Νορβηγία: Τελευταία θέση στο S.A.G.A.P.O. του Μιχάλη Ρακιντζή στο Adresse Europa!

Η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας πραγματοποιεί διάφορες εκπομπές σχετικές με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, παρά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας. Μία από αυτές είναι και η σειρά εκπομπών του Adresse Europa. Στην εκπομπή αυτή οι Νορβηγοί ψάχνουν να βρουν την πιο αξιομνημόνευτη εμφάνιση στην ιστορία του διαγωνισμού. Στο χθεσινό επεισόδιο διαγωνίζονταν και το S.A.G.A.P.O. του Μιχάλη Ρακιντζή, η ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2002, που δυστυχώς όμως κατέλαβε την τελευταία θέση.

40 εμφανίσεις που σχολιάστηκαν για ποικίλους λόγους, όχι πάντοτε θετικούς, έχει επιλέξει η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας, προκειμένου μια επιτροπή να επιλέξει από αυτές, την πιο αξιομνημόνευτη.

Σε κάθε επεισόδιο του Adresse Europa συμμετέχουν δέκα υποψήφια τραγούδια, τα οποία η κριτική επιτροπή βαθμολογεί, αφού φυσικά πρώτα θυμηθούμε την εμφάνιση τους στην σκηνή του διαγωνισμού.

Στο δεύτερο επεισόδιο ανάμεσα στις υποψηφιότητες ήταν και η ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2002, S.A.G.A.P.O. Δυστυχώς το τραγούδι του Μιχάλη Ρακιντζή έλαβε μόλις 32 βαθμούς και κατέλαβε την τελευταία, δέκατη θέση αυτού του επεισοδίου. Για την ιστορία νικητήριο τραγούδι αυτού του επεισοδίου ήταν το θρυλικό Volare (Nel blu dipinto di blu).

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

  1. Ιταλία 1958, Nel blu dipinto di blu: 90 βαθμοί
  2. Δανία 2000, Fly on the wings of love: 88 βαθμοί
  3. Βουλγαρία 2017, Beautiful mess: 86 βαθμοί
  4. Αρμενία 2010, Apricot stone: 78 βαθμοί
  5. Γαλλία 1991, C’est le dernier qui a parle qui a raison: 59 βαθμοί
  6. Κροατία 2017, My friend: 55 βαθμοί
  7. Μάλτα 1975, Singing this song: 47 βαθμοί
  8. Λετονία 2014, Cake to bake: 41 βαθμοί
  9. Αλβανία 2013, Identitet: 34 βαθμοί
  10. Ελλάδα 2002, S.A.G.A.P.O.: 32 βαθμοί

Σας υπενθυμίζουμε ότι η εμφάνιση του Μιχάλη Ρακιντζή το 2002, είχε κερδίσει το βραβείο Barbara Dex, ως η πιο κακόγουστη/κακοντυμένη εμφάνιση στην Eurovision εκείνης της χρονιάς.

Mπορείτε να δείτε το 2ο επεισόδιο του Adresse Europa ΕΔΩ.

Πηγή: Eurovoix

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Έχουμε στείλει πολύ χειρότερα κατά καιρούς, κατά τη γνώμη μου.

    Παρεμπιπτόντως, όταν έχεις ανάμεσα στις επιλογές σου το C’est le dernier qui a parle qui a raison, και δεν το βγάζεις πρώτο, απλά διαπράττεις έγκλημα 😉

    Απάντηση
  2. Σταύρος
    Σταύρος says:

    Η παρουσίαση του τραγουδιού δεν ήταν καλή μην λέμε ψέμματα. Προσωπικη μου άποψη είναι ότι το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν σαφώς ότι πιο συγκροτημένο μπορούσαμε να στείλουμε απο τα τραγούδια εκείνης της χρονιάς. Μαρεσε από την πρώτη στιγμή και είναι στην cult list μου ενίοτε. Επίσης όσο και να το κράζουμε είναι από τα πιο διαχρονικά και χιλιοπαιγμενα τραγούδια της ελληνικής Γιούροβιζιον σε όλα τα νεανικά και ίσως όχι μόνο πάρτυ. Αυτό από μόνο του κάτι λέει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *