Andri Xhahu: “Το SUPERG!RL είναι τόσο φρέσκο και διαφορετικό από τις προηγούμενες ελληνικές συμμετοχές” ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Andri Xhahu είναι δημοσιογράφος της αλβανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από το 2012 είναι ο σχολιαστής της μετάδοσης, αλλά και ο εκφωνητής της βαθμολογίας της επιτροπής της χώρας Αλβανίας στην Eurovision. Είναι ο μοναδικός που κάνει ταυτόχρονα και τα δύο. Ενώ δηλαδή είναι στο studio και κάνει την μετάδοση, την ώρα της ανακοίνωσης της βαθμολογίας της Αλβανίας, σταματά την μετάδοση για να πάει στο διπλανό studio και να μας ανακοινώσει το 12αρι των Τιράνων, που τόσες φορές το έχει πάρει η χώρα μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

12 points go to… #eurovision #daretodream #12points #albania

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andri Xhahu (@andrixhahu) στις

Δέχθηκε με μεγάλη χαρά να μας μιλήσει, μόλις άκουσε ότι είμαστε από ελληνικό μέσο. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα και ξέρει και λίγα ελληνικά. Έχει έρθει στην Θεσσαλονίκη, την οποία θεωρεί μία από τις ομορφότερες πόλεις που έχει βρεθεί, ενώ σύντομα σκοπεύει να επισκεφθεί και την Αθήνα.

Μας μίλησε για το πως ξεκίνησε η αγάπη του με τον διαγωνισμό, για την Arilena, την φετινή εκπρόσωπο της Αλβανίας στον διαγωνισμό, το FiK και τον Δημήτρη Κοντόπουλου που ήταν στην επιτροπή, αλλά φυσικά και για το SUPERG!RL και τις υπόλοιπες συμμετοχές της Eurovision 2020.

Ο Andri Xhahu είναι ο σχολιαστής τόσο του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, όσο και της Junior Eurovision, αλλά και του Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo, για την αλβανική δημόσια τηλεόραση, RTSH.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Save the date! November 24, 2019 | 16:00 The grand final of Junior Eurovision this sunday on RTSH. #rtsh #junioreurovision #jesc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andri Xhahu (@andrixhahu) στις


Andri ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου! Θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε αρχικά πως ξεκίνησαν όλα με την Eurovision και εσένα;

Παρακολουθούσα τον διαγωνισμό πριν ακόμα η Αλβανία ξεκινήσει να λαμβάνει μέρος. Είμαι μεγάλος fan της Eurovision. Πριν ξεκινήσω τον σχολιασμό του διαγωνισμού, αφιέρωνα πολλές από τις εκπομπές μου στο ραδιόφωνο σε αυτήν. Το 2012 ο διευθυντής της αλβανικής δημόσιας τηλεόρασης, RTSH, μου πρότεινε να αναλάβω την μετάδοση, αλλά και την ανακοίνωση της βαθμολογίας μας. Φυσικά δέχθηκα δίχως δισταγμό!

Αυτή την χρονιά πολλοί Έλληνες παρακολούθησαν το FiK εξαιτίας και της παρουσίας του Δημήτρη Κοντόπουλου, ως μέλους της κριτικής επιτροπής. Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να δούμε ξανά Έλληνα κριτή στο FiK;

Ήταν μεγάλη μας τιμή να έχουμε προσωπικότητες ως κριτές, ανθρώπους όπως ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Ανθρώπους που όλος ο κόσμος της Eurovision τους τιμά και τους αναγνωρίζει. Δεν ξέρω ακριβώς αν θα υπάρξουν ξανά Έλληνες ως κριτές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής.

Έχεις ακούσει την ελληνική συμμετοχή; Ποια είναι η άποψη σου;

Φυσικά και την έχω ακούσει. Μου αρέσει πολύ το SUPERG!RL της Stefania. Η φωνή της είναι φανταστική, το τραγούδι τόσο φρέσκο και διαφορετικό από τις προηγούμενες ελληνικές συμμετοχές. Ελπίζω σε μια δυνατή σκηνική παρουσίαση.

Πότε θα ακούσουμε την τελική εκδοχή του Shaj; Θα έχει διαφορετικό τίτλο; Πες μας μερικά πράγματα για αυτό.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η τελική εκδοχή της συμμετοχής της Αλβανίας στην Eurovision, είναι πολύ πιο όμορφη από την αρχική εκδοχή του Shaj. Ο τίτλος του τραγουδιού φυσικά έχει αλλάξει. Η ομάδα μας δούλεψε σκληρά για μια μουσική παραγωγή, υψηλών προδιαγραφών, που θα κάνει όλους τους Αλβανούς περήφανους και θα αγαπήσουν όλοι οι fans.

Ποια είναι η πρόβέψη σου για την αλβανική συμμετοχή στο Ρότερνταμ;

Είμαι πολύ καλός στις προβλέψεις, αν και δεν αξιολογώ τα τραγούδια από τις θέσεις που καταλαμβάνουν στην βαθμολογία. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε στον τελικό. Έχουμε ένα ωραίο τραγούδι και μια πολύ καλή τραγουδίστρια. Οι αλβανικές συμμετοχές έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία του διαγωνισμού.

Μπορεί η Αλβανία να διοργανώσει το διαγωνισμό;

Παρά το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή χώρα, δίνουμε μεγάλη σημασία και δουλεύουμε σκληρά για να εκπροσωπούμε την χώρα μας στο εξωτερικό με αξιοπρέπεια. Αν η Αλβανία νικήσει θα φιλοξενήσουμε τον διαγωνισμό της Eurovision, με την ίδια σοβαρότητα.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να μας πεις ποιες είναι οι αγαπημένες σου συμμετοχές;

Εκτός φυσικά της Αλβανίας, οι τρεις αγαπημένες μου είναι η Ελλάδα, η Ελβετία και η Λιθουανία!

Σε ευχαριστούμε πολύ Andri και εύχομαι σύντομα να τα πούμε και από κοντά!

Θα τα πούμε σίγουρα στο Ρότερνταμ, την πρώτη εβδομάδα που θα είμαι εκεί, αφού μετά επιστρέφω στα Τίρανα για την μετάδοση των ζωντανών σόου και την ανακοίνωση της βαθμολογίας μας. Καλή επιτυχία!

Για την συνέντευξη θερμές ευχαριστίες στον Σέργιο Τουλούμι.
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *