Ελλάδα: Με νέα διοίκηση η ΕΡΤ – Επιμένει για Τάμτα

Hεπιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του Γιάννη Δρόσου στη θέση του νέου Διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΡΤ και των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Λευτέρη Αρβανίτη ως μέλη του ΔΣ. Με τη νέα διοίκηση της εταιρείας στη θέση της, η ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαδικασίες για την επιλογή του καλλιτέχνη, αλλά και του εκπροσώπου της χώρας μας στη Eurovision 2019, με την Τάμτα να παραμένει η πρώτη επιλογή.

Επισήμως νέα διοίκηση στην Αγία Παρασκευή

Η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Λ. Κρέτσου, για την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ.

Ο νέος πλέον διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, ρωτήθηκε και για το φλέγον ζήτημα της αξιολόγησης των στελεχών της:

Η αξιολόγηση δεν συνιστά λογοκρισία. Αξιολόγηση κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια και έχουν μεθόδους και μπορούμε να το δούμε» είπε ο συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος που ετέθη επικεφαλής της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους αλλά θα πω «μάθε παιδί μου να ρωτάς ή πήγαινε μάθε γράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου έλαβε μεγαλύτερη συναίνεση, αφού και η ΝΔ υπερψήφισε το πρόσωπο του.

Η Τάμτα παραμένει πρώτος στόχος της ΕΡΤ

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος, η ΕΡΤ επιθυμεί να σπάσει το σερί των κακών θέσεων και να στείλει ένα δυνατό όνομα στον επόμενο διαγωνισμό. Η Τάμτα παραμένει πρώτη στη λίστα σε αυτό το ενδεχόμενο. Οι πιθανότητες φυσικά για να δούμε την Τάμτα με τα ελληνικά χρώματα στο Τελ Αβίβ δεν  είναι μεγάλες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της ΕΡΤ τα παρατούν. Φυσικά, όπως έχει γίνει γνωστό, για την Τάμτα ενδιαφέρεται και το ΡΙΚ, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει θετική συμφωνία. Αν τελικά δεν ευοδωθεί το σενάριο της Τάμτας, η ΕΡΤ εξετάζει ήδη άλλες επιλογές για τον τρόπο που θα επιλέξει τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι για τη Eurovision 2019. Με δεδομένο ότι τα χρονικά όρια στενεύουν, οι τελικές κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

1 reply
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Μακάρι να “κλείσουμε” την Τάμτα και να έχουμε μια επιτυχημένη συμμετοχή. Προϋπόθεση όμως, να υπάρξει πλήρης στήριξη και οργάνωση αλλιώς καλύτερα να μην την χαραμίσουμε. Συγχαρητήρια κύριε Αργυρίου για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *