Κροατία: Αβέβαιη η συμμετοχή στη Eurovision 2020

Αβέβαιη φαίνεται να είναι η συμμετοχή της Κροατίας στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο του 2020 στην Ολλανδία.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κροατίας, HRT, μιλώντας στην ιστοσελίδα ESCXTRA, δήλωσε πως ακόμη δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στον επόμενο Διαγωνισμό. Περισσότερες πληροφορίες δε δόθηκαν, γεγονός που φαντάζει την απόσυρση της χώρας από την επερχόμενη διοργάνωση πιθανό σενάριο, αν αναλογιστεί κανείς τα άσχημα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε προχθές, η πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό της Eurovision για νέους μουσικούς το 2020, δεδομένο που μπορεί να λειτουργήσει  υπέρ ή κατά στην παραπάνω απόφαση.

Αν η Κροατία αποσυρθεί, θα ακολουθήσει το παράδειγμα, της Ανδρόρας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σλοβακίας, που δήλωσαν απρόθυμες να επιστρέψουν στη Eurovision 2020.

Φέτος, την Κροατία εκπροσώπησε ο Roko, ερμηνεύοντας το The Dream, όπου κατέκτησε την 14η θέση με 64 βαθμούς στο Δεύτερο Ημιτελικό, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στο Τελικό.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *