Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα γενέθλια της.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Η αγαπημένη τραγουδίστρια έχει σήμερα τα γενέθλια της και εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό από ένα μουσικό αφιέρωμα; Ποια είναι λοιπόν η Ελίνα Κωνσταντοπούλου; Πότε συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision; Ασχολείται ακόμη με το τραγούδι; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει το αφιέρωμα που ακολουθεί.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου

Ελίνα Κωνσταντοπούλου Βιογραφικό

Η αγαπημένη Ελίνα (Μαρία-Ελπίδα) Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1970 (48 ετών). Τα πρώτα της βήματα και στην τελική, την άκρως ανοδική της πορεία στην δισκογραφία  ξεκίνησε από το 1992 μέχρι το 2002 αλλά και το 2010. Η ίδια έγινε γνωστή μέσα από τις τεράστιες επιτυχίες που χάρισε στο λαϊκό τραγούδι  στην δεκαετία του ’90 αλλά και από την συμμετοχή της με την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1995 με το “Ποια προσευχή“. Την πετυχημένη της πορεία στην ελληνική μουσική βιομηχανία συνόδευσαν οι συμμετοχές της σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς.

Οι σπουδές στο Εθνικό Ωδείο και τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα

Σε πολύ μικρή ηλικία φάνηκε η προτίμηση της στο τραγούδι και αυτή της η προτίμηση επιβεβαιώθηκε μερικά χρόνια αργότερα, όταν ξεκίνησε να φοιτά στο Εθνικό Ωδείο. Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν λίγο μετά το Λύκειο, καθώς πήρε μέρος σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, όπως η Σκυτάλη στην Τέχνη. Σημειώνεται πως το μεγάλο βήμα προς την αρχή της καριέρας της έγινε το 1992 όταν ο Θάνος Καλλίρης την συμπεριέλαβε στον δίσκο 1.500 Φιλάκια Fresh Hits, στον οποίον ερμηνεύει τα τραγούδια, “Γύρνα ξανά“, “Εσύ κι εγώ“, “Παιχνιδάκια” και “Αγοράκι“. Το 1992 φαίνεται να ήταν το “χρυσό έτος” για την Ελίνα καθώς την χρονιά αυτή έκανε φωνητικά στο δίσκο “Του φεγγαριού αναπνοές” της Καίτης Γαρμπή.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Το απόγειο της καριέρας της

Έναν χρόνο αργότερα, το 1993, η καριέρα της απογειώθηκε με την επιτυχία της «Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει», που έφτασε στην κορυφή όπως και ο δίσκος «Σαν παραμύθι» ο οποίος έγινε χρυσός λίγο καιρό αργότερα! Το κοινό λάτρεψε τα νέα της τραγούδια με αποτέλεσμα να χτίσει πολύ γρήγορα ένα δυνατό όνομά της στα νυχτερινά μαγαζιά.

Το ίδιο έτος γνωρίζεται με τον Νίκο Τερζή, ο οποίος επιμελήθηκε τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου. Το “Σαν παραμύθι”  κυκλοφορεί το καλοκαίρι του ίδιου έτους και περιλαμβάνει επιτυχίες όπως η”Έρημος” και φυσικά το “Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει”.Η μεγάλη της αυτή επιτυχία, διασκευάστηκε το 2010 από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Η αγάπη του κοινού και τα επόμενα μουσικά της βήματα

Ο επόμενος δίσκος που κυκλοφορεί η Ελίνα Κωνσταντοπούλου το 1995, δια χειρός Νίκου Τερζή και Αντώνη Παππά, έγινε και αυτός χρυσός. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε ακριβώς μετά την συμμετοχή της στην Eurovision και φυσικά περιείχε το “Ποια Προσευχή”. Οι κυριότερες επιτυχίες του δίσκου ήταν τα τραγούδια “Είναι που είμαι Ερωτευμένη” και “Όταν θα με χάνεις“. Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφια στα βραβεία Ποπ Κορν στην κατηγορία Καλύτερη Γυναίκα Τραγουδίστρια (υποψήφιες στην ίδια κατηγορία ήταν οι Αλέξια, Ευρυδίκη, Μαντώ και Άννα Βίσση).

Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες όπως το «Άκουσέ με», το «Ένστικτο» και το «Θα αλλάξω τα δεδομένα» αλλά και δύο χρυσοί δίσκοι (Θα Αλλάξω τα Δεδομένα, Αυτός Ο Πόλεμος). Ταυτόχρονα ξεκίνησε μαζικές τηλεοπτικές εμφανίσεις σε εκπομπές (όπως στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά) αλλά και σαν γκεστ στους πολυαγαπημένη σειρά “Δύο Ξένοι”. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Ελίνα Κωνσταντοπούλου έγινε μητέρα δύο αγοριών το 2000, γεγονός που την έκανε να αφήσει πίσω την καριέρα της.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Η συμμετοχή της στους Δύο Ξένους

Η εμφάνιση της Ελίνας Κωνσταντοπούλου αποτέλεσε τομή για την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά. Όντας ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα της εποχής της, η γνωστή τραγουδίστρια κατάφερε να ξεσηκώσει του τηλεθεατές του επεισοδίου που ήταν γκεστ με τα τραγούδια “Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει”, “Θεία Δίκη”,  “Άκουσε Με” κ.α.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Η συμμετοχή της στην Eurovision του 1995

Η Ελίνα εκπροσώπησε την χώρα μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Δουβλίνο με το “Ποια Προσευχή“, ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε από τους Νίκο Τερζή και Αντώνη Παππά. Ήταν μία από τις λίγες φορές που η Ελλάδα αποφάσισε να στείλει συμμετοχή στον διαγωνισμό με κρυφό πολιτικό μήνυμα, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, αφορούσε το Μακεδονικό Ζήτημα. Τελικά η εκπρόσωπος μας στην Eurovision του 1995, έφερε την χώρα μας στην 12η θέση, παρά τις πολύ καλές κριτικές που ακούγονταν για το κομμάτι.

Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη της, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου μίλησε για την Eurovision και συγκεκριμένα ανέφερε:

Πήγε καλά το “Ποια Προσευχή” σε βαθμολογία. Τότε ήταν αλλιώς η δομή της Eurovision και είχαμε πάρει 68 βαθμούς. Είχα βγει 12η μεν αλλά στην Ελλάδα σε βαθμολογία ήμουν τρίτη, μέχρι το 2002 τουλάχιστον που μετά άλλαξε η δομή. Το τι άκουσε αυτό το κομμάτι για να πάει, μέχρι ότι ήταν γνωστό τραγούδι που χορευόταν και στα κλαμπ σαν τσιφτετέλι. Έλεγα εγώ που το έχουν ακούσει αυτό καλέ αφού αν ακουγόταν έστω και μία νότα από το τραγούδι πριν αυτό κυκλοφορήσει θα είχαμε αποκλειστεί”

Εορταστικό αφιέρωμα στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου: Τι κάνει η Ελίνα Κωνσταντοπούλου σήμερα;

Μετά την τελευταία προσπάθεια που έκανε το 2014 να επιστρέψει στην μουσική σκηνή με το τραγούδι “Ξαναγεννιέμαι“, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου έχει αλλάξει σελίδα στην ζωή της. Πιο συγκεκριμένα η ίδια έχει δηλώσει:

Άφησα το τραγούδι για την οικογένεια. Τα παιδιά τα γιατρεύουν όλα. Όταν έμεινα έγκυος, τον πρώτο καιρό σκεφτόμουν να επιστρέψω, αλλά, όταν γέννησα, ήθελα τόσο πολύ να δεθώ με τα παιδιά. Έλειπα μία ώρα και το μυαλό μου ήταν κοντά τους. Άλλο να σου τα φυλάνε κάποιοι άλλοι κι άλλο να τα διαπαιδαγωγείς εσύ”

Τέλος η Ελίνα Κωνσταντοπούλου έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιας επιστροφής στην δισκογραφία λέγοντας:

Όχι δεν θα δοκίμαζα ξανά. Το να κάνω έτσι ένα τραγούδι δισκογραφικά επειδή μου αρέσει ναι. Το να ξεκινήσω έναν δεύτερο γύρο στην μουσική σκηνή όχι, με τίποτα όχι. Δεν έχω το κουράγιο. Δεν είμαι 20 χρονών και δεν έχω τις αντοχές. Από τότε που έκανα τα παιδιά μου και μετά, έπεσα πάνω τους τόσο πολύ που δεν έχω ούτε τις αντοχές ούτε την θέληση να τα αφήνω και να φεύγω. Είπα ή κάνω παιδιά ή κάνω καριέρα. Το να κάνω και παιδιά και καριέρα δεν γίνεται. Κάποιο πρέπει να βάλεις πρώτο και εγώ δεν θα το έκανα αυτό”

Μαζί με τον σύζυγό της είναι ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου “Θερμαϊκού Γεύσεις” στη Λ. Αλεξάνδρας και, όπως έχει ανακοινώσει η ίδια στη σελίδα της στο facebook, από το μεσημέρι και μετά βρίσκεται πίσω από την ταμειακή μηχανή!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *