Σουηδία: Αυτοί είναι οι 14 πρώτοι υποψήφιοι για το Melodifestivalen 2022!

Όπως ακριβώς μας είχαν υποσχεθεί ο Σουηδικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT και ο παρουσιαστής του Melodifestivalen 2022 Oscar Zia μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του διαγωνισμου στο Twitter, ήρθε η ώρα να μάθουμε τους 14 πρώτους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την νίκη και την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision 2022.

Οι 14 πρώτοι συμμετέχοντες είναι οι εξής

Anders Bagge
Τραγούδι: Bigger Than The Universe
Συνθέτες: Anders Bagge, Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son

Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στη Σουηδία που δεν γνωρίζουν τον Anders, είναι ένας από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές περσόνες και συνθέτες της χώρας.

Ο Σουηδός κριτής του Idol έχει συνεργαστεί με διεθνείς καλλιτέχνες όπως η Jennifer Lopez, η Madonna, η Celine Dion, η Janet Jackson, ο Santana και ο Enrique Iglesias.

Έγραψε επίσης τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2012, When The Music Dies της Sabina Babayeva.

 

Cazzi Opeia
Τραγούδι: I Can’t Get Enough
Συνθέτες: Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey

Η Moa ‘Cazzi Opeia’ Carlebecker είναι Σουηδή καλλιτέχνης, συνθέτης και παραγωγός που άρχισε να γράφει τη δική της μουσική από πολύ μικρή ηλικία.

Έχει γίνει μια από τις πιο περιζήτητες τραγουδοποιούς της K-pop, με πολλές επιτυχίες στο Billboard και συνεργασίες με σούπερ σταρ όπως οι BTS, Red Velvet, NCT 127 και Enhypen.

Ως τραγουδοποιός, η Cazzi έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια άλμπουμ και έχει πάνω από 4 δισεκατομμύρια streams και περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube.

 

Omar Rudberg
omar rudberg
Τραγούδι: Moving Like That
Συνθέτες: Omar Rudberg, Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug, Kristin Marie

Ο Omar είναι καλλιτέχνης, τραγουδοποιός και ηθοποιός και πρώην μέλος του μεγαλύτερου boy-band της Σκανδιναβίας: FO&O.

Ως ένας από τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς του Netflix, Young Royals, έχει καθιερωθεί ως είδωλο στις νεότερες ηλικίες και έχει γίνει (μπορεί να πει κανείς) παγκόσμιος στάρ.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή του Omar στο Melodifestivalen.

 

Klara Hammarström
klara hammarstrom

Τραγούδι: Run To The Hills
Συνθέτες: Jimmy ‘Joker’ Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov, Klara Hammarström

Η Klara Hammarström έγινε γνωστή στο κοινό μέσω του ριάλιτι του SVT Familjen Hammarström, το οποίο αφορούσε την επιτυχημένη οικογένεια της.

Έχοντας συμμετάσχει τόσο το 2020 όσο και το 2021, η Klara Hammarström έχει ένα μοναδικό χατ τρικ συνεχόμενων εμφανίσεων στο Melodifestivalen.

 

Tribe Friday
Τραγούδι: Shut Me Up
Συνθέτες: Isak Gunnarsson, Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann

Με τη χαρακτηριστική τους μίξη των indie rock, dance-pop και emo, οι Tribe Friday από το ντεμπούτο τους κιόλας έχουν παγκόσμιο fan-base αφοσιωμένων θαυμαστών τους.

Το συγκρότημα περιγράφει τον εαυτό του ως τρεις “emo-losers” από τρεις διαφορετικές σουηδικές μικρές πόλεις που έχουν το κοινό όνειρο να γίνουν το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο.

 

John Lundvik
john lundvik

Τραγούδι: Änglavakt
Συνθέτες: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik

Νομίζω οι συστάσεις είναι περιττές. Πέμπτη θέση στο Tel Aviv το 2019 με το Too Late For Love. Επίσης ένας εκ των συνθετών, ο Benjamin Rosenbohm, είναι μέλος των Ben & Tan από τη Δανία, που νίκησαν στο Melodi Grand Prix 2020, αλλά τελικά δεν εκπροσώπησαν ποτέ τη Δανία λόγω της αναβολής του διαγωνισμού εκείνη τη χρονιά.

 

Cornelia Jacobs
Τραγούδι: Hold Me Closer
Συνθέτες: Isa Molin, David Zandén, Cornelia Jakobsdotter

Η Cornelia Jakobs ασχολείται με τη μουσική από τα επτά της χρόνια. Στο σχολείο άρχισε να παίζει σε διάφορα garage-rock bands και η αγάπη της για το να παίζει ζωντανά παραμένει αμείωτο.

Μια καλλιτέχνης με μουσικό όραμα και δημιουργικότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει σχεδόν τα πάντα, κυκλοφορώντας 9 singles και ένα ντεμπούτο άλμπουμ που έρχεται σύντομα

 

Niello & Lisa Ajax
Τραγούδι: Tror du att jag bryr mig
Συνθέτες: Yvonne Dahlbom, Niklas ‘Niello’ Grahn Linroth, Jesper Welander

Ο Niello και η Lisa θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μαζί στο Mellodifestivalen, αλλά έχουν ξανασυνεργαστεί το περασμένο καλοκαίρι στο τραγούδι Ingen annan.

Ο Niello ξεκίνησε το 2013 κυκλοφορώντας το κομμάτι Legenden, ενώ η Lisa Ajax έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το Idol.

 

Faith Kakembo
faith kakembo

Τραγούδι: Freedom
Συνθέτες: Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund, Faith Kakembo

Η αγαπημένη νοσοκόμα από το Jönköping που συμμετείχε στο talent show P4 Nästa το 2019.

Στη συνέχεια γνώρισε το δημιουργό επιτυχιών Jörgen Elofsson που της έδωσε και το τραγούδι Crying Rivers που ερμήνευσε στο Melodifestivalen 2020. Η Faith Kakembo τερμάτισε στην πέμπτη θέση στον τρίτο ημιτελικό.

LIAMOO
liamoo
Τραγούδι: Bluffin
Συνθέτες: Jimmy ‘Joker’ Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali

Ο LIAMOO κέρδισε τις καρδιές των Σουηδών το 2016, όταν κέρδισε το Idol, δείχνοντας τις ικανότητές του τόσο ως τραγουδιστής όσο και ως ράπερ.

Το 2018, ο LIAMOO συμμετείχε στο Melodifestivalen με το τραγούδι Last Breath στο οποίο συμμετείχε και στη σύθεση και το 2019 με το ντουέτο, Hold You, μαζί με τη Hanna Ferm, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

 

Linda Bengtzing
Linda Bengtzing
Τραγούδι: Fyrfaldigt hurra!
Συνθέτες: Thomas G:son, Linda Bengtzing, Myra Granberg, Daniel Jelldéus

Πέρα από τις ήδη εφτά εμφανίσεις της στο Melodifestivalen και την 8η το 2022, η Linda έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές και μιούζικαλ, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για το καλύτερο γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο χάρη στην ερμηνεία της ως Mimi Marquez στο RENT.

 

Samira Manners
Τραγούδι: I Want To Be Loved
Συνθέτες: Samira Manners, Fredrik Andersson

Η Samira Manners είναι 21 ετών ενώ παίζει και γράφει μουσική από πολύ μικρή. Η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός βασίζεται στα συναισθήματα και τις εμπειρίες της στις συνθέσεις της και όνειρό της είναι να μοιραστεί τις εμπειρίες της με το ευρύ κοινό μέσα από τα τραγούδια της.

 

Danne Stråhed
Τραγούδι: Hallaballoo
Συνθέτες: Danne Stråhed, Fredrik Andersson, Erik Stenhammar

Ο Danne Stråhed έχει συμμετάσχει σε διάφορα συγκροτήματα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και, ως μέλος του συγκροτήματος Chinox, είχε διασυνδέσεις με τους τότε σχετικά άγνωστους AC/DC.

Οι μουσικές του ρίζες βρίσκονται στη Σουηδική λαϊκή μουσική, με τόνους Αμερικανικού Νότου και στην Καραϊβική. Η μουσική του, που είναι εμπνευσμένη από Scandi/Cajun ήχους, έχει ευρεία απήχηση στη Σουηδία.

 

THEOZ
Τραγούδι: Som du vill
Συνθέτες: Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy ‘Joker’ Thörnfeldt

Ο THEOZ είναι ένας από τους μεγαλύτερους influencers της Σουηδίας με πάνω από δύο εκατομμύρια ακόλουθους σε όλα τα social του.

Ξεκίνησε την πορεία του το 2018, σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών, με το τραγούδι Het. Το μουσικό βίντεο που κυκλοφόρησε για το τραγούδι αυτό, έγινε το πιο δημοφιλές στη Σουηδία εκείνη τη χρονιά.

 

Πολύ πιθανό οι υπόλοιποι 14 συμμετέχοντες να ανακοινωθούν σε μία εβδομάδα, την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2022 έχει ως εξής:

  • Ο 1ος Ημιτελικός 5 Φεβρουαρίου.
  • Ο 2ος Ημιτελικός 12 Φεβρουαρίου.
  • Ο 3ος Ημιτελικός 19 Φεβρουαρίου.
  • Ο 4ος Ημιτελικός 26 Φεβρουαρίου.
  • Ο 5ος Ημιτελικός 5 Μαρτίου.
  • Ο Τελικός 12 Μαρτίου.

Ο Oscar Zia θα παρουσιάσει το Melodifestivalen 2022. Επιπλέον, η περιοδεία του φεστιβάλ επιστρέφει, με τον τελικό να πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη στο Friends Arena! Μετά την έναρξη στο Malmö το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, το Melodifestivalen θα συνεχίσει σε Γκέτεμποργκ, Linköping, Lidköping, Örnsköldsvik και τέλος στη Στοκχόλμη.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *