματα σε αυτό το site (ή αν μπορεί κάποιος να του το μεταφέρει), στείλε τραγούδι, είσαι τεράστιο ταλέντο και μπορείς να φέρεις ακόμα και την νίκη. Η ΕΡΤ βλέπω, μαθαίνει από τα λάθη της, οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις μια αμφισβητούμενη διαδικασία.

    Απάντηση
  5. Gus
    Gus says:

    Το τραγούδι νομίζω δεν κυκλοφόρησε…άρα ας το υποβάλλουν εκ νέου έτσι κι αλλιώς η αρχική επιλογή θα είναι με άλλη επιτροπή από αυτή του 2023.
    Βέβαια και με νέο τραγούδι μπορεί. Προβληματισμοί θα έπρεπε να υπάρχουν εάν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι του 2023

    Απάντηση
  6. Maria
    Maria says:

    Αν και έστειλα στο ινσταγκραμ ότι θέλω πολύ να τον δω στον εθνικό τελικό πιστεύω ότι πολλές χώρες φέτος θα στείλουν μπαλάντες στην Ελβετία και ίσως για να ξεχωρίσουμε πρέπει να στείλουμε χορευτικό και γιατί όχι έθνικ, ίσως το 2026 να είναι η χρονιά του Βασίλη να μας στείλει πάλι στην κορυφή του διαγωνισμού. Εν πάση περιπτώσει να κρατήσει το τραγούδι του και γιατί όχι αν μπορεί να βρει καλύτερο για τα επόμενα χρόνια.

    Απάντηση
  7. Ελπίδα
    Ελπίδα says:

    Δεν τον έχω ακούσει ποτέ τον κύριο δική μου γνώμη για να πάρουμε μια καλή επιτέλους θέση είναι μόνο ο beast απίστευτη φωνή και φοβερή σκηνική παρουσία κάτι που θέλει το πανηγύρι της Γιουροβίζιον

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *