Ισπανία: Νέα στοιχεία για τις υποβολές στο Benidorm Fest 2025 από το RTVE!

Ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVE αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα υποβληθέντα τραγούδια για το επερχόμενο Benidorm Fest 2025!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η María Eizaguirre, η Συντονίστρια της Εταιρείας και Συμμετοχής του RTVE μοιράστηκε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις συμμετοχές που ελήφθησαν για το Benidorm Fest 2025.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν έναν σημαντικό αριθμό λαϊκών, αστικών και ραπ τραγουδιών, αν και η ποπ παραμένει το κυρίαρχο είδος. Φέτος, αρκετές υποβολές προήλθαν από μη Ισπανούς καλλιτέχνες που ζουν στην Ισπανία, αντανακλώντας την αυξανόμενη διεθνή απήχηση του φεστιβάλ.

Για πρώτη φορά, το RTVE έλαβε ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, σηματοδοτώντας ένα τεχνολογικό ορόσημο παρόμοιο με άλλες προεπιλογές όπως του Αγίου Μαρίνου. Επιπλέον, περισσότερες γυναίκες από άντρες έχουν υποβάλει συμμετοχές.

Οι υποβολές θα αξιολογηθούν τώρα από τους μουσικούς συμβούλους του Benidorm Fest 2024: Rayden, Pablo Cebrián, Tony Sánchez-Ohlsson και Beatriz Luengo. Θα επιλέξουν τους 16 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ, με τα ονόματά τους να ανακοινώνονται αργότερα.

Αυτοί οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα αναμετρηθούν σε δύο ημιτελικούς στις 28 και 30 Ιανουαρίου, με τέσσερις καλλιτέχνες από κάθε ημιτελικό να προκρίνονται στον τελικό. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, όπου θα επιλεγεί η συμμετοχή της Ισπανίας για τη Eurovision 2025 στη Βασιλεία.

Πηγή: ESCPlus

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *