Νορβηγία: Με σημαντικές αλλαγές το Melodi Grand Prix 2020

Το Melodi Grand Prix του 2020 θα περιλαμβάνει πλέον πέντε ημιτελικούς και έναν Μεγάλο Τελικό!

60 χρόνια θα κλείσει την επόμενη χρονιά το MGP, ο εθνικός τελικός της Νορβηγίας για την ανάδειξη εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision. Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει πλέον την επόμενη χρονιά 5 ημιτελικούς και έναν τελικό!

Ο καθένας από τους πέντε ημιτελικούς, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο Όσλο θα διαφοροποιείται με βάση την γεωγραφική προέλευση των καλλιτεχνών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Βόρεια Νορβηγία
  • Κεντρική Νορβηγία
  • Ανατολική Νορβηγία
  • Δυτική Νορβηγία
  • Νότια Νορβηγία

Το νορβηγικό κοινό μέσω ψηφοφορίας θα αποφασίζει για τους καλλιτέχνες που θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό του Melodi Grand Prix, ενώ παράλληλα οι επιτροπές θα επιλέγουν επίσης την αγαπημένη τους συμμετοχή από κάθε ημιτελικό και με τον τρόπο αυτό θα καταλήξουν στους δέκα φιναλίστ. Στον τελικό την τελική απόφαση για τον νικητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision θα την λάβει το τηλεοπτικό κοινό.

 

Ο επικεφαλής του MGP, Stig Karlsen, αναφέρει ότι:

Ανυπομονούμε να φέρουμε στον εθνικό διαγωνισμό υποψήφια τραγούδια υψηλού επιπέδου, προερχόμενα από όλη τη Νορβηγία.

Η υποβολή των υποψήφιων τραγουδιών στον ανοιχτό αυτό νορβηγικό – μαραθώνιο πλέον, στα πρότυπα του σουηδικού Melodifestivalen, ανοίγει από τώρα μέχρι τις 17 Μαίου 2019. Η διαδικασία υποβολής παραμένει στα πρότυπα των παλιότερων διαγωνισμών του MGP με μικροαλλαγές:

– Όλα τα υποψήφια τραγούδια θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν Νορβηγό δημιουργό

– Ο κάθε παραγωγός/δημιουργός θα μπορεί να υποβάλει μέχρι τρία τραγούδια

Μέχρι την επόμενη χρονιά, ας απολαύσουμε μία ακόμα φορά τη φετινή συμμετοχή της Νορβηγίας, από το συγκρότημα KEiiΝo, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018, με σκοπό τη συμμετοχή στο Melodi Grand Prix και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μεγάλη νίκη και να είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν την Σκανδιναβική χώρα.

Πηγή: ΝRK

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *