Ισραήλ: Μέσω δύο shows η επιλογή της συμμετοχής για το 2020

Ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, KAN, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της χωράς στη Eurovision 2020 στην Ολλανδία καθιστώντας το Ισραήλ την 25η χώρα που γνωστοποιεί οτι θα λάβει μέρος.

Μαζί με την επιβεβαίωση της συμμετοχής, ο KAN ανακοίνωσε και το τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει τον εκπρόσωπο του αλλά και το τραγούδι.

Αρχικά, η επιλογή του καλλιτέχνη θα γίνει για άλλη μια χρονιά απο το talent show HaKokhan HaBa L’Eurovizion, πράγμα λογικό αφού απο το 2015 που χρησιμοποιεί η χώρα αυτό το τρόπο επιλογής, το Ισραήλ δεν έχει χάσει τελικό – αποκορύφωμα φυσικά αποτελεί η νίκη της Netta το 2018.

Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού. Μέχρι και φέτος το τραγούδι επιλέγονταν απο μια ομάδα ειδικών, κρίνοντας πιο είναι το καταλληλότερο για το Διαγωνισμό. Ωστόσο, για το 2020 ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας KAN θα διεξάγει ένα επιπλέον show για την επιλογή του τραγουδιού που θα καθοριστεί αυτή τη φορά και απο το τηλεοπτικό κοινό.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται το κάλεσμα στους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο HaKokhan HaBa, ωστόσο οι ημερομηνίες του talent show δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Μετά τη νίκη της Netta, επόμενος εκπρόσωπος του Ισραήλ ήταν ο Kobi Marimi με το τραγούδι Home. O Kobi κατέκτησε την 23η θέση.

πηγή: eurovoix.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *