Τσεχία: Στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το 2019

Η περσινή διαδικασία για την επιλογή του εκπροσώπου της Τσεχίας για την Eurovision στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, οδηγώντας τους Τσέχους να χρησιμοποιούν την ίδια διαδικασία και φέτος.

Με την μόνη αλλαγή να βρίσκεται στο όνομα του τσέχικου εθνικού τελικού, από Eurovision Song CZ σε ESCZ 2019, ο καλλιτέχνης και το τραγούδι θα επιλεγούν μέσω του διαδικτύου.

Η υποβολή τραγουδιών έχει ανοίξει και θα κλείσει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 31 Οκτωβρίου. Από κει και πέρα, το κανάλι θα επιλέξει τις καλύτερες συμμετοχές για τον εθνικό τελικό – ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί αργότερα.

Οι νικητές της πιο πάνω διαδικασίας θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιανουαρίου και όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι εντός και εκτός Τσεχίας εντελώς δωρεάν, με τις ψήφους όσων βρίσκονται εντός Τσεχίας να συγκαταλέγονται στις ψήφους κοινού (televoting), ενώ οι ψήφοι όσων δεν κατοικούν στην Τσεχία θα αποτελούν ψήφοι ως ενός μέλους της ειδικής κριτικής επιτροπής, ούτως ώστε να καταλήξουν στον τελικό νικητή. Ο νικητής θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η Τσεχία στον διαγωνισμό

Η Τσεχία αποτελεί μία από τις νεοεισερχόμενες χώρες στον θεσμό. Οι τρεις συνεχόμενες αποτυχίες να προκριθεί, συμπεριλαμβανομένου και δύο τελευταίων θέσεων στους ημιτελικούς, οδήγησε την χώρα στο να απέχει από τον διαγωνισμό από το 2010.

5 χρόνια αργότερα, αποφασίζει να επιστρέψει στην διοργάνωση της γείτονος χώρας Αυστρίας το 2015, χωρίς όμως να επιτύχει μιας πρόκρισης στον Τελικό. Χαμόγελο έφερε η συμμετοχή της Gabriela Gunčíková το 2016, η οποία είναι και η πρώτη συμμετοχή της χώρας που προκρίνεται στον Μεγάλο Τελικό, ενώ το 2017 αποτυγχάνει για ακόμη μία φορά να προκριθεί.

Για το 2018, η δημόσια τηλεόρασης της Τσεχίας αποφασίζει μια διαφορετική διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της, η οποία όμως ήταν και η πιο επιτυχής, αφού ο νικητής του τσέχικου εθνικού τελικού, όχι μόνο κατάφερε να προκριθεί, αλλά έφερε και στην χώρα την καλύτερή της θέση στον διαγωνισμό μέχρι και σήμερα.

Το 2018 την Τσεχία εκπροσώπησε ο Mikolas Josef και το τραγούδι Lie To Me, το οποίο τερμάτισε στην 6η θέση με 281 βαθμούς.

Πιστεύετε ότι η διαδικτυακή επιλογή του εκπροσώπου είναι μια καλή διαδικασία; Θα επιφέρει πιστεύετε ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα για την Τσεχία;

Πηγή: Ceska Televize

 

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα προφανώς.
    Από τη στιγμή που τους “βγήκε” η συγκεκριμένη διαδικασία το 2018 κρίνοντας στενά, από το αποτέλεσμα και μόνο, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα την ακολουθούσαν και το 2019.

    Αγαπημένες συμμετοχές από Τσεχία: 2007, 2015 και 2017.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *