Άγιος Μαρίνος: Η Senhit τραγουδά 30 χρόνια μετά το “Insieme: 1992”!

Η φετινή εκπρόσωπος του Αγίου Μαρίνου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, Senhit, κυκλοφόρησε πριν από λίγο το νέο της τραγούδι, που είναι η διασκευή της νικητήριας συμμετοχής της Ιταλίας στην Eurovision 1990, Insieme: 1992.

Σαν σήμερα, ακριβώς 30 χρόνια πριν, στο Ζάγκρεμπ της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας, η Ιταλία πετυχαίνει την δεύτερη και τελευταία της νίκη μέχρι στιγμής στον διαγωνισμό. Ένας από τους δημοφιλέστερους Ιταλούς καλλιτέχνες, ο Toto Cutugno, καταφέρνει στο τέλος της βαθμολογίας να ξεπεράσει την Ιρλανδία και να πάρει την πρώτη θέση, τραγουδώντας για την Ενωμένη Ευρώπη, την Συνθήκη του Μάαστριχτ και την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου που είχε πραγματοποιηθεί λίγους μήνες πριν.

Η Senhit που θα εκπροσωπούσε τον Άγιο Μαρίνο για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού εκπροσώπησε το κρατίδιο και το 2011, διασκεύασε το Insieme: 1992 κυκλοφορώντας και ένα πολύ όμορφο video clip, με άμεσες αναφορές στις δυσκολίες που πέρασαν οι Ιταλοί στην περίοδο της πανδημίας.  Η κυκλοφορία δεν έγινε τυχαία σήμερα, αφού 5 Μαΐου διεξήχθη η Eurovision 1990 στο Ζάγκρεμπ.

Η Senhit θα εκπροσωπούσε τον Άγιο Μαρίνο με το τραγούδι Freaky! Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει η δημόσια τηλεόραση του Αγίου Μαρίνου αν και την επόμενη χρονιά θα εκπροσωπήσει την χώρα η Senhit.

Παρακάτω ακούστε το Freaky! την φετινή συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στον διαγωνισμό:

https://www.youtube.com/watch?v=c6ZNo_hVA6E

Πηγή: SMRTV
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *