Ιταλία: Στις 4 με 8 Φεβρουαρίου το 70ο Φεστιβάλ του Σανρέμο

Το 70ο Φεστιβάλ Sanremo θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Ariston στις 4-8 Φεβρουαρίου 2020. Αυτό είναι το μόνο που έγινε γνωστό από τη συνάντηση μεταξύ της RAI και των αξιωματούχων της πόλης του Σανρέμο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τα φαβορί για την θέση του παρουσιαστή/καλλιτεχνικού διευθυντή

Από τη στιγμή που ο Claudio Baglioni παραιτήθηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής και οικοδεσπότης των δύο τελευταίων πολύ επιτυχημένων εκδόσεων του Φεστιβάλ, κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει ποιος θα αναλάβει αυτή τη θέση ή αν θα υπάρξει ξεχωριστός καλλιτεχνικός διευθυντής και παρουσιαστής.
Claudio Baglioni
Πολλά ονόματα φημολογούνται ήδη για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, από την επιστροφή του Carlo Conti, τον Andrea Bocelli και προσφάτως τον Lucio Presta, ενώ ως κεντρικό παρουσιαστή οι Amadeus και Alessandro Cattalan, χωρίς να αποκλείεται ο Baglioni να παραμείνει για μία ακόμα χρονιά, αν και αυτό φαντάζει απίθανο.
Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του Paolo Bonolis, ο οποίος όμως σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει ότι θα το έκανε μόνο αν το Sanremo απομακρυνθεί από το μικροσκοπικό μεν, ιστορικό δε θέατρο του Ariston, και θα μπορούσε να κάνει μια μεγάλη διοργάνωση όπως η Eurovision σε κάποια μεγαλύτερη αρένα.
Εν τω μεταξύ ο δήμος του Σανρέμο, που είναι συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ μαζί με την RAI, εξετάζει τη δυνατότητα να χτίσει ένα νέο χώρο (3000-4000 χωρητικότητας) στο εγγύς μέλλον για το φεστιβάλ, κάτι που όπως φαίνεται ενθαρρύνεται και από την Rai. Το γυναικείο πρόσωπο που θα βρεθεί δίπλα στον όποιον άνδρα οικοδεσπότη όπως λέγεται θα είναι η Diletta Leotta.

Ο Δήμαρχος του Σανρέμο ανησυχεί, το σύστημα ψηφοφορίας αλλάζει.

Ο δήμαρχος του Σανρέμο πάντως εξέφρασε τις ανησυχίες του, για το γεγονός ότι καθυστέρησε φέτος ολόκληρη η οργάνωση και υπογράμμισε τη σημασία της όσο το δυνατόν καλύτερης προετοιμασίας, αφού το 2020 θα έχουμε την 70η έκδοση του Φεστιβάλ. Επίσης υπογράμμισε και την σημασία του Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών (που μας έδωσε πρόσφατα ονόματα όπως ο Francesco Gabbani, Ermal Meta και Mahmood).
Μετά τα όσα αρνητικά ακούστηκαν για τη νίκη του Mahmood, χάρη στις κριτικές επιτροπές (ακόμη και αν το κοινό έδειξε ότι αγάπησε το τραγούδι του στην πορεία), το σύστημα ψηφοφορίας και η μέθοδος ανάδειξης του νικητή θα αναθεωρηθεί και μια ειδική ομάδα εργάζεται πάνω σε αυτό. Πάντως το 100% τηλεψηφοφορία ακόμα και στο superfinal φαντάζει απίθανο.
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, οπότε θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις για τον νέο παρουσιαστή και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ.
Το αν η Ιταλία χρησιμοποιήσει και φέτος το Φεστιβάλ του Sanremo για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της στο Διαγωνισμό της Eurovision θα το μάθουμε όταν δημοσιοποιηθούν και επισήμως οι κανονισμοί του 70ου Φεστιβάλ. Πάντως το πιο πιθανό είναι ότι και για το 2020 η RAI, θα δώσει την δυνατότητα στον νικητή του Φεστιβάλ, εφόσον το επιθυμεί να εκπροσωπήσει την Ιταλία και στην Ολλανδία.
1 reply
  1. EscGR
    EscGR says:

    Το wiwibloggs είχε άρθρο και βίντεο σήμερα για την Στεφανία που γράψατε και εσείς πριν λίγο καιρό.Υπαρχει περίπτωση να πάει;Καλή δεν λέω αλλά νομίζω πρέπει να στείλουμε εμπειροτερο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *