Ισραήλ: Οι κορυφαίοι δημιουργοί της χώρας κατέθεσαν τραγούδι για την Eden!
Την περασμένη Τρίτη, το Ισραήλ επέλεξε την εκπρόσωπό του για τη Eurovision 2020. Η Eden Alene, αν και αουτσάιντερ στο HaKokhav Haba L’Eurovizion 2020, κέρδισε την εθνική επιλογή και θα σηκώσει την σημαία της χώρας της στο Ρότερνταμ. Το τραγούδι σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που επιλέγονταν εσωτερικά, θα επιλεγεί φέτος μέσω μίας ειδικής εκπομπής τον επόμενο μήνα. Μεταξύ των υποβολών είναι μερικοί γνωστοί συνθέτες και στιχουργοί, με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.
Στις 3 Μαρτίου, το Ισραήλ θα επιλέξει την συμμετοχή του μέσω του “The Next Song to Eurovision” , όπου η Eden Alene θα παρουσιάσει τέσσερα υποψήφια τραγούδια. Η Lucy Ayoub, που ήταν μια και εκ των επρσινών παρουσιαστών, θα φιλοξενήσει την εκπομπή επιλογής. Η ψηφοφορία θα αποτελείται τόσο από το τηλεοπτικό κοινό όσο και από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή:
- 30% ακροατήριο / τηλεόραση
- 65% επαγγελματική κριτική επιτροπή
- 5% κριτές του HaKokhav Haba L’Eurovizion 2020
Η πρόσκληση για τραγούδια άνοιξε στις 11 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την Euromix , κορυφαίοι Ισραηλινοί τραγουδοποιοί υπέβαλαν τραγούδια για την Eden, όπως:
- Ο Idan Reichel και ο Doron Medalie – Doron Medalie συνέθεσαν τις ισραηλινές συμμετοχές για τη Eurovision το 2015 και 2018, με τη δεύτερη να κερδίζει το διαγωνισμό.
- Ο Stav Beger & Nathan Goshen – Stav έγραψε και συνέθεσε το “Toy”, το οποίο κέρδισε το Ισραήλ το 2018.
- Dolev Ram και Penn Hazut – Συγγραφείς και παραγωγούς του “Im Alive” του Imri (Ισραήλ 2017)
- Keren Peles – κριτής στο HaKokhav HaBa
- Dana Lapidot – πρώην διαγωνιζόμενη στο HaKokhav HaBa
- Inbar Weizman – συνδημιουργός του “Home” του Kobi Marimi (Ισραήλ 2019)
Σήμερα, μια κριτική επιτροπή συναντήθηκε για να μειώσει τις υποβληθείσες συμμετοχές σε τέσσερις. Η ανακοίνωση των τεσσάρων υποψήφιων τραγουδιών αναμένεται να γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα.
Εάν εμπλέκεται ο Idan Reichel έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες.
1973 (το καλύτερο ντεμπούτο χώρας στη γιουροβίζιον μαζί ίσως με αυτό της Λετονίας το 2000), 1983, 1988, και πάνω από όλες το 1991, οι αγαπημένες μου συμμετοχές από το Ισραήλ.
Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς μου άρεσαν μόνο αυτές του 2012 (#1 μου εκείνη τη χρονιά), 2013 (κάπως), 2014 και 2018 (αν και μετά από δύο μόλις χρόνια το Toy νομίχω ότι έχει ξεθωριάσει κάπως).