Ελλάδα: Με το “SUPERG!RL” η Stefania στο Ρότερνταμ | Ελπίδες για διάκριση από την ΕΡΤ!

Μέσω του κεντρικού δελτίου είδησεων της, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επισήμως ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη θα είναι η 41η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Θα μας εκπροσωπήσει με το τραγούδι SUPERG!RL, σε μουσική των Δημήτρη Κοντόπουλου και ARCADE και στίχους της Sharon Vaughn. Την σκηνοθετική επιμέλεια της συμμετοχής μας όπως ήδη γνωρίζετε, έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Με την Stefania η ΕΡΤ στην Eurovision 2020

Αυτό που ήταν κοινό μυστικό τους τελευταίους μήνες  επισημοποιήθηκε πριν από λίγο. Η 17χρονη Stefania θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 14 και Μαίου, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Eurovision 2020
Stefania: το Supergirl της Ελλάδας στο Ρότερνταμ

“Supergirl” είναι ο τίτλος του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει για την Ελλάδα η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου.

Τη μουσική του “Supergirl” συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Κοντόπουλος και Arcade υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn ενώ την την καλλιτεχνική επιμέλεια θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός (Creative Director).

Η 17χρόνη Stefania, που επέλεξε η ΕΡΤ για να μας εκπροσωπήσει στην 65η διοργάνωση του διαγωνισμού, είναι Ελληνίδα.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon.

Η Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show The Voice Kids, διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική κρατική παιδική χορωδία της Ολλανδίας.

Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η θέση.

Το πρώτο της single ‘Stupid Reasons’ κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο “Wonder” έγινε το soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων ‘Wonder Park’, στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single “Turn Around”.

Η Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, που θα φιλοξενήσει τη φετινή Eurovision, δεν είναι άγνωστη σκηνή για τη Stefania. Η 17χρόνη την έχει ήδη κερδίσει καθώς έχει πραγματοποιήσει τρεις sold out εμφανίσεις ως guest σε συναυλίες.

Η Stefania συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά “Brugklas”, με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.

Διαθέτει προσωπικό κανάλι (50K) στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70k) και σε αυτά να προσθέσουμε τον εξίσου δυναμικό της λογαριασμό στο Instagram (247k).

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄Ημιτελικού στις 16 Μαΐου.

Δείτε την παρουσία της Stefania στα social media:
Instagram : https://www.instagram.com/stefania_/
Youtube: https://www.youtube.com/user/koela01
MEIDEN magazine: https://www.youtube.com/channel/UCHoHBJVU2IQ08Ht91E2gQpw

 

Πως έγινε η επιλογή της Stefania και τι σηματοδοτεί;

Η ΕΡΤ θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και μετά από μία δεκάχρονη οικονομική κρίση βγαίνει σιγά σιγά στο φως, αποφάσισε να στείλει φέτος στο διαγωνισμό κάτι αισιόδοξο και φρέσκο. Επιπλέον, με αφορμή και την συγκυρία για την διακομματική υπερψήφιση στην Βουλή της δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο κατοικίας τους, επέλεξε ένα παιδί της ομογένειας προκειμένου να είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό του πλανήτη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα της Stefania κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με τρία τραγούδια, όπου στην συνέχεια υποβλήθηκε ακόμη ένα και αφού πρώτα πραγματοποίησε focus group με την συμμετοχή ανθρώπων που σχετίζονται άμεσα με τον διαγωνισμό (δημιουργοί, ΗοDs, fans, blogges κλπ).

Η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ έκρινε ως αρτιότερη την πρόταση της Stefania με το τραγούδι SUPERG!RL, που όπως είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε και σε προηγούμενα μας άρθρα, είναι ένα εντυπωσιακό pop/dance κομμάτι με μία πολύ απαιτητική φωνητικά γέφυρα και ένα μουσικό έθνικ μέρος.

Ποια είναι η Stefania

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από Έλληνες γονείς με καταγωγή το Σοφικό Έβρου.

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Turn around», γνωρίζοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη της φορά στην σκηνή της Eurovision, αφού το 2016 εκπροσώπησε με τις Kisses την Ολλανδία, στην Junior Eurovision, τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς! Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της ΕΡΤ, η Stefania γνωρίζει καλά και την Ahoy Arena, αφού έχει πραγματοποιήσει σε αυτήν τρεις sold out συναυλίες!

Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Ενώ δανείζει και την φωνή της σε ολλανδικές μεταγλωτίσεις παιδικών ταινιών.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίσαμε τη Στεφανία κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας «Con Calma».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stefania είναι η μικρότερη ηλικιακά καλλιτέχνης, που θα έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας στον διαγωνισμό. Η μοναδική ανήλικη, αφού τον Μάιο θα είναι 17 μισό!

Η πρώτη συνέντευξη της Stefania

Την Τετάρτη, 5/2 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πρώτη συνέντευξη της Stefania ως εκπρόσωπος της Ελλάδας πλέον στην Eurovision 2020, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις 6…” με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά. Μαζί της και ο συνθέτης του SUPERG!RL, Δημήτρης Κοντόπουλος.

Ελλάδα και Stefania καλή επιτυχία!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2020!

 

 

31 ΣΧΟΛΙΑ
  1. eurogreek
    eurogreek says:

    Γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό το γλυκό κορίτσι θα μας φέρει πάλι στη δεκάδα;Κουκλάρα, επαγγελματίας και attitude star! Μπράβο κορίτσι μου! Και τα ελληνικά της μια χαρά. Επίσης άλλο αέρα από ΕΡΤ. Φαίνεται ότι το θέλουν, πάμε παιδιά!

    Απάντηση
  2. C.G
    C.G says:

    Καλή τύχη να έχει η κοπέλα και όλη η ελληνική αποστολή. Θα περιμένω να ακούσω το κομμάτι και ελπίζω να αρέσει, όχι τόσο σε μένα που τα μουσικά μου γούστα είναι διαφορετικά αλλά στο ευρύτερο κοινό. Βρίσκω αστεία τα σχόλια που διαβάζω από υποτιθέμενους φανς που προδικάζουν πάτο χωρίς να έχουν ακούσει το τραγούδι και κυρίως να δουν πως αυτό θα μεταφερθεί σκηνικά στην σκηνή μόνο και μόνο επειδή η Στεφανία είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό. Είμαι πάντα υπέρ των καινούριων προσώπων εφόσον έχουν ταλέντο και ικανότητες. Να μην αναφέρω Έλληνες πασίγνωστους στην Ελλάδα που στείλαμε και κατέλαβαν κατώτερες θέσεις από ό,τι υπολογίζαμε. Επίσης με αναθέσεις σε παντελώς αγνώστους στις χώρες τους καλλιτέχνες είδα υψηλές θέσεις και νίκες πολλές χώρες στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

    Κλείνοντας κάτι που γράφω κάθε χρόνο είναι ότι αδιαφορώ εντελώς για τις θέσεις που θα καταλάβει μια συμμετοχή. Υπάρχουν αξιομνημόνευτες συμμετοχές και τραγούδια που έμειναν στους ημιτελικούς ή πάτωσαν στον τελικό και άλλες που τερμάτισαν ψηλά και μετά βίας θυμάμαι ή που δεν κατάλαβα ποτέ πως πήγαν καλά ή κέρδισαν. Αν απαλλαγείτε από το άγχος των θέσεων και των βαθμών θα απολαύσετε περισσότερο τον διαγωνισμό.

    Απάντηση
  3. Νινα
    Νινα says:

    Καλή επιτυχία ταλαντούχα Στεφανία . αλλά του χρόνου να δωθεί η ευκαιρία και στην Ειρήνη Παπαδοπούλου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αφού έχει όλο το πακέτο για τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον καλή επιτυχία ΕΡΤ

    Απάντηση
  4. Epiteloustop10
    Epiteloustop10 says:

    Όλα είναι θετικά κ φαίνονται από την ανακοίνωση. Χαίρομαι τόσα και για όσα διαβάσαμε από εσάς αλλά κ όλα όσα λένε οι wiwibloggs για το τραγούδι μας. Θα σκισουμε!

    Απάντηση
  5. TimGr
    TimGr says:

    Το μόνο αρνητικό για εμένα είναι ο τίτλος. Αχρείαστα και καθόλου ευρηματικά ή πρωτότυπα τα κεφάλαια και το θαυμαστικό! Ήδη σχολιάζουν οι ξένοι ότι είναι cheesy και αναφέρουν τις S!sters της Γερμανίας που πάτωσαν πέρσι. Η Στεφανία πάντως φαίνεται συμπαθής και μετρημένη! Μπράβο της για τα ελληνικά της! Το τραγούδι θα το ακούσουμε μέσα στον Φεβρουάριο;

    Απάντηση
  6. Βυσματικός Αταλαντάκιας
    Βυσματικός Αταλαντάκιας says:

    Μόλις άκουσα το τραγούδι που υπέβαλε ο Κοντόπουλος για το Σάντρο στην Κύπρο και απορρίφθηκε . Νταξει , δεν αλλάζει ο άνθρωπος ….Η ίδια παρωχημένη γλυκαναλατη ποπ για δεκάχρονα κοριτσάκια. Όπως ακριβώς και ο τίτλος της ελληνικής συμμετοχής φέτος.

    Απάντηση
    • Eurodisaster
      Eurodisaster says:

      Τίποτα δεν σημαινει αν δεν ακουστεί πρώτα το τραγούδι. Και με την Ντέμη ανεβαίναμε όταν ανακοινώθηκε το όνομα της και όταν βγήκε το this is flop πέσαμε μερικές θεσουλες μανι-μανι.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *