Ιταλία: Τα αποτελέσματα της Seconda Serata του Sanremo 2019

Απόψε το 69ο Φεστιβάλ του Sanremo συνεχίστηκε με την Seconda Serata. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις μισές από τις φετινές συμμετοχές για δεύτερη φορά, ενώ η ψηφοφορία επαναλήφθηκε όπως και χθες. Οι σημερινοί guests ήταν ο Marco Mengoni με τον Tom Walker, η Fiorella Mannoia, ο Riccardo Cocciante, καθώς και η περσινή συμπαρουσιάστρια του Φεστιβάλ, Michelle Hunziker. Με εκπλήξεις τα σημερινά αποτελέσματα αφού τόσο οι Il Volo, όσο και ο Νek δεν κατάφεραν να βρεθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η σημερινή βραδιά

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η “αρμονία” και πράγματι, όλα ήταν τόσο αρμονικά και χαλαρά που όπως πολλοί σημείωσαν κατάντησε βαρετό. Το Sanremo είναι ένας μουσικός διαγωνισμός και πέρα την αρμονία θα πρέπει να υπάρχει και ενθουσιασμός αλλά και ένταση, πόσο μάλλον σε ένα πρόγραμμα που διαρκεί πέντε ώρες!

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κανένα σκάνδαλο, καμία γκρίνια τίποτα. Όλα σε τέλεια αρμονία. Ακόμη και τα τραγούδια, που ενώ θεωρήθηκαν σε γενικές γραμμές καλά σαν κομμάτια, δεν είχαν αυτό το κάτι που θα μπορούσε να τα κάνει να ξεχωρίζει. Δεν υπήρχε ανάμεσα τους ένα Occidentali’s Karma ή ένα Non Mi Avete Fatto Niente.

Εάν παρακολουθήσατε τη χθεσινή βραδιά και αναρωτιέστε γιατί υπήρξε μια καθυστέρηση με το τραγούδι της Patty Pravo και του Briga, η εξήγηση είναι λίγο κωμική, αλλά και φυσιολογική: ο πιανίστας πήγε για κατούρημα …. Ίσως ήταν το μοναδικό γεγονός που χάλασε την χθεσινή “αρμονία”. Τα ποσοστά τηλεθέασης πάντως όπως γράψαμε και νωρίτερα, ήταν πεσμένα σε σχέση με πέρσι. 1,5  εκατομμύρια τηλεθεατές λιγότεροι και μ.ο 49,5% σε σύγκριση με το εντυπωσιακό 52,5% της περσινής Prima Serata του Φεστιβάλ.

Οι διαγωνιζόμενοι

Σήμερα λοιπόν ερμήνευσαν για δεύτερα φορά τις συμμετοχές τους οι εξής:

(μπορείτε να δείτε τις ερμηνείες της Seconda Serata κάνοντας κλικ στους τίτλους των τραγουδιών)

Achille Lauro – Rolls Royce

Συνεχίζω να το θεωρώ ένα από τα χειρότερα τραγούδια του φετινού Φεστιβάλ και σίγουρα δεν θα ήθελα να το δω στο Τελ Αβίβ.

Einar – Parole nuove

Ο Einar ακούγεται και φαίνεται πολύ καλύτερος σήμερα. Με μεγαλύτερη σιγουριά και άνεση στην κάμερα ο νεαρός ερμηνευτής αποδεικνύει ότι έχει θέση στην μεγάλη κατηγορία του Φεστιβάλ.

Il Volo – Musica che resta

Οι Il Volo έπεσαν στην τέταρτη θέση των στοιχημάτων μετά την χθεσινή πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ. Σίγουρα η σύγκριση με το μοναδικό Grande Amore δεν τους ευνόησε, παρ’ όλα αυτά μιλάμε για ένα πολύ ωραίο τραγούδια και τρεις εκπληκτικές φωνές.

Arisa – Mi sento bene

Η Arisa κινείται περισσότερο στη σκηνή και δείχνει πιο άνετη και αυτή, στη σημερινή βραδιά. Δυστυχώς δεν κατάφερε να πείσει τις εταιρείες στοιχημάτων και έχει χάσει έδαφος από χθες. Φωνητικά είναι άψογη.

Nek – Mi farò trovare pronto

Ο Νek απογειώνει σήμερα το τραγούδι του με μία ερμηνεία που κυριολεκτικά ξεσηκώνει όλο το Teatro Ariston. Στα 47 του χρόνια θα καταφέρει να πάρει το βραβείο για πρώτη φορά;

Daniele Silvestri – Argentovivo

Ένα τραγούδι που θεωρήθηκε φαβορί από τους δημοσιογράφους, που όμως μετά την πρώτη βραδιά έχασε έδαφος. Είναι αρκετά ιδιαίτερο, με δυνατό στίχο και μια ερμηνεία γεμάτη πάθος από τον Daniele Silvestri.

Ex-Otago – Solo una canzone

Περνάμε σε ροκ/ήχους από τους Ex Otago. Πολύ πιο όμορφο και αυτό σήμερα! Δεν ξέρω αν εγώ τα συνηθίζω ή αν όντως σήμερα είναι όλοι καλύτεροι!

Ghemon – Rose viola

Από τα πιο flat τραγούδια και από τις πιο αδιάφορες ερμηνείες. Το ελάχιστο χειροκρότημα στο τέλος το μαρτυρά. Ίσως το πρόβλημα να είναι ότι δεν ταιριάζει τόσο στην φωνή του.

Loredana Bertè – Cosa ti aspetti da me

Η Loredana Berte θεωρείται μία από τις κερδισμένες της πρώτης βραδιάς, αφού ανέβηκε αρκετά στα στοιχήματα. Δίνει μία ακόμη ξεχωριστή ερμηνεία, σπαραχτική θα λέγαμε. Όλο το Ariston σηκώνεται όρθιο και την χειροκροτάει. Ένα τραγούδι που θα μπορούσε να σταθεί και στο Τελ Αβίβ.

ΥΓ. Προσέξτε το τσαντάκι που κρατάει..

Paola Turci – L’ultimo ostacolo

Μια ακόμα τυπική συμμετοχή του Sanremo από την Paola Turci που καταφέρνει πάντα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα το καταφέρει και αυτή την φορά.

Negrita – I ragazzi stanno bene

Ένα ποπ/ροκ τραγούδι στο ύφος της Negrita, αν και πολλοί ήλπιζαν για πιο ροκ ήχο από αυτούς. Όμορφο τραγούδι και αυτό, που δεν βλέπω όμως πως θα πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής βαθμολογίας.

Federica Carta e Shade – Senza farlo apposta

Οι βενιαμίν του φεστιβάλ άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη τους εμφάνιση και το ίδιο κάνουν και σήμερα. Δεν έπεισαν τους δημοσιογράφους που είχαν ακούσει πρώτοι τα τραγούδια, αλλά ίσως να είναι η θετική έκπληξη του φεστιβάλ.

Τα αποτελέσματα

Και τα σημερινά αποτελέσματα κρίθηκαν κατά 40% από το κοινό30% από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που παρακολουθούν το διαγωνισμό από την οροφή του Teatro Ariston και 30% από τη δημοσκοπική επιτροπή που αποτελείται από 300 fans σε όλη τη χώρα, οι οποίοι ψήφισαν από τα σπίτια τους με έναν ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι διοργανωτές δεν μας έδωσαν τα αποτελέσματα της τριπλής ψηφοφορίας, η οποία θα επαναληφθεί και αύριο, αλλά μόνο τα αποτελέσματα της επιτροπής τύπου:

*Στη μπλε ζώνη είναι όσα προηγήθηκαν στη βαθμολογία, στην κίτρινη όσα είναι στη μέση και στην κόκκινη  όσα υπολείπονται

Όπως βλέπετε, μόνο οι Daniele Silvestri και Loredana Berte κατάφεραν να βρεθούν και τις δύο ημέρες στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (μπλε ζώνη), κάτι που τους τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση για την συνέχεια. Μένουν βέβαια άλλοι 12 συμμετέχοντες να ερμηνεύσουν για δεύτερη φορά το τραγούδι τους.

Το Sanremo 2019 συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη, στις 21.45 με την Terza Serata του Φεστιβάλ.

Για τα αποτελέσματα της πρώτης βραδιάς μπορείτε να ανατρέξετε στο προηγούμενο μας άρθρο.

Πως σας φάνηκε η δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *