Ολλανδία: Ακούστε το “Grow”, το τραγούδι του Jeangu Macrooy για την Eurovision 2020!
Όπως είναι γνωστό εδώ και δύο μήνες ο Jeangu Macrooy θα εκπροσωπήσει την χώρα του στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί εντός έδρας, τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Σήμερα, λοιπόν, είχαμε και τα αποκαλυπτήρια της συμμετοχής της οικοδέσποινας Ολλανδίας. Ο Jeangu Macrooy θα ερμηνεύσει το “Grow” στη σκηνή του Ahoy Rotterdam!
Η Ολλανδία και αυτή την χρονιά επέλεξε την συμμετοχή της με απευθείας ανάθεση. Μια επιτροπή που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό η δημόσια τηλεόραση της χώρας, ήταν επιφορτισμένη με αυτό το φορτίο. Στην επιτροπή συμμετείχαν οι:
- Coen Swijnenberg – DJ
- Sander Lantinga – DJ
- Joyce Hoydelmans – Μέλος της αποστολής στον διαγωνισμό από το 2014
- Εric Van Stade – Γενικός διευθυντής του AVROTROS
- Cornald Maas – Σχολιαστής του διαγωνισμού
- Jan Smit – Σχολιαστής του διαγωνισμού και παρουσιαστής της Eurovision 2020
Οι ιθύνοντες της ολλανδικής αποστολής έχουν υψηλές βλέψεις για τη διοργάνωση που πρόκειται να φιλοξενήσουν σε δύο μήνες. Ο ίδιος ο διευθυντής του AVROTROS πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Μένει να φανεί αν και κατά πόσον θα εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους.
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την ολλανδική συμμετοχή για τη Eurovision 2020:
Ποιος είναι ο Jeangu Macrooy
Ο Jeangu Macrooy γεννήθηκε το 1993 στο Σουρινάμ. Η αγάπη του για την μουσική ξεκίνησε στα 13 του όταν έλαβε μια κιθάρα ως δώρο για τα γενέθλια του, από τους γονείς του. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Xillan, δημιουργήσαν ένα μουσικό δίδυμο.
Η μουσική φιλοδοξία του Jeangu αποδείχθηκε μεγαλύτερη από τη μουσική σκηνή στο Σουρινάμ, που οδήγησε στη μετακίνησή του στην Ολλανδία το 2014. Εκεί συναντήθηκε με τον παραγωγό και συνθέτη Perquisite. Από εκείνη τη στιγμή, η καριέρα του Jeangu στην ολλανδική μουσική βιομηχανία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Έχει παίξει σε πολλά μεγάλα ολλανδικά φεστιβάλ, είναι επανειλημμένος επισκέπτης σε τηλεοπτικές εκπομπές και έχει προταθεί δύο φορές για ένα βραβείο Edison, τα ολλανδικό μουσικά βραβεία που ισοδυναμούν με τα βραβεία American Grammy.
Ποια είναι η γνώμη σας για τη συμμετοχή της Ολλανδίας ; Θα καταφέρει, άραγε, η οικοδέσποινα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη 2η συνεχόμενη νίκη της στον διαγωνισμό ;
Τι ; Νίκη ονειρεύονται ;;με τέτοιο ύπνο; Βαρετό πολύ!!
Πού όμορφη μπαλάντα. Για την ακρίβεια η καλύτερη που έχω ακούσει μέχρι τώρα. Νομίζω ότι και με μια καλή παρουσίαση θα τα παει πολύ καλά. Για νίκη δεν ξέρω, αλλά δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να το δω πρώτο.
Μέχρι στιγμής:
1. Ελλάδα
2. Λιθουανία
3. Ισλανδία
4. Ολλανδία
5. Εσθονία
Το τραγούδι χωρίς να είναι κακό δεν σε κρατάει. Με το ζόρι έμεινα και στα 3 λεπτά. Θα πάει καλουτσικα νομίζω κυρίως λόγω επιτροπών.
Θα ήθελα να πω όμως και κάτι ακόμα που το θεωρώ απαράδεκτο λίγο άσχετο.
Είστε ένα ελληνικό ενημερωτικό site για τον διαγωνισμό. Χθες είχατε μια τεράστια επιτυχία, να βγάλετε πρώτοι το θέμα με το κρούσμα του ιού στην EBU και ότι ο Jon Ola Sand δεν θα πάει στην συναντηση των αρχηγών τη Δευτέρα. Ακολουθησε το wiwibloggs. Αντί τα δύο σωματεία να χρησιμοποιήσουν ως πηγή εσάς που προηγηθηκατε και τόσο χρονικά και είστε ένα ελληνικό site βαλαν οτιδήποτε άλλο εκτός του Eurovisionfun. Εγώ διάβαζα και τους δύο αλλά τέλος πλέον. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι για να αντιληφθούν ότι με τέτοιες μεθόδους και τέτοια καραγκιοζιλικια δεν καλύπτουν το πόσο πίσω είναι σε σχέση με εσάς! Συνεχίστε να μας ενημερώνετε παιδιά και μην ασχολείστε πραγματικά.
Σας ευχαριστούμε για όσα λέτε. Δεν θα σχολιάσω τίποτα παρά θα πω μόνο το εξής, το οποίο νομίζω και θα σας καλύψει. “Ουδείς προφήτης στον τόπο του”. Εμείς φυσικά συνεχίζουμε!
Μιας & έγινε αναφορά για τα 2 ελληνικά σωματεία, έχω την εύλογη απορία ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης 2 ξεχωριστών σωματείων. Ίδιος δεν ειναι ο πόθος; Πχ ο Ολυμπιακός ή ο Παοκ έχουν διαφορετικούς φιλάθλους; Δηλαδή οι μεν είναι φανατικοί funs & οι δε πιο χαλαροί; Mου φαίνεται πολύ αριβίστικο. Το επίσης κουλό είναι ότι & τα 2 ιδρύθηκαν το 1988, με τον OGAE να αποκαλείται ως επίσημο fun club & το INFE ως μακροβιότερο. Και για να είμαι δίκαιος, ως το 2016 το INFE δε φαινόταν ούτε ακουγόταν πουθενά, όλη τη διαφήμιση & δόξα την έπερνε ο OGAE (στο INFE από πέρσι όμως δεν πατάει άτομο στην ιστοσελίδα του).
Και από φέτος φαίνεται να μας άφησε & το oikotimes.
Σωστά τα λες φίλε μου εμένα όμως η απορία είναι αυτή που είπα παραπάνω. Βλέπω και από τους δυο μια τάση να θέλουν να αντιπαλεψουν το eurovisionfun. Γιατί όμως; Επειδή έχει τις αποκλειστικοτητες του; Γιατί να βάζουν ξένα sites ως πηγη όταν ένα ελληνικό site τα γράφει πρώτο; Θεωρώ κατάντια και κόμπλεξ απλά.
Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπε να τολμήσει κάποιος να γράψει ένα άρθρο για το “dirty game” των περιβόητων fun clubs του διαγωνισμού & των websites τύπου Wiwibloggs.
Δεν ξέρω τι εννοείς αλλά αν ξέρεις κάτι μιλά.
Συμπαθητικό. Αλλά με τόσες μπαλάντες φέτος δε νομίζω να ξεχωρίσει ιδιαίτερα πόσο μάλλον να κερδίσει όπως ελπίζουν οι Ολλανδοί!
Δε ξέρω βέβαια πως θα το στήσουν αλλά στις επιτροπές σίγουρα θα βρεθεί αρκετά ψηλά στο televoting αμφιβάλλω καθώς είναι υπερβολικά φλατ για να μείνει στο μέσο τηλεθεατή και να το ψηφίσει.
Πιστεύω όμως ότι στη 15αδα (11η-15η θέση) θα πλασαριστεί.
7/10 από εμένα και καλή επιτυχία στη διοργανώτρια!
Χλιαρότατο και ξεκάθαρα η Ολλανδία δεν πάει για το back to back. Είναι από τα κομμάτια που επειδή δεν είναι κακά δεν πάει το χέρι σου να πατήσεις dislike για παράδειγμα αλλά επίσης δεν πάει και στο να πάρεις το κινητό να το ψηφίσεις.
Υ.Γ Άλλη μια διοργανώτρια που στέλνει μπαλάντα ή κάτι τελοσπάντων μη χορευτικό. Τελευταία ήταν η Δανία το 13′ με το “Cliché Love Song”. Γενικά είμαι της άποψης ότι οι διοργανώτριες εντός έδρας θα ήταν πιο έξυπνο να στέλνουν ανεβαστικά κομμάτια αλλά αυτό είναι καθαρά δική μου επιθυμία και “χαζομάρα”.
Καλα οκ. Νομιζω οτι με αυτο το τραγουδι θα επαναληφθει οτι με τον Kobi στη eurovision του Tel Aviv οπου ηταν εντος εδρας και πατωσε. Τωρα ειμαι σιγουρος οτι θα στηριξουν μονοοο τη Στεφανια και οι ιδιοι οι Ολλανδοι. Ειναι το τραγουδι για να παραλαβεις τις πιτσες. Χαχα
Αυτό που ακούω εγώ είναι σαφώς ανώτερο από οτιδήποτε άλλο έχω ακούσει φέτος. Δεν θα κερδίσει. Ίσως και να μην διακριθεί. Αλλά ο ολλανδικός φορέας έκανε καλά τη δουλειά του δίνοντας πάτημα σε έναν φρέσκο καλλιτεχνή να κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Τα σχόλια που κινούνται στη λογική keywords όπως “φλατ” και “τραγούδι για τις πίτσες” διακρίνονται από τη συνηθισμένη μικρόνοια και το οπαδιλίκι που χαρακτηρίζει τους Έλληνες φίλαθ . . . συγγνώμη, “φανς” του διαγωνισμού.
Πριν μιλησεις και χαρακτηρισεις κουνα το κεφαλι σου. Ουτε με ξερεις ουτε εχεις ιδεα της ακουστικης μου και των γουστων μου. Ουτε οπαδος του Ελληνικου ειμαι ουτε τπτ. Απλα ειναι υπερβολικα χαμηλου τεμπο τραγουδι που θα χαθει απεριοριστα μεσα στο φετινο διαγωνισμο. Το μουσικο μου στυλ ειναι κυριως μπαλαντες αλλα δεν χρειαζεται να σου δινω και ραπορτο να πουμε. που χαρακτηριζεις και φιλαθλους και οπαδιλικι. Ατομα σαν εσενα μας κανουν μισητους στους eurofans. που χαρακτηριζουν χωρις να εχουν δικαιωμα αλλους ανθρωπους επειδη χαρακτηριζουμε ενα τραγουδι
“Η ακουστική (acoustics) είναι ο κλάδος της φυσικής που μελετά τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά του ήχου, καθώς επίσης και τις εφαρμογές του. Μεταξύ των άλλων μελετά την παραγωγή, τη μετάδοση, τη λήψη και την αλληλεπίδραση του ήχου με τα διάφορα υλικά μέσα, καθώς επίσης και τις τεχνικές ελέγχου και επεξεργασίας για την εκμετάλλευση του ήχου σε εξειδικευμένες εφαρμογές”. Σας βάζω εδώ λίγη απλή βικιπαιδεία.
Δε με ξεσήκωσε σε κανένα σημείο του το τραγούδι (όσο θα μπορούσε να είναι “ξεσηκωτική” μια μπαλάντα δλδ), αλλά σε γενικές γραμμές το βρίσκω αξιοπρεπέστατο.